Haberler
BBC

"Erdoğan Papa ile Görüşmek İçin Bağışta Bulundu" İddiasına Vatikan'dan Yalanlama

Güncelleme:

CHP'li vekil Pekşen'in "Cumhurbaşkanı Erdoğan, Papa ile görüşmek için bağışta bulundu" iddiasına Vatikan'dan yalanlama geldi: Kesinlikle doğru değil. Olabilecek en güçlü şekilde yalanlıyoruz.

Hafta başında Vatikan'a gelerek Papa Francesco ile görüşen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bu görüşmenin gerçekleşebilmesi için " Vatikan'a yüklü miktarda bağışta bulunduğu" iddiasına Vatikan'dan yalanlama geldi.

CHP Trabzon Milletvekili Avukat Haluk Pekşen, TBMM'ye sunduğu soru önergesinde " Vatikan'a Papa'yı ziyarete giden Erdoğan'ın bu ülkeye yüklü miktarda bağış yapmış ve bu sayede Papa ile görüşebilmiştir" iddiasında bulundu.

"KESİNLİKLE DOĞRU DEĞİL"

Bu iddia ile ilgili olarak BBC Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Vatikan Basın Ofisi, bağış karşılığı görüşme iddiasını kesin bir dille yalanladı.

Vatikan Sözcü Yardımcısı Paloma Garcia Ovejero, bu iddia için "Kesinlikle doğru değil. Olabilecek en güçlü şekilde yalanlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Vatikan Sözcüsü Greg Burke de iddiayı yalanlayarak "Bir devlet lideri Papa ile görüşmek isterse Papa kendisiyle görüşür" dedi.

"SÖZ KONUSU OLAMAZ"

Sözcü Yardımcısı Ovejero, "Ne Erdoğan'ın ne de herhangi bir devlet liderinin bağış yaparak karşılığında Papa ile görüşmesi diye bir uygulama söz konusu olamaz" dedi.

ABD Başkanı Donald Trump'ın geçen Aralık'ta Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararı sonrası Vatikan ve Türkiye yönetimlerinden benzer tepkiler gelmiş, Papa Francesco Kudüs'ün statüsünün korunması çağrısı yapmıştı.

Bunun üzerine Erdoğan Aralık ayı içinde iki kez Papa'yı arayarak Kudüs meselesini görüşmüş ve bu konuda konuşmak üzere Vatikan'a gelme niyetini bildirmişti.

Erdoğan'ın talebi üzerine organize edilen ziyaret 5 Şubat Pazartesi günü gerçekleşmişti.

BBC

Cumhuriyet Halk Partisi Recep Tayyip Erdoğan Trabzon Vatikan Dünya Güncel Haberler

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Özgür Özel'den Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Akşener'in Beştepe'deki görüşmesine ilk yorum

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Mbappe sonrası planlar değişti! Real Madrid'den Arda Güler kararı

Canlı yayında 'Dilan Polat cezaevinde değil' sözlerine soruşturma başlatıldı

Canlı yayında "Dilan Polat cezaevinde değil" sözlerine soruşturma başlatıldı

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 6 Haziran Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dilan Polat cezaevinden çıktı mı? Dilan Polat'a ne oldu? Resmi Gazete bugün (6 Haziran) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 6 Haziran dün gece deprem mi oldu? Mauro Icardi serbest kalma, çıkış maddesi var mı? #129300 Icardi instagram'da Galatasaray'ı sildi mi? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 6 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 6 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 6 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 6 Haziran Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 6 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 6 Haziran Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 6 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 6 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 6 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 6 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

Markette başörtülü kadınlara çirkin saldırı! Kaydedilen görüntüleri başını yaktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title