Haberler

Düzeltme "Dışişleri Bakanı Davutoğlu İzmir'de" Başlıklı Haberimizin Üçüncü Paragrafının...

Güncelleme:

"Dış politikada bugün dünyanın her yerinde aktif bir şeklide mazlumlara sahip çıkıyorsak, onlarca büyükelçilik açıyorsak bunun arkasında Türkiye'yi küresel bir güç yapma iradesi vardır" "Türk istiklalinin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin istikbali ancak ve ancak Türkiye'nin her yerinde olan siyasi partiyle ve siyasi liderlerle olur.

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, "Dış politikada bugün dünyanın her yerinde aktif bir şekilde mazlumlara sahip çıkıyorsak, onlarca büyükelçilik açıyorsak bunun arkasında Türkiye'yi küresel bir güç yapma iradesi vardır" dedi.

Davutoğlu, Bayraklı ilçesi Nafiz Gürman Mahallesi pazar yerinde düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, 30 Mart seçimlerinin herkes için bir sınav olduğunu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın gittiği her yerde bir önceki mitingi de aşan kalabalıkla buluştuğunu, kucaklaştığını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun İzmir'de bugün miting yapacağını hatırlatan Davutoğlu, Van'da, Şanlıurfa'da, Konya'da ana muhalefet partisinin olmadığını ve bu kentlerde miting yapmadığını vurgulayarak, "Sadece Konya'da Akşehir'e gitmiş, Akşehirli olduğunu iddia etmiş ama adayını tanıtırken 'Kırşehir adayımız' diye tanıtmış. Şimdi bir ana muhalefet partisi düşünün ki Türkiye'nin doğusunda yok, ortasında yok belli şehirlerde kendi mahalle baskısı altındaki kitlelere hitap eder hale gelmiş. Böyle bir ana muhalefet partisinin olması Türkiye için şanssızlıktır. Ama bir de sayın başbakanımızın Türkiye'nin her köşesinde topladığı yüz binleri düşünün, işte Türkiye'yi sahiplenmek bu. Onun için AK Parti'ye, sayın başbakanımıza saldırıyorlar" diye konuştu.

"İzmir sembol şehir"

İzmir'i "İstikbalimizin sembol şehri" olarak tanımlayanDavutoğlu, "Türk istiklalinin ve Türkiye Cumhuriyeti devletinin istikbali ancak ve ancak Türkiye'nin her yerinde olan siyasi partiyle ve siyasi liderlerle olur. Bu da sadece AK Parti'dir ve sayın başbakınımızdır. Nevruz şenliklerinde de biz varız, bütün ulusal mücadelemizin sembolü olan bütün kutlamalarda da biz varız. Her yerde AK Parti var. Bu tablo AK Parti'nin Türkiye'nin mayası olduğunu gösteriyor" şeklinde konuştu.

AK Parti'nin Türkiye'nin her bölgesinde yer alan tek parti olduğunu, bütün bölgelerde milyonları toplayan tek liderin Başbakan Erdoğan olduğunu bildiren Davutoğlu, işte bunun için AK Parti'nin hedef alındığını kaydetti.

Türkiye'de son 11 yılda çok büyük devrimler, hamleler yapıldığını, AK Parti'nin Türkiye'nin çehresi değiştirdiğini, bunu engellemek için her seçim öncesinde bir komplonun yapıldığını anlatan Davutoğlu, 2002 seçimleri öncesinde Başbakan Erdoğan'ın seçimlere girmesinin engellendiğini, 2004'de mahalli seçimlere giderken "Genç subaylar rahatsız" şeklinde manşet atıldığını, 2007'de 27 Nisan muhtırasının verildiğini, 2009'da AK Parti'yi kapatma davasının açıldığını dile getirerek, "Zannettiler ki bu yürüyüş durur. Durmadı bu kervan. Hiçbirisi bizim yürüyüşümüzü durduramadı, durduramayacak, engelleyemeyecekler. 30 Mart seçimleri artık sadece bir mahalli seçim değildir. 30 Mart seçimleri, Türkiye'nin kaderini etkileyecek önemli bir merhaledir, tarihi aşamadır. 3 seçimin ilk raundudur" ifadelerini kullandı.

"2013 kabus yılı haline dönüştürülmeye çalışıldı"

Vatandaşlara, "11 yıllık tabloya bakarak bu 11 yıllık performansımız nedeniyle Başbakanımızdan, bizlerden, ekibinden AK Parti'den memnun musunuz?" diye soranDavutoğlu, 2013 yılının Türkiye'ye kabus yılı haline dönüştürülmeye çalışıldığını dile getirdi.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Gezi operasyonları yapıldı, 17 Aralık operasyonları yapıldı. Tam da bu seçimlerden önce. Hızımızı kesmek için bizi durduracaklarını düşündüler. Şimdi size soruyorum. Bu kadroları her şartta ve halükarda desteklemeye hazır mısınız? Durduramayacaklar. Bakınız geçen sene çözüm süreciyle bu topraklardaki ezeli ve ebedi kardeşlik bir kez daha ihdas edildi. Geçen sene Türkiye Cumhuriyeti devleti neredeyse bir asırdır dış borca mahkum edilen Türkiye Cumhuriyeti devleti son dış borcunu da ödedi ve bir daha dış borç istemek için uluslararası örgütlerin kapısında bekleme zilletinden kurtuldu. Bu topraklar '70 sente muhtacız' diyen başbakanlar gördü.

Bu topraklar MGK toplantısında bir anayasa kitapçığı atıldığı için ülkenin ekonomik krize girdiği başbakanlar gördü, bir de IMF dosyasını ebediyen kapatan başbakanımızı gördü. Onun için saldırıyorlar. Biliyorlar ki 90'larda olduğu gibi koaliasyon hükümetler olursa, eğer Türkiye ekonomik krize girerse, eğer bu koalisyon hükümetleri arasında ihtilaflar devam ederse Türkiye'yi dışardan ve perde arkasından idare etmek kolay olur. Borç alan emir alır. Bu borç defterini kapatan Türkiye Cumhuriyeti ve onun lideri dünyanın her yerinde sizin desteğinizle başımız dik dolaşıyor. Hiçbir zaman da başımız eğilmedi, eğilmeyecek. Aksine sadece borç almayan değil dünyadaki bütün mazlum milletlere 3 milyar dolar yardımı bir yıl içinde verebilen kudretli ve şefkatli bir Türkiye Cumhuriyeti devleti var. Allah bu devlete ve millete zeval vermesin."

"Bu al bayrak her şehirde dalgalandırılmalı"

Van'da, Şanlıurfa'da, Konya merkezde miting yapamayan, Türkiye'nin birçok ilinde halkla buluşamayan bir liderin Türkiye'de iktidara talip olamayacağına işaret eden Davutoğlu, "Nasıl istiklal harbimizde "Ordular ilk hedefiniz Akdenizdir" dendiğinde yürüyen ordunun içinde Türkiye'nin bütün bölgesinden kardeşlerimiz, ecdadımızın temsilcileri var idiyse bugün Türkiye'de liderlik yapanların da Türkiye'nin her bir bölgesinde olması lazım. Bu al bayrağı her şehirde dalgalandırması lazım. İşte bunu yapabilen tek parti AK Parti'dir, bunu yapabilen tek lider başbakanımızdır. Bu milletin ve bu devletin izzet ve onurunun devamı için 30 Mart'ta güçlü şekilde bu kadrolara destek vermeye hazır mısınız?" diye konuştu.

Türkiye'deki şehirlerin son yıllarda yükselirken İzmir'in bu yükselişe yeteri kadar katılamadığını, bu yükselişten pay alamadığını, yerel seçimlerle birlikte İzmir'in ya yükselen şehir haline geleceğini ya da şu anda olduğu gibi göreceli olarak önem kaybedeceğini belirtti.

Seçimlerin İzmir'in kaderini etkileyeceğini, şimdiye kadar bu kentin diğer şehirlere kıyasla ilerleyemediğini çünkü AK Partili belediyecilik anlayışını harekete geçirecek belediye başkanına sahip olamadığına dikkati çeken Davutoğlu, kentin son 20-30 yıldan bu yana merkezi hükümetle uyum içinde olamadığını, İzmir'de belli bir belediye sistemi ve anlayışının yerleştirilemediğini söyledi.

Şimdi bu uyumu gerçekleştirmenin vakti olduğunu dile getiren Davutoğlu, "İsmail Sarı Bayraklı'da iş başına geldiğinde, son 11 yılda Türkiye'ye ulaştırmada devrim yapmış olan Binali Yıldırım İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde iş başına geldiğinde o zaman siz İzmir'in yükselişini görün" dedi.

Binali Yıldırım'ın ne kadar çalışkan, vizyon sahibi olduğunu ekip arkadaşı olarak iyi bildiğini kaydeden Ahmet Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Dış politikada bugün dünyanın her yerinde aktif bir şekilde mazlumlara sahip çıkıyorsak, onlarca büyükelçilik açıyorsak bunun arkasında Türkiye'yi küresel bir güç yapma iradesi vardır. Bu iradenin en önemli ayaklarından biri ulaştırmaydı, THY seferleriydi. Türkiye'nin hızlı trenlerle Pekin'den, Londra'ya kadar bağlanmasıydı. Bütün bu alanlarda Binali Yıldırım ile birlikte çalıştık. Kendisinin ne kadar çalışkan, vizyon sahibi, gerçek anlamda yöneticilik kabiliyetine sahip bir önemli misyon adamı olduğunu biliyorum. Bütün İzmirliler'in sayın Yıldırım'ın arkasında durması lazım. Sayın Binali Yıldırım inşallah İzmir'de yeni bir dönemi başlatmak üzere iş başına getirecek misiniz? İzmir'in makus talihini değiştirmek için 30 Mart'ta kitleler halinde sandığa gidip bu desteği verecek misiniz?. Biz bu sözü duymaya geldik Konya'dan. Duyduk, inşallah bu gerçekleştiğinde de Nevruz Bayramı gibi bayramı İzmir bayramını burada Bayraklı'da kutlarız." - İzmir

Kaynak: AA / Güncel

Binali Yıldırım Ahmet Davutoğlu Bayraklı Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title