Haberler

Erdoğan'dan Telefon Diplomasisi

Erdoğan, Rusya Başbakanı Vladimir Putin, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ve İngiltere Başbakanı Gordon Brown'u arayarak Ortadoğu'da ateşkesin bir an evvel sağlanmasını istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in devam ettirdiği Gazze saldırısıyla ilgili, Rusya Başbakanı Vladimir Putin, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ve İngiltere Başbakanı Gordon Brown'u arayarak Ortadoğu'da ateşkesin bir an evvel sağlanmasını istedi.

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Başbakan Erdoğan, Rusya Başbakanı Vladimir Putin, İtalya Başbakanı Silvio Berlusconi ve İngiltere Başbakanı Gordon Brown'u arayarak Gazze'deki durumla ilgili diplomasi trafiği yürüttü.

Erdoğan, liderlerle yaptığı görüşmede Gazze'deki son durumu değerlendirirken bir an önce ateşkesin sağlanmasını istedi. Erdoğan, Ortadoğu turu hakkında da liderlere bilgi verdi. Konuyla ilgili olarak birlikte çalışılması ve temasların bundan sonra da sürdürülmesi konularında görüş birliğine varıldı. (ANKA)

(İG/ONK/BÜN)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title