Haberler

En Acı Ders Başı

Adana'nın merkez Sarıçam İlçesi'ndeki ÇEAŞ İlköğretim Okulu 8-C sınıfı öğrencileri, 2 ay önce boğularak yaşamını yitiren sınıf arkadaşları Hakan Şahin'ı dualarla anıp, ders başı yaptı.

Adana'nın merkez Sarıçam İlçesi'ndeki ÇEAŞ İlköğretim Okulu 8-C sınıfı öğrencileri, 2 ay önce boğularak yaşamını yitiren sınıf arkadaşları Hakan Şahin'ı dualarla anıp, ders başı yaptı.

Temmuz ayında İmamoğlu İlçesi'ne bağlı Musulumentaş Köyü'ndeki akrabalarını ziyaret giden ve serinlemek için girdiği Seyhan Nehri'nde boğularak can veren Hakan Şahin, ÇEAŞ İlköğretim Okulu'nda eğitim ve öğretim yılının ilk günü arkadaşları tarafından anıldı. 8-C sınıfı öğrencileri, arkadaşları Hakan Şahin'in oturduğu sıraya fotoğrafını yerleştirip, bir buket çiçek bıraktı. Hakan Şahin'in babası Murat ve annesi Yasemin Şahin'in de katıldığı anma etkinliğinde öğrenciler, 7 yıl birlikte okudukları arkadaşları için dua etti. Bazı öğrenciler, gözyaşlarına boğuldu.

Anma sırasında konuşan sınıf öğretmeni Din Kültür ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni Ali Cankurt "Hayatta bazen acı günlerimiz oluyor. Bu acı günlerinden birini de biz 8-C sınıfı olarak biz yaşıyoruz. 7 yıl boyunca aynı sınıfı ve aynı sırayı paylaştığımız arkadaşınız Hakan Şahin bu yaz nehir de boğularak hayatını kaybetti ve aramızdan ayrıldı. Bu nedenle bu yıl eğitim ve öğretime farklı bir duygularla giriyoruz. Hakan arkadaşımızı unutmayacağız. İslam dinine göre, suda boğulmak, yangında hayatını kaybetmek, kadınların doğum da hayatını kaybetmesi aynen vatan uğruna şehit olmak gibi şehit sayılmakta. Biz de Hakan'ın Allah katında böyle sayılması için duacıyız. Bir kez daha başta anne ve babası olmak üzere hepimizin başı sağ olsun" dedi.

Okulun Müdür Yardımcısı Hakan Kiraz da evlat acısını derinden hisseden baba Murat ve anne Yasemin Şahin'e taziyede bulunup, üzüntülerini dile getirdi. - Adana

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title