Haberler

Ekonomik Krizin Sürdüğü Sri Lanka'nın, Hayvanat Bahçelerindeki Hayvanları Beslemek İçin Parası Tükendi

Güncelleme:

KOLOMBO, 2 Haziran (Xinhua) -- Sri Lanka'daki yerel basında Perşembe günü çıkan haberlere göre, ülkedeki Zooloji Departmanı, Yaban Hayatı Koruma Bakanlığı'na, devam eden ekonomik kriz nedeniyle hayvanat bahçelerindeki hayvanlar için günlük yiyecek sağlayacak kaynak kalmadığını bildirdi.

KOLOMBO, 2 Haziran (Xinhua) -- Sri Lanka'daki yerel basında Perşembe günü çıkan haberlere göre, ülkedeki Zooloji Departmanı, Yaban Hayatı Koruma Bakanlığı'na, devam eden ekonomik kriz nedeniyle hayvanat bahçelerindeki hayvanlar için günlük yiyecek sağlayacak kaynak kalmadığını bildirdi. Basında çıkan haberlere göre, departman yetkilileri, yabancı turist ve yerli ziyaretçilerin azalması nedeniyle ciddi kaynak sorunu yaşandığını belirtti. Yetkililer, hükümet tarafından yıllık bütçeye ayrılan paranın da tükenmekte olduğunu vurguladı.

Yaban Hayatı Koruma Bakanı, yetkililere, hayvanların beslenmesi için mali kaynak sağlanması konusunda hazineye danışmak üzere adımlar atılacağını söylemişti. Asya'nın en eski hayvanat bahçelerinden biri olan Sri Lanka'daki Dehiwala Zooloji Bahçesi, dünyanın her tarafından gelen hayvanlardan oluşan önemli bir koleksiyona sahip. Sri Lanka, ilaç, akaryakıt ve gıda gibi temel ihtiyaçların eksikliğine yol açan döviz sıkıntısı yüzünden en kötü ekonomik krizlerinden birini yaşıyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Sri Lanka turist Haberler

Bakmadan Geçme

İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! Survivor 2024 Anlat Bakalım kim kazandı? 26 Nisan Cuma Anlat Bakalım ödülü ne oldu, hangi takım kazandı? Survivor Bil Bakalım'ı kim kazandı, kaç kaç bitti? 26 Nisan Cuma Survivor Bil Bakalım ödülü ne, hangi takım kazandı? Arka Sokaklar CANLI izle! 26 Nisan Cuma KANAL D Arka Sokaklar yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Ateş Kuşları CANLI İZLE! 26 Nisan Ateş Kuşları 52. Yeni bölüm CANLI YAYIN! Ateş Kuşları FULL İZLE! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Tolga Daşkıran neden tutuklandı? İkinci Kadir Şekerci davası olayı ne, ne zaman oldu? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 9. bölüm TRT 1 HD izleme linki! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 26-27 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Göz seğirmesi neden olur? Göz seğirmesi belirtileri, ne anlama geliyor? Fatih Mehmet Maçoğlu'nun yeni işi ne? Maçoğlu'nun yeni mesleği ne oldu? ANOREKSİYA NEDİR? Nihal Candan'ın hastalığı anoreksiya ne, belirtileri neler? İntegral müfredattan ne zaman kaldırılacak? Yeni müfredat belli oldu mu? Yeni müfredat hangi sınıfları kapsayacak? Yurtiçi Kargo hafta sonu açık mı? Yurtiçi Kargo hafta sonu dağıtım yapıyor mu, çalışıyor mu 2024? İNTEGRAL Müfredattan kaldırılacak mı? 12. Sınıf konusu integral kaldırıldı mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title