Haberler

Er Meydanında Kıyasıya Mücadele

Geleneksel 650'nci Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivanın belirleneceği son gün güreşleri başladı.

Geleneksel 650'nci Tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivanın belirleneceği son gün güreşleri başladı. Büyük heyecana sahne olan güreşlerde tüm kategorilerdeki pehlivanlar, birbirlerine üstünlük sağlayabilmek için kıyasıya mücadele ediyor.

Güreşlerin final gününde alınan güvenlik önlemleri de Başbakan Erdoğan'ın kente gelecek olması nedeniyle artırıldı. Tunca Nehri'nde dalgıç polisler bomba araması yaparken, dün protokol üyeleri ile ağa tribününe sıcak hava nedeniyle kurulan açık havada soğuk buhar püskürten klimaları, Başbakan Erdoğan'ın protokol tribününe oturacak olması nedeniyle güvenlik amaçlı başbakanlık korumaları tarafından kaldırıldı. Ayrıca protokol tribününü önü de çelik polis bariyerleri ile kapatıldı.

YARI FİNALİSTLER

Başpehlivanlık çeyrek final güreşleri ise saat 12. 15'de başladı ve Ahmet Kavakçı Recep Kara ile, Gökhan Arıcı Fatih Atlı ile, Osman Aynur Ali Gürbüz ile, Salih Torun ise Şaban Yılmaz eşleşti. Tribünlerin büyük bir kısmı ise bu heyecanı yaşamak için doldu. Yaklaşık 20 kişilik bir grup ise Türkiye milli takım formasını üzerlerine giyerek mücadeleyi izledi ve tutukları pehlivanlara tezahüratlarda bulundu. Kıyasıya bir mücadeleye sahne olan , omzundan sakatlanınca güreşi bırakan Osman Aynur yenildi ve yarı finale Ali Gürbüz ve rakiplerini yenen Recep Kara, Fatih Atlı ve Şaban Yılmaz yarı finale yükseldi. Yarı final ve final güreşleri gün içinde yapılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title