Haberler

Dünya Bankası Gana'ya 250 milyon dolar taahhüt etti

Güncelleme:

Ekonomik sıkıntılarla karşı karşıya olan Batı Afrika ülkesi Gana'nın Maliye Bakanı Ken Ofori-Atta, Dünya Bankasının ülkesinin finansal istikrar fonunu desteklemek için 250 milyon dolar kredi taahhüdünde bulunduğunu bildirdi.

Ülkede ekonomik sıkıntılardan dolayı sürekli hükümet karşıtı gösteriler meydana geliyor. Gana Maliye Bakanı Ken Ofori-Atta, Dünya Bankasının ülkesinin finansal istikrar fonunu desteklemek için 250 milyon dolar kredi taahhüdünde bulunduğunu kamuoyuna açıkladı.

"FON EN GEÇ ÜÇÜNCÜ ÇEYREKTE VERİLECEK"

Ofori-Atta, yaptığı açıklamada, istikrar fonunun, herhangi bir ödeme gücü ve likidite sorunu olması durumunda hükümetin müdahale edebilmesini sağlamak için kurulduğunu belirtti. Fonun en geç üçüncü çeyrekte verilmesini beklendiğini aktaran Ofori-Atta, "Fona daha fazla kaynak sağlanması için Afrika Kalkınma Bankası gibi ortaklarla görüşmeler devam ediyor." dedi.

Ülkede son zamanlarda yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle tekrar IMF ile 3 milyar dolarlık kredi anlaşması yapılmıştı. Bu karar, aktivistler ve halk tarafından eleştirilse de analistler, kararın Gana'nın zorluklarla başa çıkmasına yardımcı olacağını belirtiyor.

Kaynak: AA / Güncel

Dünya Bankası Batı Afrika Afrika Maliye Dünya Gana Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title