Haberler

Diyarbakır ve Siirt'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları protesto edildi

Güncelleme:

Diyarbakır ve Siirt'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları yürüyüş ve basın açıklamalarıyla protesto edildi. Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde merkez Yenişehir ilçesi Ofis Semti'nde bir araya gelen katılımcılar, Dağkapı Meydanı'na kadar yürüdü. Türk ve Filistin bayrakları taşıyan protestocular, yürüyüş sırasında İsrail aleyhine slogan attı, tekbir getirdi. Siirt'te İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Güres Caddesi'ndeki Sancaklar Ortaokulu önünde bir araya gelen grup, 'Filistin için tek yürek' sloganı attı.

Diyarbakır ve Siirt'te İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları yürüyüş ve basın açıklamalarıyla protesto edildi.

Diyarbakır'da Peygamber Sevdalıları Vakfı öncülüğünde merkez Yenişehir ilçesi Ofis Semti'nde bir araya gelen katılımcılar, Dağkapı Meydanı'na kadar yürüdü.

Türk ve Filistin bayrakları taşıyan protestocular, yürüyüş sırasında İsrail aleyhine slogan attı, tekbir getirdi.

Grup adına basın açıklamasını okuyan Yetimler Vakfı Genel Koordinatörü Cemil Cahit Ünsal, Filistinlilerin yıllardır İsrail'in zulmüne maruz kaldığını söyledi.

Ünsal, gönderilen insani yardımların, ilaç ve diğer tıbbi yardımların Filistinlilere ulaştırılması gerektiğini ifade etti.

HÜDA PAR Genel İdare Kurulu Üyesi Vedat Turgut da bugüne kadar Filistinlileri, Gazze halkını hiçbir şekilde yalnız bırakmadıklarını belirterek, meydanlarda İsrail'e tepkilerini dile getirmeye devam edeceklerini vurguladı.

Siirt

Siirt'te İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde bazı sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla Güres Caddesi'ndeki Sancaklar Ortaokulu önünde bir araya gelen grup, "Filistin için tek yürek" sloganı attı.

Grup adına açıklama yapan İHH Siirt Koordinatörü Mehmet Faruk Süzgün, İsrail'in Gazze'ye yönelik aylardır devam eden saldırılarının acilen durması gerektiğini belirtti.

Süzgün, yaşanan bu işgal ve soykırımın, vicdan sahibi yürekleri kanattığını dile getirerek, saldırıların tüm dünyanın huzuruna kastettiğini anlattı.

Gazze'de binlerce insanın yeterli gıdaya ve suya ulaşamadığını ifade eden Süzgün, dünyanın gözü önünde açlık ve susuzluk sebebiyle ölüm tehlikesiyle karşı karşıya kaldıklarını söyledi.

Grup, okunan duanın ardından dağıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Diyarbakır Yenişehir Filistin İsrail Siirt Gazze İHH Sivil Toplum İnsan Hakları Dış Politika Uluslararası İlişkiler Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title