Haberler

Erdoğan: "Teklif Fransa'nın Hasmane Tavrı Olarak Algılanacaktır"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Ulusal Meclisinde Görüşülecek "Ermeni Soykırımının İnkarını Cezai Yaptırıma Bağlayan Yasa Teklifi"ne İlişkin, "Kamuoyumuz Bu Teklifi Fransa'nın Hasmane Tavrı Olarak Algılayacaktır" Değerlendirmesini Yaptı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Fransa Ulusal Meclisinde görüşülecek ''Ermeni soykırımının inkarını cezai yaptırıma bağlayan yasa teklifi''ne ilişkin, ''Kamuoyumuz bu teklifi Fransa'nın hasmane tavrı olarak algılayacaktır'' değerlendirmesini yaptı.

Erdoğan, Beşiktaş'taki Başbakanlık Ofisi'nde, aralarında Türkiye'de ticaret yapan Fransız şirketlerinin yöneticileri ile Türk-Fransız Ticaret Derneği, TÜSİAD, TOBB, DEİK ve Türk-Fransız Ticaret Odası üyelerinin de yer aldığı bir grup iş adamıyla bir araya geldi.

Erdoğan, konuşmasında Türkiye-Fransa ilişkilerinin üçüncü tarafların ipoteğinden kurtarılması gerektiğini kaydetti.

Erdoğan, Fransa Ulusal Meclisinde görüşülecek ''Ermeni soykırımının inkarını cezai yaptırıma bağlayan yasa teklifi''yle ilgili, ''Akılla, mantıkla, hukukla izahı mümkün olmayan bu teklifin meclis gündemine yeniden getirilecek olmasından son derece rahatsız olunduğu'' değerlendirmesini yaptı.

Teklifin Ermeni soykırımının inkarını suç sayacağına dikkat çeken Başbakan Erdoğan, ''Hani düşünce özgürlüğü vardı? Nerede Kopenhag siyasi kriterleri'' dedi.

Erdoğan, heyet üyelerine hitaben, ''Korkarım ki bu teklifin kabulü, siyasi ve ticari ilişkilerimize telafisi imkansız bir darbe indirecektir. Bu uyarımız hafife alınmamalı, durumun vahameti fark edilmelidir. Bu konunun iç politika malzemesi yapılması seçim kampanyalarına alet edilmesi çirkindir'' diye konuştu.

Ortaya çıkan bu durumun iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri sekteye uğratabileceğine dikkati çeken Erdoğan, heyet üyelerine, ''Sizlerden bunu önlemek için her türlü çabayı göstermenizi bekliyoruz'' diye seslendi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

İsrail'den yeni ateşkes hamlesi! Mısır ve Katar'a teklif iletti

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title