Haberler

Elleri Dişleri Köpükle, Mikroplara Güle Güle

Menteşe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğünce hayata geçirilen 'Elleri Dişleri Köpükle, Mikroplara Güle Güle" projesi ile ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine hijyen eğitimi veriliyor.

Hijyen eğitimi sonunda ise çocuklara içlerinde şampuan, diş fırçası, diş macunu ve sıvı sabun bulunan çantalardan hediye ediliyor.

Proje kapsamında Yenice İlköğretim Okulunu ziyaret eden Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, burada çocuklar ile bir araya gelerek çantalardan hediye etti.

Başkan Gümüş proje kapsamında kırsaldaki tüm çocuklara ulaşmayı hedeflediklerini belirterek,"Özellikle sonbahar ve kış aylarında karşılaştığımız hastalıkları azaltmak, küçük yaşta çocuklarımıza hijyen eğitimi vermek amacıyla "Elleri Dişleri Köpükle, Mikroplara Güle Güle" projemizi hayata geçirdik. Yenice İlkokulunda başlattığımız proje kapsamında, çocuklarımıza el yıkama, genel vücut temizliği, tuvalet eğitimi ve diş fırçalama gibi hijyen eğitimleri veriliyor. Hedefimiz, Kırsal mahallelerimizde ki 21 ilkokulda Bin 340 çocuğa ulaşmak." dedi.

Yenice İlkokulunda çocuklarla bir araya gelen Başkan Gümüş, hijyen eğitimi sonunda çocuklara içlerinde şampuan, diş fırçası, diş macunu ve sıvı sabun bulunan çantalardan hediye etti.

Proje kapsamında Menteşe Belediyesi Sağlık İşleri Müdürü Doktor Gülçin Kınay Polat ve Psikolog Ezgi Melike Yıldız tarafından okullarda eksik olan ecza dolapları yenileniyor, tuvaletlere bilgilendirici el yıkama kılavuzları asılıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Bahattin Gümüş Yenice Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title