Haberler

Down Sendromlu ve Bedensel Engelli Çocuklara Atlı Terapi

Eskişehir’in Mahmudiye ilçesinde, Türk Dünyası Vakfı, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) işbirliğiyle tamamlanan Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi ile At Eğitim ve Binicilik Tesisi düzenlenen törenle açıldı.

Eskişehir'in Mahmudiye ilçesinde, Türk Dünyası Vakfı, Eskişehir Valiliği ve Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) işbirliğiyle tamamlanan Atlı Terapi ve Rehabilitasyon Merkezi ile At Eğitim ve Binicilik Tesisi düzenlenen törenle açıldı.

Tesislerin açılış töreni saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Yapılan proje hakkında konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, "Osmangazi Üniversitemize bağlı olarak 2007'de açılan Mahmudiye Atçılık Meslek Yüksek Okulu ile ilçemizin at üretilen bir merkez olma özelliğine, atçı, seyis yetiştiren bir merkez olma özelliği de ilave edilmiştir" dedi.

Atla tedavi çalışmalarının daha kapsamlı şekilde yapılacağını ifade eden Vali Tuna, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu merkezden gaziler, bedensel yitimli ihtiyaç sahipleri, down sendromlu çocuklar, konuşma ve iletişim sorunları bulunanlar, serebral palsili çocuk ve gençlerin merkezden yararlanmaları öncelikli olarak hedeflenmiştir. Bu gruplar dışında yaşlı rehabilitasyonu, yetişkinlerde iyi zaman geçirme faaliyetleri gibi alanlarda yararlı olmasını planlamalıyız."

Açılışı konuşmalarının ardından tesisin açılışı gerçekleşti. Açılış sonrasında bedensel engelli çocuklara yapılan eğitimler gösteri şeklinde anlatıldı.

Kendisini atın üstünde uçuyormuş gibi hissettiğini belirten 15 yaşındaki Furkan Can Çakır, "İnsanlardan daha yakın olduğunu düşündüğüm bir hayvan. 21'inci yüzyıl içinde insanlar birbirinden uzaklaşıyor. Ancak hayvanlar sayesinde insanlığınızı hatırlıyorsunuz" dedi.

15 yaşındaki Murat Can Çakır ise, duygularını şöyle ifade etti:

"Babamı ikna ederek bundan sonrada gelmeyi düşünüyorum. Burayı beğendim. Arkadaşlar çok güzel aile ortamı gibi. Daha öncede ata binmiştim. Yetkililer ile konuştum. Servisi bile olacakmış. Babamı kesinlikle ikna edip geleceğim."

Açılışa, AK Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Mahmudiye Belediye Başkanı İshak Göndoğan, vali yardımcıları, ve davetliler katıldı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Güngör Azim Tuna Mahmudiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title