Haberler

DİYARBAKIR'IN SU SORUNUNA YARIM ASIRLIK ÇÖZÜM

Güncelleme:

DİYARBAKIR Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, kentin uzun vadeli su ihtiyacını çözecek olan 2'nci Merhale İçme Suyu? projesinin hayata geçirilmesiyle kentin yarım asırlık su sorununun ortadan kalkacağını söyledi.

DİYARBAKIR Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Münir Karaloğlu, kentin uzun vadeli su ihtiyacını çözecek olan 2'nci Merhale İçme Suyu? projesinin hayata geçirilmesiyle kentin yarım asırlık su sorununun ortadan kalkacağını söyledi. Vali Karaloğlu, Projenin tamamlanmasıyla kente verilen su miktarı 2 katına çıkacak. Diyarbakır'ın vizyon projelerinden bir tanesi ve 2055 yılına şehrin gelişimi, nüfus artışına göre Diyarbakır'ımız herhangi bir su sıkıntısı yaşamayacak dedi.

Diyarbakır'ın 2055 yılına kadar su ihtiyacını karşılayacak olan proje hayata geçirildi. Eğil ilçesindeki Dicle Barajı'ndan kente verilecek suyun boru döşeme çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Münir Karaloğlu'na, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan Çiloğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Eğil Kaymakamı İdris Arslan, DSİ 10. Bölge Müdürü Mahir Arslan eşlik etti. Su boru kaynaklayan Vali Karaloğlu, Diyarbakır'ın içme suyu ihtiyacını uzun vadede karşılayacak olan '2'nci Merhale İçme Suyu' projesinin kentin en önemi vizyon projelerinden biri olduğunu kaydetti. Söz konusu projenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleriyle yapıldığını belirten Vali Karaloğlu, '2020 yılındaki Ahlat'taki Cumhurbaşkanlığı Külliyemizde Sayın Cumhurbaşkanımızın bölge valileri ile yapmış olduğu değerlendirme toplantısında kendisine Diyarbakır'ın bu önemli acil su problemini arz etmiştim. Sayın Cumhurbaşkanımız, Tarım ve Orman Bakanlığımıza, DSİ Genel Müdürlüğümüzü hemen talimatlandırdılar. Ek yatırım programına alınarak 2020 yılının Aralık ayında ihale süreci başladı. ve şu anda çalışmalar bütün hızıyla devam ediyor dedi.

'KENTE VERİLEN SU MİKTARI İKİ KATINA ÇIKARILACAK'

Söz konusu projenin tamamlanmasıyla kente verilen suyun iki katına çıkacağına işaret eden Vali Karaloğlu, sözlerini şöyle sürdürdü

Suyu 2200'lük çelik borularla kente taşıyacağız. Yine çelik borudan şu anda şehre vermiş olduğumuz saniyede 3 metreküp suyu 6 metreküp suya çıkaracağız. Kente verilen suyu 2 katına çıkarmış olacağız. Diyarbakır'ın vizyon projelerinden bir tanesi ve 2055 yılına kadar Diyarbakır'daki öngörmüş olduğumuz projeksiyonumuza göre öngörmüş olduğumuz şehrin gelişimi, nüfus artışına göre Diyarbakır'ımız herhangi bir su sıkıntısı yaşamayacak.?

Vali Karaloğlu, 180 dönümlük arazi üstünde inşaat çalışmaları devam eden Gençlik ve Spor Bakanlığıyla Büyükşehir belediyesi tarafından ortaklaşa yapılan Selahattin Eyyubi Uyanış Gençlik Kampı'ndaki çalışmaları yerinde inceledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü Münir Karaloğlu Diyarbakır Güncel Haberler

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

CHP'li belediye ilçe meydanındaki ay yıldızlı anıtı kaldırdı

Miçotakis, Hamas için 'Terör örgütü' deyince Erdoğan devreye girdi

Miçotakis, Hamas için "Terör örgütü" deyince Erdoğan devreye girdi

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Rapçi Khontkar, teknik sorunu bahane edip sahneyi terk etti

Bakmadan Geçme

Sözleşmeli öğretmen ataması Resmi Gazete'de yayımlandı! Resmi Gazete bugün (14 Mayıs) kararları neler? Evde bakım maaşı yatan iller Mayıs 2024! 20 Mayıs resmi tatil mi? 20 Mayıs okullar ve iş yerleri tatil mi? #128197 14 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 14 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 14 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Sözleşmeli öğretmenlik yeni mülakat puan dağılımı ne 2024? 14 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 14 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 14 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 14 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! 14 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 14 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 14 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Aston Villa Liverpool maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) A.Villa Liverpool maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti?
Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

Sözleşmeli öğretmenlik alımı düzenlemesi Resmi Gazete'de

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title