Haberler

Erzincan Üniversitesi Öğrencileri Kan Bağışı Yaptı

Güncelleme:

Erzincan Üniversitesi öğrencileri, Erzincan Kızılay Kan Merkezince Yalnızbağ Yerleşkesi'nde açılan kan bağışı ünitelerinde kan bağışında bulundu.

Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlyas Çapoğlu, Yalnızbağ Yerleşkesinde açılan Kızılayın kan bağışı standında görevli doktor ve ekibi ziyaret edip kan bağışında bulunanlarla sohbet ederek, onlara kan bağışı konusunda gösterdikleri duyarlılıkları için teşekkür etti. İlki Sivil Havacılık Yüksekokulu binasında 4 Kasım'da açılan kan bağışı standında, 86 ünite kan bağışlandı. Ardından Eğitim Fakültesi binasında açılan kan bağışı standında 81 ünite kan bağışlandı.

Erzincan Kızılay Kan Merkezi Müdürü Abdullah Üzer, Yalnızbağ Yerleşkesindeki birimlerimizde devam eden kan bağışlarıyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, Üniversite personeli ve öğrencilerimizin kan bağışı konusunda duyarlı olduğunu belirterek, ''Öğrencilerin kan bağışına ilgisi oldukça fazla. Pazartesi gününden bu yana buradayız ve kan bağışı stantlarımız Cuma gününe kadar Eğitim Fakültesinde açık olacak. Üniversite Yönetimi ve Hocalarımız da bizlere her konuda destek oluyorlar. Rektör Prof. Dr. İlyas Çapoğlu başta olmak üzere, bizlere destek olan tüm akademisyen ve öğrencilere teşekkür ediyoruz'' dedi. Toplam 7 kişilik ekiple sürdürdükleri kan toplama çalışmalarının, Yerleşkedeki çalışmaların tamamlanmasının ardından İlçelerdeki Meslek Yüksekokullarında devam edeceğini kaydeden Dr. Üzer, ''Kan vermenin sağlık açısından yararı oldukça fazladır. Yüksek rakımlarda oksijen az, Erzincan da yüksek rakımda olduğu için vücut fazla kan üretir, fazla kan da halsizlik, çabuk yorulma, baş ağrısı, nefes darlığı, kaşıntı, kalp krizi riskini arttırma gibi birçok sağlık riskine yola açabilir, kan vererek hem bu riskleri azaltabilir, hem de 3 kişinin hayatını kurtarmış oluruz. Kan dünyada üretilemeyen tek ilaçtır ve bu konuda da vatandaşlarımızı daha fazla duyarlı olmaya davet ediyoruz'' diye konuştu.

Dr. Üzer, Erzincan'ın kan bağışında duyarlı illerden biri olduğunu ve donör sayısının her yıl arttığını da sözlerine ekledi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Erzincan Üniversitesi İlyas Çapoğlu Yalnızbağ Kızılay Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title