Haberler

Dha Yurt Bülteni-5

Bursa'da madde bağımlısı genç, annesi ve kızkardeşini rehin aldıBursa'da yaşayan ve madde bağımlısı olan Mehmet O. bugün Sırameşeler Mahallesi'ndeki evlerinde silahla annesini ve kızkardeşini rehin aldı.

Bursa'da madde bağımlısı genç, annesi ve kızkardeşini rehin aldı

Bursa'da yaşayan ve madde bağımlısı olan Mehmet O. bugün Sırameşeler Mahallesi'ndeki evlerinde silahla annesini ve kızkardeşini rehin aldı. Annesi camdan atlayarak kurtulan daha sonra kızkardeşini serbest bıran genç, polis tarafından ikna edilmeye çalışıyor.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: BURSA (DHA

===============================================

Çukurca'da Güvendağı'na sızmak isteyen 9 PKK'lı öldürüldü (3)

ÖLDÜRÜLEN PKK'LI SAYISI 9'A YÜKSELDİ

Operasyonların devam ettiği Irak sınırındaki Çukurca ilçesi'nde 2 PKK'lı terörist daha öldürüldü. Çukurca Güvendağ üs Bölgesi'nin 2 kilometre güneydoğusunda bulunan Kuzey Irak bölgesinde tespit edilen 2 teröristin Türk savaş uçaklarınca etkisiz hale getirildiği, böylece öldürülen PKK'lı sayısının 9 yükseldiği belirtildi.

Haber: HAKKARİ

===========================

Bakan Elvan: YPG, bizim için terör örgütüdür

KALKINMA Bakanı Lütfi Elvan, ABD'nin terör örgütü YPG'ye silahlı destek vermesine tepki gösterip, "Bizim terör örgütlerine karşı tutumumuz belli. Bizim için YPG'de bir terör örgütüdür, PKK'da bir terör örgütüdür, DEAŞ'da bir terör örgütüdür, FETÖ'de bir terör örgütüdür. Bu terör örgütlerinin birbirinden hiçbir farkı yoktur."dedi.

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, 740'ıncı Türk Dil Bayramı ve Yunus Emre'ye Anma törenlerine katılmak için memleketi Karaman'a geldi. Burada gazetecilerin ABD'nin, terör örgütü YPG'ye silahlı destek sağlamasıyla ilgili sorusu üzerine Bakan Elvan, ABD'ye tepki gösterip, YPG'nin bir terör örgütü olduğu belirtti. Elvan, şöyle konuştu: "Bizim terör örgütlerine karşı tutumumuz belli. Bizim için YPG'de bir terör örgütüdür, PKK'da bir terör örgütüdür, DEAŞ'da bir terör örgütüdür, FETÖ'de bir terör örgütüdür. Bu terör örgütlerinin birbirinden hiçbir farkı yoktur. Bu terör örgütlerine karşı mücadelemiz kesintisiz devam edecektir. Her birinin inlerine giriyoruz, girmeye de devam edeceğiz. Kar kış demeden gece gündüz demeden bunların üzerinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz Allahın izniyle her birinin kökünü kurutacağız."

YPG'NİN PKK'NIN BİR PARÇASI

Bakan Elvan, YPG'nin PKK'nın bir uzantısı olduğunu belirterek, "YPG ile ilgili olarak, biz daha önce defalarca hem sayın Cumhurbaşkanımız, hem Başbakanımız, bakanlar olarak bizler YPG'nin bir terör örgütü olduğunu elimizde çok somut deliller olduğunu PKK'dan hiçbir farkı olmadığını PKK'nın bir parçası bütünü olduğunu defalarca söyledik. Bunu da herkes biliyor. Dolayısıyla bu noktada bizim tavrımızda herhangi bir değişiklik söz konusu değil. YPG elbette bir terör örgütüdür. Bu noktada da zaten sayın Cumhurbaşkanımız, önümüzdeki hafta başında ABD Başkanı ile görüşecek bu meseleler daha detaylı bir şekilde tartışılacak. Görüşlerimizi sayın Cumhurbaşkanımız net olarak ortaya koyacaktır. Biz terör örgütlerine yönelik mücadelemize devam edeceğiz. Terör örgütleriyle artık bir yere gidilemeyeceğini bu ülkeler görmesi lazım."diye konuştu.

TERÖR ÖRGÜTÜNE KARŞI, BAŞKA TERÖR ÖRGÜTÜNÜ KULLANMAK YANLIŞ

Bakan Elvan, DEAŞ terör örgütüne karşı YPG'nın kullanılmasının yanlış olduğunu ifade ederek, "Türkiye NATO'nun en önemli güçlerinden bir tanesi ve bir mesele varsa, bir problem varsa bunun platformları var. Bu sorunların ülke düzeyinde çözülmesi gerektiğini düşünüyorum. Yoksa bir terör örgütüne karşı başka bir terör örgütünü kullanmak son derece yanlış bir yaklaşım. Türkiye olarak biz güçlü bir devletiz, güçlü bir milletiz. Hiçbir zaman bizim ülkemizi tehdit eden herhangi bir unsur ortaya çıkması halinde bunlara karşı kesin tavrımızı ortaya koyarız ve hiçbir zamanda bunlara müsamaha göstermeyiz. Mücadelemiz devam edecek, bizim ulusal güvenliğimizi tehdit eden ne varsa bunların üzerine kararlılıkla gideceğiz. "dedi.

Görüntü Dökümü

-------------------------

Bakan Elvan'dan detay

Bakan Elvan açıklama

haber- Kamera: Mehmet Kayhan YILDIZ KONYA

================================================

Emniyet müdürlüğünün önünde geçen yola atılan kutu bomba endişesi yarattı

KOCAELİ Emniyet Müdürlüğü'nün önünde geçen D-100 Karayolu'na atılan karton kutu bomba endişesi yarattı. D-100 Karayolu ulaşıma kapatılırken, fünye ile patlatılan kutu boş çıktı.

Saat 11.00 sıralarında, D-100 Karayolu'nda ilerleyen sürücüler yol kenarındaki karton kutuyu gördü. Karton kutunun Kocaeli Emniyet Müdürlüğü'nün ana giriş kapısına yakın olduğunu görenler bomba olabileceğini düşünerek polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri İstanbul istikametini tek şeride düşürdü. Olay yerine bomba uzmanı gelirken, D-100 Karayolu ve yanından geçen yan yollar ulaşıma kapatıldı. Bomba uzmanı fünye ile karton kutuyu patlatırken, kutu boş çıktı. Kutunun bir araçtan düşmüş olabileceği düşünülürken, yol ulaşıma açıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yoldan görüntü

Yolun ulaşıma kapatılması

Bomba uzmanından görüntü

Kutunun patlatılması

Haber-Kamera: Nabi YAZICI/DERİNCE(Kocaeli), -

========================================

Otomobil kırmızı ışıkta duran otomobile çarptı: 7 yaralı

SAKARYA'nın Pamukova İlçesi'nde otomobilin kırmızı ışıkta duran otomobile çarpması sonucu 7 kişi yaralandı.

Kaza, D-650 Karayolu Mekece mevkiinde meydana geldi. Sakarya istikametine gitmekte olan 67 yaşındaki Mehmet Ali Akar idaresindeki 26 BZ 735 plakalı otomobil kırmızı ışıkta duran 42 yaşındaki Songül Altun idaresindeki 16 ZF 666 plakalı otomobile arkadan çarptı. Kazada Songül Altun, 44 yaşındaki Zafer Altun, 17 yaşındaki Beyzanur Altun, 11 yaşındaki Emir Taha Altun, 13 yaşındaki Serhat Altun ile otomobil sürücüsü Mehmet Ali Akar ve 14 yaşındaki Kaan Kudret Akar yaralandı. 112 Acil ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Pamukova İlçe Hastanesi ile Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralılar tedavi altına alındı.

Kaza sonrası yol bir süre ulaşıma kapanırken, soruşturma başlatıldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Yaralılara olay yerinden müdahale edilmesi

Yaralıların ambulansa konulması

Olay yerinden görüntüler

Araçlardan görüntü

Haber-Kamera: İsmail ÇETİNTAŞ/PAMUKOVA(Sakarya), -

==============================================

Domates hızla ucuzluyor

DOĞU Akdeniz'de havanın hızla ısınması, sera örtülerinin açılması ile birlikte manavda 8 liraya kadar çıkan domates toptancı hallerde hızla ucuzlamaya başladı.

Bu bölgedeki hal fiyatlarının düşmesi ile birlikte önümüzdeki hafta başından itibaren büyük kentlerde de perakende 2 liraya domates alınabilecek. Mersin'in Erdemli İlçesi'nde ise sebze ve meyve halinde geçen hafta kilosu 4 liraya kadar çıkan domatesin kilosu 75 kuruşa kadar düştü. Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin, geçen hafta hal çıkışının 3-4 TL arasında olan domatesin tarlada hasadına başlanmasıyla birlikte düşüşe geçtiğini söyledi.

İkinci kalite domatesin hal fiyatının hızla 75 kuruşa kadar gerilediğini, birinci kalite domatesin ise 1.5 liraya satıldığını belirten Şahin, "Bu fiyat üreticiyi büyük zarara uğratacak. Domates fiyatının yeniden yükselmesi için Rusya pazarının yeniden açılması gerekiyor. Birinci sınıf kalite domatesimiz şu anda Irak, Ukrayna ve Ortadoğu ülkelerine gitmektedir. Bu ihracatlar domatesin fiyatının yükselmesini etkilemiyor. Domates fiyatlarının üreticiyi sevindirmesi için Rusya'ya bağlı görünüyor" dedi.

Erdemli'de 3 dönüm serada domates üreticiliği yapan İlyas Gezer ise domates fiyatlarının aniden düşmesinin kendilerini olumsuz etkilediğini söyledi.

Görüntü Dökümü

------------------------

Erdemli halinde domates kasası kamyondan indirilirken

Kasadaki domatesin görüntüsü

Erdemli Ziraat Odası Başkanı Rasim Şahin ile röportaj

Domates paketleme tesisinde paketleme yapılması

Üretici İlyas Gezer ile röportaj

Haber-Kamera: Mehmet DOĞANER/ERDEMLİ,(MERSİN),

=============================================

Askerlere anne sürprizi

DENİZLİ'de, Merkezefendi Belediyesi ve İl Jandarma Komutanlığı, Anneler Günü öncesinde 10 askeri, sürpriz yaparak anneleriyle buluşturdu. Huzurevi sakinlerini ziyaret edeceklerini sandıkları programda askerler, karşılarında annelerini görünce şaşkına döndü ve duygusal anlar yaşadı. Çocuklarına sarılan anneler, uzun süre gözyaşı döktü, hasret giderdi.

Merkezefendi Belediyesi ve İl Jandarma Komutanlığı, Anneler Günü kapsamında, Denizli İl Jandarma Komutanlığı'nda vatani görevini yaparken görevlerinde başarılı olan 10 askeri anneleriyle haberleri olmadan buluşturmak için organizasyon yaptı. Jandarma Komutanlığı'ndan belirlenen 10 askerin önce annelerine ulaşıldı, ardından yapılan görüşmelerde asker çocuklarıyla buluşturulacakları ancak kesinlikle onlara haber verilmemesi istendi. Yapılan görüşmeler sonrası 10 askerin İstanbul, Tokat, İzmir, Antalya, Adana ve Kocaeli'ndeki aileleri Merkezefendi Belediyesi tarafından Denizli'ye getirilerek otele yerleştirildi.

SEVİNÇ GÖZYAŞLARI

İl Jandarma Komutanlığı'nda bugün sabah saatlerinde önce içtima alanında toplanan 10 askere, komutanları tarafından Anneler Günü nedeniyle huzurevinde kalan yaşlıları ziyaret edecekleri ve onlara çiçek verip ellerini öpmeleri istendi. Daha sonra askerler, otobüsle etkinliğin düzenleneceği Grand İtimat Otel'e götürüldü. Ailelerinin otelde olduğundan haberi olmayan askerler, önce ellerine çiçek aldı. Yaşlı kadınların anneler günün kutlayacaklarını sanan askerler, salona girip karşılarında annelerini görünce önce şaşkına döndü, ardından duygusal anlar yaşandı. Anneler oğullarına uzun süre sarılıp, hasret giderdi, uzun süre gözyaşı döktü.

Organizasyonu yapanlara teşekkür eden askerlerden Ömer Sevinç, "Yaşlılar için geldiğimizi sanıyorduk, ailelerimiz görünce çok şaşırdık, çok mutlu olduk. Annem İstanbul'dan geldi, birlikte hasret gidereceğiz" dedi. Annesi Ayten Sevinç ise, oğlunun komutanlarına ve Merkezefendi Belediyesi teşekkür etti.

Bir diğer asker Furkan Yiğit ise buluşmada Tokat'tan gelen annesi Rahime Yiğit, eşi Öznur Yiğit ve 5 aylık kızı Öykü Naz'ı görünce şaşkına döndüğünü belirterek, "Çok mutlu oldum böyle bir şey beklemiyordum. Huzurevinde yaşlıları ziyaret edeceğimizi sandık. Kızımı uzun süredir görmüyordum, büyük bir sürpriz oldu, hiç beklemiyorduk. Ailemi görünce duygulandım" dedi. Eşi Öznur Yiğit ise, eşini 3 aydır görmediğini söyledi. Annesi Rahime Yiğit de, büyük bir mutluluk yaşadıklarını ifade ederek, "Bizi buluşturanlara teşekkür ediyoruz, 3 aydır görmüyorduk. En son geldiğinde kızı hastaydı, zamanımız hastanelerde geçti.birlikte zaman geçiremedik, çocuğu da 1.5 ay hastanelerde tedavi gördü. Şimdi bizi buluşturdular ve büyük mutluluk yaşattılar" dedi.

"BİR ASKERE VERİLEBİLECEK EN GÜZEL HEDİYE"

Annesi İzmir'den gelen asker Murat Gezer, bir askere yapılabilecek en güzel hediyeyi verdiklerini belirterek, "Buraya yaşlılara ziyaret etmek için gelmiştik. Karşımda annemi görünce önce ne olduğunu anlayamadım, şaşkınlık geçirdim. Sonrası sevinç ve heyecanı bir arada yaşadım. 3 aydır göremiyordum. Bir askere verilebilecek en güzel hediye, askerdeyken annesiyle buluşmasıdır" dedi. Annesi Mukaddes Gezer de, oğluyla buluşacağını söyler korkusuyla kızına bile söylemediğini ifade ederek, "Organizasyon çok ince detaylı düşünülmüş, Komutanlara söz verdiğim için hiç kimseye söylemedim. Kızım ağzından kaçırır diye ona bile söylemedim. Şimdi buluştuk, hasret gidereceğiz" dedi.

Merkezefendi Belediye Başkanı AK Partili Muhammet Subaşıoğlu, farklı bir anneler günü etkinliği yaptıklarını belirterek, "İlk başta yola çıkarken, bugünü farklı kutlayalım istedik. Jandarmada çok başarılı olan askerleri anneleriyle buluşturmak için yola çıktık. 6 ilden aileleri getirdik. Bir askerimizin Tokat'tan eşi ve kızı da geldi. Askerler Anneler günü için huzurevindeki yaşlıları ziyaret edeceklerini sanarak yola çıktılar. Daha sonra buruda annelerini görünce duygusal anlar yaşandı. Bizde onların kavuşmasını sağlamaktan dolayı mut olduk" dedi.

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Cengiz Yıldız ise, askerlerin moral ve motivasyonu artması için böyle bir organizasyon yaptıklarını ifade ederek, "Bu kadar duygusal, anlamlı ve hoş olacağını tahmin edemiyorduk. Merkezefendi Belediyesiyle böyle bir organizasyona imza atmaktan dolayı mutluyuz. Organizasyonu askerlerden saklama konusunda zorlandık. Anne babalar bize inanarak, evlatlarına hissettirmeden bizim bu organizasyonumuza çok iyi bir şekilde iştirak ettiler. Askerlerimizi Anneler Günü sebebiyle huzurevi ziyaretine götürüyoruz diye hazırlamıştık. Arabalarla huzur evine gidiyormuş gibi getirdik ve böyle bir sürpriz yaptık. Onlar içinde hayatları boyunca unutamayacakları, zaten askerlik anıları unutulmaz ama bu anının onun içinde çok daha önemli bir yeri olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Merkezefendi Belediyesi'nin misafiri olarak Denizli'ye gelen aileler, asker çocuklarıyla 2 gün boyunca zaman geçirecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Askerlerin içtima alanında Huzurevine götürülecekleri

Askerlerin jandarma komutanlığından çıkması

Askerlerin ailelerinden görüntüler

Askerlerin ellerine çiçek alıp, salona girmesi

Askerler ile ailelerin kucaklaşması

Ağlayan annelerden görüntüler

Asker Ömer Sevinç, annesi Ayten Sevinç konuşması

Asker Furkan Yiğit, eşi Öznur Yiğit ve annesi Rahime Yiğit konuşması

Asker Murat Gezer ev annesi Mukaddes Gezer konuşması

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu konuşması

İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Cengiz Yıldız konuşması

Haber: Ramazan ÇETİN- Kamera: Deniz TOKAT / DENİZLİ,

========================================

Mersin'de annelere 60 bin çiçek dağıtıldı

MERSİN'in merkez Toroslar İlçe Belediye Başkanı Hamit Tuna, Anneler Günü nedeniyle 60 bin çiçek dağıttı.

Belediye fidanlığında yetiştirilen 60 bin kadife çiçeğini annelere hediye eden Başkan Hamit Tuna, tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı. Anneler Günü öncesinde Toroslar İlçesi başta olmak üzere il merkezindeki tüm kurum personellerine çiçek gönderilirken, huzurevinde kalan yaşlılara ve vatandaşlara da bizzat Başkan Tuna tarafından dağıtıldı. Kuvayi Milliye Caddesi üzerinde bulunan Kültür Sanat Kaldırımı'nda gerçekleştirilen çiçek dağıtımı sırasında düşüncelerini paylaşan Tuna, "Dünyadaki en güçlü sevgi anne sevgisidir. Annelerin toplumun şekillenmesinde de önemli bir rol üstlenirler. Bizleri yetiştiren, ömür boyu kalbinde bir çocuk olarak gören, 'Cennet Anaların ayakları altındadır' hadisine layık olan tüm annelerimizin ve anne adaylarımızın gününü kutluyor, sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum" dedi.

Çiçek takdim edilmesini nazik bir davranış olarak gören annelerden kimisi Başkan Tuna'ya sarılarak teşekkürlerini ifade etti.

Görüntü Dökümü

-------------------------

-Çiçeklerden görüntüler

-Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın annelere çiçek dağıtması

-Belediye Başkanı Hamit Tuna'nın otobüste çiçek dağıtması

-Hamit Tuna'nın huzurevinde çiçek dağıtması

-Çocuğun konuşması

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: MERSİN,

=============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anneler Günü Donald Trump Hamit Tuna Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 4-5 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title