Haberler

Ege Üniversitesi, çocuklara arkeolojiyi sevdirmek için proje başlattı

Güncelleme:

Ege Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, 3-6 yaş çocuklara arkeolojiyi ve tarihi sevdirmek amacıyla bir proje başlattı. Proje kapsamında çocuklara boyama kitapları dağıtıldı ve etkinlik düzenlendi.

Ege Üniversitesi (EÜ) Arkeoloji Bölümünce, 3-6 yaş çocuklara arkeolojiyi ve tarihi sevdirmek amacıyla "Kültürel Miras ve Arkeolojinin Öneminin Alfa Kuşağına Aktarılması Projesi" başlatıldı.

Menemen Seyrek İlkokulundaki etkinlikte 200 çocuk, proje kapsamında hazırlanan kitaplarda boyama yaptı.

Etkinlikte konuşan EÜ Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Protohistorya ve Önasya Arkeolojisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Atilla Batmaz, çocuklara arkeolojiyi ve kültürel mirası sevdirmek için bir boyama kitabı hazırladıklarını anlattı.

Batmaz, 3-6 yaş arası çocukların boyama yaparak daha kolay öğreneceği fikriyle hareket ettiklerini belirterek, "Alfa kuşağı bizim geleceğimiz ve onlara her seviyede eğitim vermek durumundayız. Biz de arkeoloji bölümü olarak en küçükten başlamak üzere çocuklarımıza arkeoloji eğitimi ve bilinci, kültürel miras gibi konularda eğitimler vermeyi hedefledik. Projemiz kapsamında bir anaokulunu seçtik ve çocuklarımıza boyama defterleri, kalemleri dağıtarak onların ilgilerini çekecek şekilde aktivite düzenledik." diye konuştu.

Çizimlerin çocukların psikolojine uygun olarak hazırlandığını ifade eden Batmaz, "Çocuklarımız boyama yaparken bir taraftan da boyadıkları figürler hakkında bilgi veriliyor. Yani hem eğlenip hem de öğreniyorlar. 3 ay sürecek projemizin öğrencilerimiz açısından son derece olumlu olacağına inanıyorum." dedi.

Projede yer alan arkeoloji bölümü öğrencisi Melahat Gülümhan Tunger de, "Ağaç yaşken eğilir" sözüne uygun olarak çocukları hedefe alan bir proje hazırladıklarını söyledi.

Tunger, kitapta ilk insan yaşamı, nesli tükenen hayvanlar, ateşin bulunması, mağara içi ve açık alanda yerleşimlerin nasıl yapıldığı, avcı toplayıcılık, tekerleğin bulunması, aydınlanma ve ısınmanın sağlanması gibi konularda anlatımlar bulunduğunu dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Ege Üniversitesi Arkeoloji Çocuk Eğitim Güncel Haberler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Diyanet'i karıştıran iddia! Gözaltına alınan Türk hacı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: Bizi çöp gibi götürdüler

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Refah'ta Hamas'tan İsrail ordusuna pusu: 8 ölü

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Ersan Şen: Şartlarda anlaşırsak Eylem Tok'un oğlunun davasını alırım

Bakmadan Geçme

BİM bayramda kapalı mı? 16 Haziran Pazar Kurban Bayramı 1. GÜNÜ BİM açık mı kapalı mı? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 16 Haziran AFAD ve Kandilli deprem listesi! 16 Haziran Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 16 Haziran 2024 Pazar Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 16 Haziran Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? İtalya-Arnavutluk maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İtalya-Arnavutluk maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Bayram namazı nasıl kılınır? Bayram namazı kaç rekat? Yalova Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yalova Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Uşak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Uşak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tunceli Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tunceli Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tokat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tokat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Tekirdağ Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Tekirdağ Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Yozgat Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Yozgat Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Van Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Van Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Şırnak Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Şırnak Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti! Sivas Kurban Bayramı namazı saat kaçta kılınıyor 2024? Sivas Kurban Bayramı DİYANET namaz vakti!
Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

Adıyaman'da skandallar zinciri! Doktorla hastanenin kavgası, Hamza bebeğin hayatına mal oldu

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title