Haberler

Diyarbakır AK Parti Istanbul Il Başkanı Temurci: Silahla Barış Olmaz, Silahla Hak Aranmaz

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Diyarbakır'da Şeyh Said Meydan'ında partisince düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, "Şiddetin ve kanın olduğu yerde, canların yere düştüğü bir yerde neyin önemi olabilir?

Ak Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Diyarbakır'da Şeyh Said Meydan'ında partisince düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, "Şiddetin ve kanın olduğu yerde, canların yere düştüğü bir yerde neyin önemi olabilir? Silahla siyaset olmaz, silahla barış olmaz, silahla hak aranmaz" dedi.

AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nca Diyarbakır merkez Sur İlçesi'nde bulunan Şeyh Said Meydanı'nda 5 bin kişinin katılımıyla iftar programı düzenlendi. Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan iftar programına AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar'ın yanı sıra çok sayıda partili de yer aldı.

"ÖLDÜRMEYİM, İNSANLARI YAŞATALIM"

İftar öncesi Şeyh Said Meydanı'nda kurulan sahnede bir konuşma yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, birlik ve beraberlik mesajı verdi. Temurci, konuşmasında teröre de değinerek, şunları söyledi:

"Yüce Allah'ın bize bahşettiği bütün farklılıkları bir zenginlik olarak görüyoruz. Bizim tenlerimiz, dillerimiz farklıysa bu rabbimizin bir ayetidir diyoruz. Biz buna iman ediyoruz. Onun için diyoruz ki, biz her meseleyi, her sorunu konuşalım. AK Parti olarak saygıdeğer Cumhurbaşkanımızın başkanlığından reti, inkarı, asimilasyonu elimizin tersiyle ittik ve doğuda yaşayan bütün kardeşlerimizi kucakladık. Her türlü konuyu konuşalım, her türlü müzakareyi yapalım, sabahlara kadar konuşalım ama bizim bir kırmızı cizgimiz var, öldürmeyim, insanları yaşatalım. Şiddetin ve kanın olduğu yerde, canların yere düştüğü bir yerde neyin önemi olabilir? Yetim bir çocuğu, çocuğunu kaybetmiş bir anneye siz dünyaları verseniz ne yapabilirsiniz. Silahla siyaset olmaz, silahla barış olmaz, silahla hak aranmaz. Terörle demokrasi olmaz. Kardeş ve beraber olacağız ve kucaklaşacağız. Annelerin gözyaşları üzerinde çözüm üretmeye çalışanlar, rant çıkarmala çalışanlar, her zaman uzattığımız o demokrasi ve özgürlük elimizi ittiler. Kürt çocuklarını hendeklere doldurdular. Ama o hendeklere dolduranların çocukları dünyanın en iyi okullarında okudular. İşte bizim isyanımız bunadır. Diyarbakırlı kardeşlerimizin yakalarında elinizi çekin. Allah'ın izniyle bizim Kürt kardeşlerimiz terörün oynuna gelmedi." Konuşmaların ardından AK Parti İl Başkanları meydana gelen vatandaşlarla iftarını açmalarıyla program son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Diyarbakır İstanbul Ak Parti Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title