Haberler

Eta Üyelerine 130 Yıldan Fazla Hapis Cezası

İspanya'da 2008 yılında bir jandarma kışlasına bomba yüklü arabayla saldırı yapan iki ETA üyesinden birisi 139, diğeri 133 yıl ceza aldı.

İspanya'da terörle bağlantılı suçlara bakan Ulusal Mahkeme, 21 Mart 2008'de Rioja bölgesindeki bir jandarma kışlası önünde 60 kilo bomba yüklü bir aracı patlatarak 2'si jandarma 8 kişinin yaralanmasına yol açan terör saldırısını organize etmekten yargılanan iki ETA üyesine, 130 yıldan fazla hapis cezası verdi.

Mahkeme, ETA üyesi sanıklardan Jurdan Martitegi'ye 139, Arkaitz Goikoetxea'ya da 133 yıl hapis cezası verildiğini açıkladı. Mahkeme, üçüncü sanık Askatun Haizea hakkında ise "terör eylemine katıldığına ilişkin kanıt olmadığı" gerekçesiyle beraat karar verdi. Jandarmaya bağlı 33 kişinin yaşadığı kışlanın girişinde meydana gelen patlama, ETA'nın saldırıyı telefonla önceden haber vermesinden dolayı ölüme yol açmamıştı.

Bu arada duruşma sırasında ifade veren Juardan Martitegi, "ETA'ya bağlı olmaktan çok büyük gurur duyduğunu" dedi.

İspanyol yasalarına göre en fazla 40 yıl hapiste kalacak iki ETA üyesi ayrıca 32 bin avro tazminat ödemeye ve 10 yıl boyunca saldırının olduğu Calahorra ilçesine yaklaşmamaya mahkum edildi. - Madrid

Kaynak: AA / Güncel

21 Mart İspanya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title