Haberler

Edirne ve Tekirdağ'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

Güncelleme:

Edirne ve Tekirdağ'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Edirne ve Tekirdağ'da İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

Edirne'de Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencileri, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına tepki göstermek için "sessiz yürüyüş" düzenledi.

Selimiye Meydanı'nda bir araya gelen öğrenciler, ellerinde taşıdıkları Türk ve Filistin bayraklarıyla Saraçlar Caddesi'ne kadar yürüdü.

Grup adına basın açıklamasını okuyan İbrahim Çetindağ, konuşmasına Irak'ın kuzeyinde şehit olan askerlere rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek başladı.

Filistin'deki soykırımın devam ettiğini belirten Çetindağ, "Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler, Uluslararası İnsan Hakları Örgütleri, NATO bu dehşet tabloyu seyrediyor. İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal ediliyor. Binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katlediliyor." dedi.

Çetindağ, dünyadaki bütün uyarı, yürüyüş, eylem, protesto, kınamalara rağmen İsrail'in pişkince ve göz göre göre savaş suçu işlemeye devam ettiğini ifade etti.

23 Aralık'ın saldırılarda hayatını kaybeden Gazzeli Rim'in doğum günü olduğunu dile getiren Çetindağ, "Yaşasaydı bugün 4 yaşına basacaktı ama işgalciler tarafından öldürüldü. Rim ve vefat eden diğer bütün çocuklarımız adına, bugünü Dünya Şehit Çocuklar Günü olarak kabul ediyor ve her yıl bu katliamı hatırlamak adına tarihe not düşüyoruz." diye konuştu.

Çetindağ, her hafta cumartesi günü aynı saatte bir araya gelerek sessiz yürüyüş gerçekleştireceklerini kaydetti.

Tekirdağ

Tekirdağ'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi.

İHH Tekirdağ İnsani Yardım Derneği işbirliğinde düzenlenen program için vatandaşlar Köprübaşı mevkiinde bir araya geldi.

Etkinlikte, Gazze'de İsrail'in saldırılarında hayatını kaybeden binlerce çocuk anıldı.

İsrail'in saldırılarında öldürülen çocuklara dikkati çekmek amacıyla alana çocuk ayakkabıları bırakılırken, bazı çocuklara da kefen giydirildi.

Genç İHH Tekirdağ İnsani Yardım Derneği Başkanı Bilge Karataş, burada yaptığı konuşmada, dünyanın Gazze'de yaşananlara sessi kalmaması gerektiğini söyledi.

İsrail'in Gazze'de soykırım yaptığını ifade eden Karataş, "İnsani, vicdani hiç bir kaygısı olmayan İsrail katliama devam ediyor. Vicdanınızın harekete geçmesi için daha kaç bin çocuk, kaç bin anne, kaç bin Filistinlinin ölmesi gerekiyor. Gazze'de yaşanan zulme sessiz kalmayacağız." dedi.

İHH Tekirdağ İnsani Yardım Derneği Başkanı Süleyman Çalışkan da her zaman mazlumun yanında olmaya devam edeceklerini, bütün dünyanın duyması için meydanlarda Gazze'de yaşanan soykırıma ses çıkartacaklarını dile getirdi.

Kaynak: AA / Güncel

Tekirdağ İsrail Edirne Gazze İnsan Hakları Uluslararası İlişkiler Güncel Haberler

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

Eskişehir'de kızı ve torununu katleden cani dedenin, cinayeti neden işlediği ortaya çıktı

İsrail'den Lübnan'a saldırı! Çok sayıda yaralı var

İsrail'den Lübnan'a saldırı! Çok sayıda yaralı var

Kocaeli'de lisedeki mezuniyet töreninde kıyafet krizine Bakan Tekin'den açıklama

Kocaeli'de lisedeki mezuniyet töreninde kıyafet krizine Bakan Tekin'den açıklama

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128250 14 Haziran Müge Anlı canlı izleme linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? CUMA MESAJLARI 14 Haziran: En anlamlı, en yeni Cuma mesajları neler? Hadisli ve dualı Cuma sözleri! Kısa, ayetli ve dualı Cuma mesajları hangisi? Survivor kupası altın mı, değeri ne kadar? 14 Haziran Konya elektrik kesintisi listesi! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Haziran İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 14 Haziran 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Ogeday babası kimdir? Survivor Ogeday'ın babasının adı ne, kaç yaşına? #129300 14 Haziran Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Haziran Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Survivor kim kazandı, kim şampiyon oldu 14 Haziran Cuma 2024? 14 Haziran İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Haziran Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Haziran Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Survivor şampiyonu kaç para alıyor 2024? HSK atama kararnamesi 14 Haziran Cuma yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! #128220
Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek mesajı: Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyor

Süleyman Soylu'dan Cumhur İttifakı'na destek mesajı: Erdoğan ve Bahçeli tarih inşa ediyor

title