Haberler

Engelliler İçin Şarj İstasyonu Hizmete Açıldı

Güncelleme:

Kula Belediyesi'nin, Salihli Sanayi ve Ticaret Odası'nın katkılarıyla kurduğu engelli şarj istasyonun açılışı, Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel'in katılımıyla gerçekleşti.

Kula Belediyesinin önüne kurulan şarj istasyonunu Başkan İbrahim Yüksel ile birlikte Başkan Hüseyin Tosun inceledi.

Sosyal belediyecilik anlayışı ile vatandaşların hayatını kolaylaştırmaya yönelik çalışmalar yürüten Kula Belediyesi, engelliler için hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın desteğiyle ilki Kula Belediyesi'nin önünde kurulan 'Akülü Araç Şarj İstasyonu', ilçede yaşayan engelli vatandaşlara ve yolu Kula'dan geçen tüm engellilere hizmet verecek. Kula Belediyesi'ni ziyaret eden Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel'e Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Süleyman oral, Meclis Üyeleri Ahmet Doğan, Halil Köseleci, İsa Mert eşlik etti. Başkan Hüseyin Tosun, Başkan İbrahim Yüksel ve beraberindekiler, Engelliler Haftası çelenk sunma törenine katıldıktan sonra Kula Belediyesi önüne kurulan Engelli Şarj İstasyonu'nun açılışını Kulalı engelliler ile birlikte kurdele keserek gerçekleştirdi. Kula'nın merkezine kurulan, Engelli Aracı Şarj istasyonu, Akülü sandalye kullanan engelli vatandaşların araçlarını rahatça şarj edebilecekleri gibi aynı zamanda vatandaşlara bu noktada şarj ünitesine bağlı ekrandan sesli ve görüntülü video izleme imkanı da sunuyor. Engelli Şarj İstasyonu açılışının ardından, Akülü tekerlikli sandalyesi'ni şarj eden Salih Kaygısız, daha önce araçlarını dışarıda şarj edemediklerini ifade ederek Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun ve Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel'e teşekkür etti.

Başkan Tosun, "Engelliler Toplumumuzun Parcasıdır"
Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun, engelli vatandaşların sosyal hayattan kopmamaları için belediye olarak üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirdiklerini belirterek, "Kula'da engelli vatandaşların ihtiyaçlarına yönelik birçok hizmeti hayata geçirdik. Prestij caddelerimizde görme engelli vatandaşlar için kabartmalı kaldırımlardan, Bülent Ecevit Engelsiz Parkı ve Cemal Ergün Engelsiz Yaşam Merkezine varana kadar birçok yenilik gerçekleştirdik. Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte maddi durumu kötü olan vatandaşlarımıza akülü tekerlekli sandalye temin ediyoruz. Şimdi de akülü sandalye kullanan engelli vatandaşlarımız için Salihli Ticaret ve Sanayi Odası'nın da destekleriyle ilk defa engelli aracı şarj istasyonu açılışını gerçekleştirdik. Akülü sandalyesi olan engelli hemşerilerimiz bu noktaya gelerek zahmetsizce araçlarının şarjını gerçekleştirebilecek ve bunu yaparken sıkılmamaları adına istasyonda yer alan ekranlardan sesli görüntüler izleyebilecekler. Bu İstasyonun kurulması ve hizmete girmesinde emeği olan Salihli Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel ve ekibine teşekkür ederim. İhtiyaç hissedilen noktalarda bu istasyonların yenilerini ekleyeceğiz, hayırlı olsun" diye konuştu.
Engelliler Haftası dolayısı ile Yunus Emre ve Şehit Ömer Halisdemir Kent Meydanı'nda yer alan anıt önünde program düzenlendi. Kula Belediye Başkanı Hüseyin Tosun'un katıldığı programa Kula Rehabilitasyon, engelli derneklerinin temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve istiklal Marşı okunurken duyma engelliler için İşaret Dili ile İstiklal Marşı sunuldu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Engelliler Haftası İbrahim Yüksel Salihli Güncel Haberler

title