Haberler

Ecevit, "Uzmanlar Grubu" Toplantısını Değerlendirdi

Rahşan Ecevit, 'Ulusal Uzmanlar Grubu'nun Anayasa Değişikliğiyle İlgili Toplantısına İlişkin, 'Ülkemizin Giderek Tam Bağımlı Hale Geldiği Küresel Güçler Lehine ve Türkiye Cumhuriyeti Vatandaşları Aleyhine Değişiklikler Geliyor veya Söz Konusu Gelişmeler İçin Boşluklar Yaratılıyor' Dedi.

Rahşan Ecevit, ''Ulusal Uzmanlar Grubu''nun anayasa değişikliğiyle ilgili toplantısına ilişkin, ''Ülkemizin giderek tam bağımlı hale geldiği küresel güçler lehine ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları aleyhine değişiklikler geliyor veya söz konusu gelişmeler için boşluklar yaratılıyor'' dedi.

Rahşan Ecevit, yaptığı yazılı açıklamada, ''Ulusal Uzmanlar Grubu''nun anayasa tartışmalarıyla ilgili dün toplandığını belirterek, yeni anayasa için kullanılan ''sivil'', ''demokratik ve özgürlükçü'' gibi sıfatların gerçek niyeti ifade etmediğini, gizlemeye çalıştığını savundu.

Ecevit, açıklamasında, şunları kaydetti:

''Bizim sorunumuz anayasa değişikliği değil, olanların uygulanmasındaki çifte standartlardı. Yeni anayasa bu sorunu çözmek yerine, meşrulaştırmanın tüm yollarını açıyor. Güçsüz, örgütsüz ve bilinçsiz çoğunluk uyutuluyor, aldatılıyor, 'bireysel özgürlük veriyoruz' denilerek geleceklerinin tümüyle yok olacağı ortamın altyapısı tamamlanıyor.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title