Haberler

Erdoğan'dan Putin'e: PYD'den Uzak Durun

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esad'la görüştükten sonra kendisini arayan Putin'e "PYD bizim için terör örgütü. PYD ile iş tutarsanız müttefikinizin düşmanı ile iş tutmuş olursunuz" dedi

Beşşar Esad'ın Moskova ziyaretinin ardından Rus lider Vladimir Putin ile Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan arasında sürpriz bir telefon görüşmesi gerçekleşti. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin perde arkası ortaya çıktı.

ZİYARETLE İLGİLİ KAPSAMLI BİLGİ

Ankara'daki kaynaklar Putin'in talebiyle gerçekleşen görüşmeyi "Esad ziyareti sonrasında bilgi verme ihtiyacı hissetti" diye yorumladı. Putin, görüşmede Erdoğan'a Esad'ın ziyaretiyle ilgili kapsamlı bilgi verdi.

"ESAD, GEÇİŞ SÜRECİ İÇİN ADIM ATMAYA HAZIR"

Putin, Erdoğan'a Esad için "Ülkesinin geleceğini düşünüyor. Zor koşulların o da farkında. Geçiş süreci için adım atmaya hazır" dedi.

ERDOĞAN: ESAD'IN TEK DERDİ ZAMAN KAZANMAK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'in bu sözlerine, Esad'ın 2011'den bu yana verdiği ancak tutmadığı sözleri hatırlatarak "Yıllardır bunları konuşuyoruz. Bizim pozisyonumuz belli. Size de defalarca söyledik. Esad'a inanmıyoruz. Bu tür telkinlere de artık güvenimiz kalmadı. Bu işin Cenevre 1 ve 2'de alınan kararları var. Bunlara rağmen hiçbiri uygulanmadı. Esad'ın tek derdi zaman kazanmak. Biz 2012'de sonunda Esad'ın gideceği bir geçiş süreci formülü sunmuştuk. Ama o da kabul görmemişti" diye yanıt verdi.

Kaynaklar Putin'in önerdiği geçiş süreci için "6 ay iddiası var ancak kimse sahiplenmiyor. Putin'in önerisinin ucu açık. Bir takvimi yok. Altını dolduramıyorlar" dedi.

"PYD'DEN UZAK DURUN"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmede Putin'e PYD uyarısı da yaptı. Erdoğan, PYD'nin Moskova'da irtibat bürosu açacağına ilişkin haberleri ve Rusya'nın PYD'ye askeri destek verdiği iddialarını hatırlatarak şunları söyledi: "PYD bizim için terör örgütüdür. PYD ile ilişkilerinizden son derece rahatsızız. PYD ile iş tutarsanız müttefikinizin düşmanı ile iş tutmuş olursunuz. Bu da ilişkilerimize olumsuz yansır."

Erdoğan ile Putin arasındaki görüşmede Halep ve çevresini hedef alan saldırılar da gündeme geldi. Erdoğan'ın saldırıların yeni bir göç dalgasını beraberinde getirebileceğine ilişkin kaygıları da dile getirdiği öğrenildi. İki liderin, G-20 vesilesiyle önümüzdeki ay bir araya geldiklerinde tüm konuları ayrıntılı biçimde görüşme konusunda da mutabık kaldıkları belirtildi.

RUSYA, PYD YÖNETİCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov, terör örgütü PKK'nin Suriye'deki uzantısı PYD'nin Eşbaşkanı Asya Osman ve Kobani'deki üst düzey yöneticilerinden Enver Müslim'i kabul etti. Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, görüşmede Suriye'deki gelişmeler değerlendirildi. Mihail Bogdanov, Kürt gruplar da dahil olmakla Suriye'deki tüm etnik grupların terör örgütlerini imha etmek için güç birliği yapması gerektiğini söyledi. Açıklamada PYD Eşbaşkanı Asya Osman ile Enver Müslim'in, Bogdanov'un görüşlerini paylaştıklarını, terör ve bölücülerle mücadeleyi kendi amaçları olarak gördüklerini ve demokratik bir Suriye arzuladıklarını ifade ettikleri kaydedildi.(Kaynak: Sabah)

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Vladimir Putin Beşşar Esed Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (97)

01Mobil-ANDROID:

yaşasın pyd

39
35
yanıtYanıtla
Ceyhanlı:

Siyaset olmasa bu ülkede kürtler kalmazdı hepsini bitirirdik ama o lanet siyaset sayesinde yaşıyorsunuz türkiyede kürt istemiyoruz defolup gidin

17
44
yanıtYanıtla
Patnoslu:

Bu Nasıl bir Kürt düşmanlığı iliklerine kadar işlemiş.Hani kardeşlik felan vardı...haaa demek siz kardeşlik değil kalleşlik peşindesiniz...Allah istediyse sen asla Kürtlere engel olamayacaksın asla...

25
26
yanıtYanıtla
kuzeyli:

Akp ülkeyi rezil etti kıbrıslı rumlar bile abye girmemizi engelliyebiliyor akp sayesinde çok geride kaldık çoook

23
26
yanıtYanıtla
siverekli:

babana sor beliki cok gencsin bilmiyorsun yasamamişin yegen

yanıt4
yanıt1
Yahya Mobil-IOS:

Butun Anlaşmalar da pyd var sen konuşuyorsun

40
8
yanıtYanıtla
Adil:

Putinde çok takar ya seni

26
19
yanıtYanıtla
burhanMobil-ANDROID:

pyd kabusun olacak

19
12
yanıtYanıtla
Hehe:

Kardeşiz ama kürt devleti kurmayın şaka gibi :)

26
4
yanıtYanıtla
kuzeyli:

Pydenin başı salih müslümüyü ankarada agırlayan rte degilmiydi kendisi görüşüyor putine niye görüştün diyor ne alaka

15
11
yanıtYanıtla
Tüm 97 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title