Haberler

Eskişehir'de Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. Yıl Dönümü Törenleri

Eskişehir’de, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 99. yıl dönümü münasebetiyle bir dizi tören tertiplendi.

Eskişehir'de, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü münasebetiyle bir dizi tören tertiplendi.

Eskişehir Hava Şehitliği ve Kanlıpınar Şehitliği'nde düzenlenen törenlere, Milli Eğitim Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı, Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, Eskişehir Garnizon Komutanı Hava Korgeneral Abidin Ünal, Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, gaziler, şehit yakınları ve diğer ilgililer katıldı.

Hava Şehitliği'ndeki tören, Şehitler Anıtı'na protokol erkanının çelenk sunmasıyla başladı. Saygı duruşunda bulunulması, saygı atışının yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla devam eden törenin açılış konuşmasını yapan Türkiye Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Hacı Şahin, Türk savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü'nü kutlamanın büyük onurunu yaşadıklarını söyledi. Şahin, bu zaferin kolay elde edilmediğini de hatırlatarak, Türk Milleti'nin Anadolu'daki varlığının devamının bu savaşın kazanılmasıyla mümkün olduğuna dikkat çekti.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Hava Pilot Kurmay Yüzbaşı Enes Yurtoğlu ise, Çanakkale Zaferi'nin dünya tarihine mal olmuş bir zafer olduğunu kaydetti. "Bugün Türk tarihinin şerefli bir zafer günüdür" diyen Yurtoğlu, "Bugün Türk vatanının bölünmez bütünlüğünün korunması, bayrağımızın sonsuza kadar dalgalanması ve yüce milletimizin varlığı uğruna ölmeyi bir şeref bilerek Çanakkale'de, Yemen'de, Kafkaslar'da, Kurtuluş Savaşı'nda, Kıbrıs'ta, teröristle mücadele harekatında, karada, denizde ve Türk havacılığı uğrunda hayatlarını feda ederek bütün rütbelerin en yücesi olan şahadet mertebesine ulaşan kahraman şehitlerimizi anma günüdür. Bugün aynı zamanda yakın tarihimizin şeref sayfalarından birisini oluşturan sonuçları itibariyle milletimizin kaderini ve tarihinin akışını değiştiren Çanakkale Zaferi'nin de 99. yıl dönümüdür" dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Avcı, İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99. yıl dönümü nedeniyle okullar arasında düzenlenen çeşitli yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerini verdi. Daha sonra Bakan Avcı, Vali Tuna, Garnizon Komutanı Korgeneral Ünal ve Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükerşen tarafından şehitlik defteri imzalandı.

Protokol üyeleri, buradaki mezarlıklara karanfil bıraktıktan sonra diğer bir tören için Kanlıpınar Şehitliği'ne geçtiler. Buradaki tören, hayatlarını kaybeden şehitler için dualar edilmesi ve protokol erkanının şehitlik defterinin imzalamasıyla başladı.

Daha sonra Bakan Avcı ve beraberindekiler, buradaki şehit mezarlarını tek tek gezerek şehit yakınlarına başsağlığı diledi ve mezarlara karanfil bıraktı.

GÖZÜ YAŞLI ŞEHİT YAKINLARINI BAKAN AVCI TESELLİ ETTİ

Bakan Avcı, mezarları ziyareti sırasında gözü yaşlı şehit yakınlarına tek tek başsağlığı dileyerek, onları teselli etmeye çalıştı. 2012 yılında Afyonkarahisar'daki mühimmat deposu patlamasında şehit olan Eskişehirli Bakım Onbaşı İbrahim Öztürk'ün yakınları da mezarı başında dua etti. Acılı ailenin yanına giden Bakan Avcı'ya şehit kardeşi Esra Kabar, gözyaşları içinde patlamada şehit olanların kanlarının yerde kalmamasını istedi. Kabar, "İbrahim'i Afyon patlamasında şehit verdik. Hala mahkememiz devam ediyor. İnşallah onların kanı yerde kalmayacak" dedi. Bakan Avcı da, ablaya sarılarak başsağlığı diledi.

Buradaki tören de, Bakan Avcı ve beraberindekilerin şehit yakınlarıyla görüşmesinin ardından sona erdi. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Çanakkale Zaferi Şahin Türk Nabi Avcı Eskişehir Politika Güncel Haberler

title