Haberler

Erdem'den Ambarköy'e Övgü

Güncelleme:

Orhan Erdem, "Bu alan gelecek nesillere bırakılacak en güzel miraslardan biri olacaktır" dedi.

Gelecek nesillere en güzel miras

Ladik İlçesi'nde yapımı devam eden Ambarköy Açık Hava Müzesi inşaatını gezen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, "Bu alan gelecek nesillere bırakılacak en güzel miraslardan biri olacaktır" dedi.

Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem ile AK Parti Samsun Milletvekilleri Cemal Yılmaz Demir, Ladik İlçesi'nde yapımı devam eden Ambarköy Açık Hava Müzesi alanında incelemelerde bulundu. Erdem, projenin gelecek nesillere bırakılacak önemli bir miras olduğunu vurguladı.

ERDEM TOPLANTI YAPTI

Bazı programlara katılmak için Samsun'a gelen Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir'le birlikte Ladik İlçesi'ne geçti. Burada Kaymakam Perçi ve ilçe Milli Eğitim yöneticileri ve öğretmenlerle toplantı gerçekleşti. Erdem, eğitimle ilgili talep ve sıkıntıları dinledi.

ÖNEMLİ BİR KAZANIM

Burada yapımı devam eden Ambarköy Açık Hava Müzesi alanını gezen Erdem ve Demir'e Ladik Kaymakamı Kadir Perçi bilgiler verdi. Projenin ilçe için önemli bir kazanım olduğunu ifade eden Erdem, "Gelecek nesillere bırakılacak en güzel miraslarımızdan birisi olabilecek nitelikte bir yer. İnşallah kısa sürede tamamlanarak hizmete açılır. Buranın yapılmasında emeği geçen herkesi kutluyorum" dedi.

TURİZM İÇİN ÖNEMLİ ADIM

Milletvekili Cemal Yılmaz Demir de, projenin tamamlanmasıyla turizm alanında da önemli bir adım atılacağını belirterek, "Bir çok televizyon kanalı ve yapımcı burada film çekmek istiyor. Bunların hepsi birer gelir kaynağıdır. Tamamen yeni bir turizm modelinin uygulanması düşünelen alanda 26 ambar, 4 ahşap ev, 2 sergen, 2 serender, 4 su kuyusu, çok amaçlı konferans salonu ve müze, ahşap cami, 3 adet köy fırını, minyatür Ladik Gölü ve Saat Kulesi, Köyiçi Dere, değirmen, tirit evi, havuz ve şelalenin bulunacak. Ayrıca çocuk parkından hediyelik eşya stantlarına, pansiyondan otoparka kadar pek çok alternatif burada yer alacak" diye konuştu.

Ziyaretten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Ladik Kaymakamı Kadir Perçi ise, köyün Osmanlı dönemini anlatan film, belgesel ve dizi çekimleri için tam ideal bir yer olduğunu söyledi.

Erdem ve Demir, saha içerisindeki yerlere konulan malzemeleri inceleyerek, bilgiler aldı. Daha yapımı devam eden 24 derslikli Ladik Anadolu Lisesi'ne inşaatı incelendi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Cemal Yılmaz Demir Kadir Perçi Orhan Erdem Ladik Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title