Haberler

Down sendromlu çocuklar gökyüzüne balon bıraktı -

Samsun'da kendilerini fark ettirmek isteyen down sendromlu çocuklar, gökyüzüne mavi ve yeşil renklerden oluşan balonlar bıraktı.

Samsun'da kendilerini fark ettirmek isteyen down sendromlu çocuklar, gökyüzüne mavi ve yeşil renklerden oluşan balonlar bıraktı.

Doğupark mevkisindeki Samsun Büyükşehir Belediyesi Mavi Işıklar Eğitim Dinlenme ve Rehabilitasyon Merkezi-Kampında düzenlenen etkinliğe Vali Yardımcısı İbrahim Küçük, Samsun Down Sendromlular Derneği Başkanı Meryem Gezer Sevinç, dernek yöneticileri, down sendromlu çocuklar ile aileleri katıldı.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi öğrencilerinin de destek verdiği etkinlikte yüzlerce mavi ve yeşil balon, çocukların ellerinden gökyüzüne bırakıldı.

Etkinlikte konuşan Sevinç, dernek bünyesindeki çocuklarla güzel bir gün geçirdiklerini belirterek, "Samsun'da yaklaşık 350 down sendromlu bireyimiz var. Bu melek yüzlü bireylerimizin sesini duyurmak, onların eğitim ve sağlıklı yaşam haklarını korumak, geliştirmek, farkındalık oluşturmak amacıyla düzenlenen organizasyona katılan herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Mustafa Çavuş

Yayınlayan: Orhan Topal

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title