Haberler

Erciş'te 12 Bin Depremzedenin Göçü Başladı

Depremin büyük hasar verdiği Van'ın Erciş İlçesi'nde kışı geçirmemek için kaymakamlığa başvuran 12 bin kişi, otobüslerle Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiliyor.

Depremin büyük hasar verdiği Van'ın Erciş İlçesi'nde kışı geçirmemek için kaymakamlığa başvuran 12 bin kişi, otobüslerle Türkiye'nin dört bir tarafına gönderiliyor.

Soğukların hüküm sürdüğü Erciş'te kışı geçirmek istemeyen 12 bin kişi, kaymakamlığa başvurarak 6 aylık göçten yararlanmak istedi. Talepleri kabul eden kaymakamlık, depremzedeleri Türkiye'nin dört bir tarafındaki illerde kamu kurumlarına ait misafirhanelere göndermeye başladı. Erciş'ten ilk otobüs, bugün saat 11.00'da Milli Eğitim Müdürlüğü önünden kalktı. Yakınlarını yolcu etmeye gelenler, gözyaşlarına hakim olamadı. Eşi ve 10 çocuğu ile birlikte kışı geçirmek üzere kaymakamlığın uygun gördüğü Konya'ya gittiğini söyleyen Ekrem Polatcanlı, "Allah devlete zeval vermesin. Kışı çadırda geçirmek istemedik. Bu yüzden kaymakamlığa müracaat ettik. İlk kalkan otobüste yer bulduk. Gittiğimiz yerde bizi ne bekliyor bilmiyoruz. Göç etmekten başka çaremiz yoktu" dedi.

İl dışı sevk masa amiri Lütfi Şahin, kendi imkanları ile il dışına gidemeyen yaklaşık 12 bin kişinin kendilerine başvuruda bulunduğunu söyledi. Şahin, kaymakamlığa başvuranları 6 aylığına valilikler tarafından hazırlanan misafirhanelerde ağırlamak üzere otobüslerle gönderdiklerini belirtti. Şahin, "Depremzedeleri illerin kontenjanlarına göre gönderiyoruz. Gittikleri her ildeki masrafları devlet tarafından karşılanacak. Kışı gittikleri illerde geçirecek olan depremzedeler döndüklerinde afet konutlarına yerleştirilecek" diye konuştu. - Van / Erciş

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title