Haberler

Diyarbakır'da Polis Dbp Binasında Arama Yaptı: 2 Gözaltı

Diyarbakır'da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP il binasında arama yapan polis 2 kişiyi gözaltına aldı.

Diyarbakır'da Demokratik Bölgeler Partisi (DBP il binasında arama yapan polis 2 kişiyi gözaltına aldı. Parti binası önünde toplanan kalabalık gözaltına almayı protesto etmek için zırhlı araçlara yönelince polis havaya ateş açtı.

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir soruşturma kapsamında bugün DBP il binasına gitti. Zırhlı araçlarla parti binasına giden polis ekipleri içeriye girerek arama yaptı. Burada DBP Parti Meclisi üyesi Zeynep Altunkaynak ile Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Şakir Karataş gözaltına alındı.

Polisin, binada arama yaptığı sırada HDP milletvekilleri Ziya Pir, Nursel Aydoğan, Feleknas Uca, Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, ile HDP ve DBP il başkanları parti binası önüne geldi. Bina önünde toplanan yaklaşık 200 kişi gözaltınla almayı protesto etti. Bu sırada gruptan bazı kişiler önlem alan polis ve araçlarına yöneldi ve kar topu atanlar oldu. Grubun araçlara yönelmesi üzerine polis grubu dağıtmak için havaya ateş açtı.

Polis, gözaltına aldığı 2 kişiyi alıp emniyete götürdü. - Diyarbakır

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Cumhuriyet Başsavcılığı Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title