Haberler

Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı'na hakaret davasından ikinci kez beraat etti

Güncelleme:

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla açılan davadan ikinci kez beraat etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, bir açılış programında AKP'li Tuzla Belediye Başkanı Sadi Yazıcı'ya hakaret ettiği iddiasıyla "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan yargılandığı davadan ikinci kez beraat etti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Tuzla Belediye Başkanı Şadi Yazıcı'nın katıldığı Tuzla İleri Biyolojik Arıtma Tesisi 3. Etap Açılış Programı'ndaki konuşması nedeniyle "kamu görevlisine alenen hakaret" suçundan 2 yıl 4 aya kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı. İmamoğlu yargılandığı davadan beraat etmişti.

Ancak Tuzla Belediye Başkanı'nın avukatının itirazı üzerine dava yeniden görülmeye başlanmıştı.

Anadolu 16. Asliye Ceza Mahkemesi'nde bugün yapılan duruşmaya Ekrem İmamoğlu ve müşteki Şadi Yazıcı katılmazken, taraf avukatları hazır bulundu.

Müşteki Şadi Yazıcı'nın avukatının reddi hakim talebinde bulunduğu ve bu talebin reddine karar verildiği tutanağa geçirildi.

Söz alan müşteki Şadi Yazıcı'nın avukatı, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek, "Ekrem İmamoğlu müvekkilime karşı birden fazla suç işlemiştir" dedi.

Mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, Ekrem İmamoğlu'nun üzerine atılı suçu işlediğinin anlaşıldığını belirterek, İmamoğlu'nun cezalandırılmasını talep etti.

İMAMOĞLU'NUN AVUKATI KEMAL POLAT: SİYASİ İFADE HÜRRİYETİ KAPSAMINDA

Duruşmada söz alan İmamoğlu'nun avukatı Kemal Polat ise "Müvekkilimin kullandığı ifadeler siyasi ifade hürriyeti kapsamında olup, matufiyet yönünden de müştekiye yönelik değildir. Müvekkilim müştekiye hakaret etmemiş, aksine müştekinin konuşmasından sonra oluşan tepkileri yatıştırmak amacıyla sözler söylemiştir" dedi. Polat, İmamoğlu'nun beraatini istedi.

Mahkeme, Ekrem İmamoğlu'nun suç işlemediğinin anlaşıldığını belirterek beraat kararına hükmetti. Kararda şu satırlara yer verildi:

"Her ne kadar sanık hakkında hakaret suçunu işlendiğinden söz edilerek cezalandırılması talebi ile kamu davası açılmış ise de sanığın üzerine atılı suçu işlemediği anlaşıldığından CMK'nun 223/2-b maddesi uyarınca beraatine karar verilmiştir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Ekrem İmamoğlu Şadi Yazıcı İstanbul Tuzla Yargı İstanbul Belediye Hukuk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title