Haberler

'Ermeni Tasarısının Yeri Çöp Tenekesi'

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Amerikan Kongresindeki 1915 Olaylarına İlişkin Ermeni İddialarını İçeren Tasarının Yerinin 'Çöp Tenekesi' Olduğunu Söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Egemen Bağış, Amerikan kongresindeki 1915 olaylarına ilişkin Ermeni iddialarını içeren tasarının yerinin "çöp tenekesi" olduğunu söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Şükrü Elekdağ ve MHP İstanbul Milletvekili Gündüz Aktan ile beraber Washington'a gelen Bağış, Amerikan yönetimi ve Kongre nezdinde temaslarda bulunarak, tasarının geçmesinin Türk-Amerikan ilişkileri üzerinde yaratabileceği olumsuz etkileri anlatacak.

Bağış, tasarı için, "Endişeliyim, çünkü Türkiye'nin tarihine ve bugününe ipotek koymak isteyen bir kısım etnik milliyetçilerin ABD'de yeni bir hamlesiyle karşı karşıyayız" dedi.

ABD Kongresinin, yasama yetkisini aşan bir biçimde Türkiye'yi yargıladığını belirten Bağış, "Türk tarihini ve Türkiye'yi yargılamak kimsenin haddi değildir. Acı olan, bu girişimin gerek Türkiye-Ermenistan, gerekse de Türkiye-ABD ilişkilerinin bugününe ve geleceğine vahim biçimde zarar verme ihtimalidir" ifadesini kullandı.

Tasarıya destek veren Kongre üyelerinin, birkaç yüz oy için ortaya koydukları bu girişimle Türk halkını kaybedeceği uyarısında bulunan Bağış şunları söyledi:

"Türkiye kaybedilirse, bütün Orta Doğu ve Orta Asya'da neler kaybedeceklerini birilerinin onlara anlatması lazım. Bütün bunlar için sadece haritaya bakmaları yeterli. Sağduyunun, akıl ve mantığın ağır basmasını ve bu büyük yanlıştan dönülmesini istiyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title