Haberler

Dha Yurt Bülteni-3

Çukurca'da Güvendağı'na sızmak isteyen 7 PKK'lı öldürüldüHAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde Güvendağı üs bölgesine sızmak isteyen 7 PKK'lı terörist öldürüldü.

Çukurca'da Güvendağı'na sızmak isteyen 7 PKK'lı öldürüldü

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde Güvendağı üs bölgesine sızmak isteyen 7 PKK'lı terörist öldürüldü. PKK'lılardan 1'i çatışmada, 6'sı ise düzenlenen hava harekatında etkisiz hale getirildi.

Türkiye'nın Irak sınırında bulunan Çukurca ilçesi'nde operasyonlar devam ederken, dün saat 23.00 sıralarında bir grup PKK'lı terörist Kuzey Irak tarafından Güvendağı üs bölgesine sızma girişiminde bulundu. Nöbetteki askerlerin teröristleri görmesi üzerine çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 1 PKK'lı öldürülürken, 6 PKK'lı ise kaçmaya çalıştı. Sürdürülen takip sonucu teröristlerin bulunduğu bölgenin koordinatları verilerek hava harekatı düzenlendi. Düzenlenen hava harekatında ise kaçmaya çalışan 6 PKK'lı teriöist de vurularak etkisiz hale getirildi. Bölgedeki operasyonlar sürüyor.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-ARŞİV

-Operasyon görüntüleri

Habeer: ÇUKURCA(Hakkari), -

=========================================

Şırnak şehidi Işık, törenle memleketine uğurlandı

ŞIRNAK merkez Bestler Dereler Bölgesi'nde PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Çavuş Hüseyin Işık'ın (23) cenazesi, düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı.

Bestler Dereler Bölgesi'nde dün PKK'lı teröristlerle çıkan çatışmada ağır yaralanan ve hastaneye kaldırılırken yolda şehit olan 23 yaşındaki Jandarma Astsubay Çavuş Hüseyin Işık için 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda uğurlama töreni düzenlendi. Törene Vali Ali İhsan Su, Vali Yardımcısı Ali Arıkan, 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Aydoğan Aydın, Çakırsöğüt Jandarma Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, İl Jandarma komutan Albay Hünkar Keleş, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve silah arkadaşları katıldı.

Şehidin Türk Bayrağı'na sarılı naşının kalafalka konulmasıyla başlayan tören, şehidin özgeçmişi ve duaların okunmasıyla devam etti. Dua okunmasından sonra Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Hüseyin Işık'ın naaşı silah arkadaşlarının omuzlarında salavatlar eşliğinde helikoptere konuldu. Şehit Astsubay Işık'ın naaşı memleketine gönderilmek üzere helikopter ile Şerafettin Elçi, havalimanına gönderildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Şehit naşının alana getirilmesi

Şehit naşının kalafata konulması

Öz geçmiş ve dua okunması

Şehit naşının helikoptere bindirilmesi

Helikopterin havalanması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Sekvan KÜDEN/ŞIRNAK, -

===========================================

Soma'da 301 madencinin can verdiği facianın yıldönümünde aynı acı

Acının yıldönümünde, yürekler birleşti

MANİSA'nın Soma İlçesi'nde 301 madencinin hayatını kaybettiği facianın üçüncü yıldönümünde, yüreklerde ilk güncü gibi aynı acı bir kez daha yaşandı. Aileler, faciada can veren yakınlarının mezarlarına koştu, yüreklerindeki acı, gözyaşı olup aktı.

Soma'da 13 Mayıs 2014 tarihinde yaşanan faicada, 301 madenci hayatını kaybetti. Türkiye'nin en büyük maden faciası, tüm vatandaşların hafızalarına acı olarak kazındı, ülke günlerce Soma'da yaşananlara kilitlendi, gözyaşı döktü, ailelerin acılarına ortak oldu.

MADENCİ ŞEHİTLİĞİ, YÜREKLERDEKİ ACININ BULAŞMA YERİ OLDU

Acının merkezi haline gelen Soma'da, facianın üçüncü yıldönümünde yine gözyaşı, hüzün, kaybedilenlere özlem vardı. Faciada yaşamını yitiren madencilerin ailelerinin bulaşma alanı, sabahın erken saatlerinden itibaren madenci şehitliği oldu. Resmi törenin saat 12.00'de başlayacağının duyurulmasına rağmen aileler, erken saatlerde kaybettiklerinin mezarlarına koştu. Kabirlerin başına çöken annelerin, babaların, eşlerin, çocukların, üç yıldır yüreklerinde biriken acı, gözyaşı olup şehit madencilerin mezarlarına aktı. Tamamen çimlendirilmiş olan şehitlikte, siyah mermerden yapılan madenci mezarları ile onları simgeleyen madenci üzerinde el fenerlerinin bulunduğu bölümler Türk bayraklarıyla donatıldı.

BABALARININ MEZARLARINA KOŞTULAR

Şehitliğe ilk gelenler de, şehit madencilerden Kazım Karaçoban'ın eşi Sevinç Karaçoban, kızı 6 yaşındaki Cansu Karaçoban, oğlu 7 yaşındaki Yunus Emre Karaçoban oldu. Çocuklar, şehit madenci babalarının mezarına çiçek bıraktı. Madencilerin meslektaşları da şehitliği ziyaret etti. Genel Maden İşçileri Sendikası'nın Zonguldak'ta görev yapan üyeleriyle, Maden İş Sendikası Genel merkezi ve Şoma şubesi yöneticileri, ayrı ayrı madenci şehitliğini ziyaret etti. Madenciler anısına Kuran'ı Kerim okundu, dua edildi.

ZİYARETÇİLER MADENCİ ANITINA DA İLGİ GÖSTERDİ

Madenci şehitliğinde, mezarları ziyaret eden, çiçek bırakan ziyaretçiler, ailelerin onayıyla yapılan anıtı da inceledi. Facia günü ve sonrasındaki acıyı anlatan, madenciye özlemin tasvir edilen anıt önünde de ziyaretçiler fotoğraf çektirdi.

İLÇEDE GÜN BOYU ANMA ETKİNLİKLERİ OLACAK

Ailelerin bireysel mezarlık ziyaretlerinin haricinde, ilçede sendikaların, sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının, valiliğin çeşitli etkinlikleri de olacak. Manisa Valiliği, Kaymakamlık, Büyükşehir Belediyesi ile ilçe belediyelerinin ortaklaşa düzenlediği resmi anma etkinliği saat 12.00'de başlayacak, şehitlik ziyaret edilecek. Ayrıca, maden şehitleri için öğle namazı öncesinde Ulu Cami'de mevlit okutulacak, namaz çıkışı yemek verilecek. Kaymakamlık önündeki meydanda akşam saat 20.30'daki etkinlikte de yine madenciler için kuran okunacak. Bunun haricinde, madenci aileleri ile onlara destek veren siyasi partiler, sivil toplum örgütleri, saat 14.30'da Ege Linyit İşletmeleri önünde toplanıp önce Beşyol Kavşağı'ndaki madenci heykeline çiçek bırakacak, sonra ise Kaymakamlık önünde açıklama yapacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Mezarlıktan görüntü.

Ailelerle röportaj

Mezarlardan görüntü.

Ziyaretlerden görüntü.

Haber: Taylan YILDIRIM - Şevket YILMAZ - Ersan ERDOĞAN, Kamera: Mücahit BEKTAŞ / SOMA (Manisa),

================================================

(ÖZEL)Anneler Korosu'ndan askerlere anlamlı beste

BURSA'da, yaşları 32- 78 yaş grubu arasında değişen ve tüm konserlerini, şiddet gören kadınlara, nhasta çocukların tedavisine, yapılacak okul ve yurt inşaatları ile kız çocuklarının küçük yaşta evlendirilmemesinin engellenmesi için veren 105 kişiden oluşan Bursa Nilüfer Kadın Korosu, pazar günü kutlanacak anneler günü için ilginç bir projeye imza attı. Topluluk üyesi 105 kadının tümü diktirdikleri asker kıyafetini giyerek, Şef Aysel Gürel 'nin bestesini yaptığı "Annelerin Mehmetcik Marşısı"nı Anneler günü anısına seslendirip klip yaptılar. Şef Dr. Aysel Gürel yaptığı açıklamada, "anneler gününde Mehmetciklerimiz annelerinin yanına gelemedi. Ama biz kıyafetlerini giyerek marşımızla onların yanına gittik" dedi.

Bursa'da 11 yıl önce kurulan Nilüfer Kadın Korosu verdikleri konserler ve yaratıcılıklarıyla ilgi odağı oluyor. Daha önce hiç bir müzik eğitimi almayan kadınlardan oluşan ve 105 kadın ile sınırlı tutulan koro da, kanser tedavisi gören, psikolojik destek alan üyeler müzik ile hayat buluyorlar. Masraflarını kendileri karşılayan koro verdiği konserlerden elde edilen gelirleri, hiç bir ücret talep etmeden hasta çocukların tedavisi, öğrencilere burs, kimsesiz çocuklar, eşlerinden şiddet gören kadınlar, sosyal projelere destek, sosyal dernek ve kurumlar yararına harcanmasını sağlıyorlar. Diktirdikleri kendilerine has kıyafetler ile Roman havası oynayan, Sıra Gecesi Konseri ve Bursa Gezeği ile erkeklere meydan okuyan kadın korosu, wahatsapp üzerinden kendilerine okunduğu gibi gönderilen İngilizce, Almanca, Arapça, İtalyanca ve Rusça şarkıları ezberleyerek söylüyorlar. Aldıkları özel davet üzerine Bulgaristan, Bosna Hersek, Hollanda, İtalya'dan konserler veren Nilüfer Kadın Korosu pazar günü kutlanacak anneler günü öncesi bir başka ilke imza attı.

ASKER OLDULAR MEHMETCİK İCİN BESTE YAPTILAR

Koro üyesi tüm kadınlar 120'şer lira harcayarak yaptıkdıkları asker kıyafetlerini giyerek, Şef Dr. Aysel Gürel'in bestelediği, "Annelerin Mehmetcik Marşı" nı ilk kez seslenldirip bunu klip haline getirdiler. Marşın sonunda hep birlikte selam veren koro adına konuşan Dr. Aysel Gürel, "biz sosyal sorumluluk projeleri için varız. Kendimizi buna adadık. Pazar günü anneler günü. Mehmetciklerimiz annelerinin yanına gelemeyecekler. Biz kıyafet giyerek onların yanına seslendirdiğimiz, 'annelerin Mehmetcik Marşı' ile gidiyoruz. Dualarımız ornlar için" dediler.

Koroda yer alan arkadaşların tamamına yakının dar gelirli olduğunu belirten Aysel Güreli, "arkadaşlarımız koroya devam etmek için bankadan kredi çekiyor, arkadaşlarından borç para alıyor. En büyük beklentimiz bize sponsor bulunması. Bu konuda maalesef hiç bir destek göremiyoruz" şeklinde konuştu.

İ

ANELERİN MEHMETCİK MARŞI

Milletimiz sizinler gurur duyuyor.

Vatanın dört bir yanı huzur buluyor.

Namus, şeref, şan için nöbet tutuyor

Yaşa var ol KMehmetcik bu vatan için

Hayır dualarımız hepiniz için

Kutsal görevler için kışladasınız

Dağ başında, mevzide, pusudasınız

Soğuk, kar kış demeden dağlardasınız.

Allah sizi korusun kötülüklerden,

Göğe açılan eller, can-ı gönülden,

Fatih Sultan Mehmet'in torunlarıır,

Gazi Mustafa Kemal, çocuklarıdır

Anasının kınalı kuzularıdır,

Vatan borcu namus borcu deriz bekleriz,

Bizler Mehmetciklerin anneleriyiz.

Annelenizin ak sütü helal sizlere,

Anne sıcaklığıdır, hep kalbinizde,

Ayrılıklar olsa da, gönül birlikte,

Bayrağımız altında tek bir devletle,

Gururlu anneleriz, Mehmetciklerle

x x x x x

Görünü dökümü

Asker kıyafeti giyen kadın korosunun görüntüsü

Besteyi seslendirirken

Selam verirken

Şef. Dr.Aysel Güreli ile röp

Klip görüntüs

Haber-Kamera : Berktuğ ÖNCÜ/BURSA, -

=========================================

Engelli oğlu her gün okula birlikte geliyor

SAMSUN'da ev hanımı olan Amire Akçay, doğuştan omuriliğinin yavaş gelişesi nedeniyle tek başına dengede duramayan ve desteksiz yürüyemeyen oğlu 5'inci sınıf öğrencisi Taha Ensar Akçay'ı her gün okula götürüp getiriyor. Okul bitimine kadar bekleyip teneffüslerde oğlunun ihtiyaçlarını karşılıyor. Fedakar anne okul idaresi ve öğretmenler tarafından ise oğlunun eğitimi için verdiği emek nedeniyle takdir ediliyor.

Samsun'da İlkadım İlçesi'nde yaşayan Yavuz ( 35) ve Amire (34) Akçay çiftinin tek çocukları olan Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Taha Ensar Akçay (11) doğuştan beyinciğinin yavaş gelişmesi nedeniyle tek başına dengede duramıyor destek olmadan yürüyemiyor. Anne Amire Akçay, 5 yıldır oğlunu her gün okula götürüyor, sınıfına kadar bırakıp sırasına oturtuyor ardından okuldaki bekleme odasında ders bitimini bekliyor teneffüste tekrar oğlunun yanına gelip varsa ihtiyaçlarını gidermesine yardımcı oluyor. Okul bitiminde de tekrar oğlu ile birlikte okul servisi ile evine dönüyor. Oğlunun okulda eğitim alması için her gün onunla birlikte okula giden anne okul idaresi ve öğretmenler tarafından da takdirle karşılanıyor.

Oğlunun tedavisi için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını söyleyen Amire Akçay, "Okula gelmek için beraber hazırlanıyoruz. sonra servisle geliyoruz. Taha tek başına yürüyemediği için ona yardımcı olmak için her gün okula geliyorum. 1'inci sınıftan bu yana onunla okula geliyorum. Onun okula gitmesi çok önemli. Oğlum okulunu, öğretmenlerini arkadaşlarını çok seviyor. Okul idarisi ve öğretmenlerimiz de bize çok destek oluyorlar onlara çok teşekkür ediyorum. Oğlumun yürüyememesini biz engel olarak görmüyoruz. Okula gidiyor etkinliklere katılıyor. Biz hiç bir zaman bu durumu engel olarak görmedik. Onunu mutlu olması bizi de mutlu ediyor. Bütün ailelerin annelerin özelikle çocukları engelli diye evlerine kapatmalarını istemiyorum onların da her şeyi yamaya haklarının olduğunu söylemek istiyorum. Oğulum şu an fizik tedavi görüyor. Faydasını görüyoruz. ancak belki başka tedavi yöntemleri de olabilir. Eğer bu konu ile ilgili de bize yardımcı olunursa çok seviniriz" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Ortaokulu Müdürü Nusret Sarı, Taha Akçay'ın çak sevdikleri özel bir öğrenci olduğunu söyleyerek "Kendisi derslerinde de başarılı. Özellikle müziğe karşı bir yeteneği de var. Diğer yaşıtlarından bir farkı yok. Yaptığımız etkinliklerde de her zaman ön planda yer aldı. Taha yaşam dolu hayat dolu bir öğrencimiz. Onunu böyle hayata bağlı olması bizi de mutlu ediyor. Öğretmenlerimiz kadar en büyük özveriyi gösteren emek veren anne ve babası. özellikle annesinin çabalarını takdirle karşılıyoruz. Oğlunun okula gelmesi eğitiminden her türlü ihtiyacına kadar bizzat yakından ilgileniyor. Her gün okula oğlunu getiriyor ve onunla birebir ilgileniyor. Amire hanımın bu davranışı diğer velilerimiz açısından da bir örnek mesaj niteliğinde. Amire hanımın şahsında bütün fedakar annelerimizin ellerinden öpüyorum ve Anneler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.

Görüntü Dökümü :

------------------------

Annenin oğlunu servisten alması

OKula getirilişi

Röportaj

Detaylar

Çocuktan detay

Haber-Kamera: SAMSUN

==================================================

Balerinden en anlamlı ' Anneler Günü' hediyesi (2) (Geniş Haber)

ANTALYA'da karaciğer nakli bekleyen 57 yaşındaki Sabire Durgu'ya, balerin kızı 27 yaşındaki Gözde Kırbıyık karaciğerinin bir bölümünü bağışlayıp, ona en anlamlı Anneler Günü hediyesini verdi.

Akdeniz Üniversitesi Antalya Devlet Konservatuarı Bale Bölümü mezunu olan ve şu an İstanbul'da özel bir sanat merkezinde balerin olarak çalışan Gözde Kırbıyık, siroz hastalığı nedeniyle karaciğer nakli gereken ev kadını annesi Sabire Durgu'ya çok anlamlı Anneler Günü hediyesi verdi. Kırbıyık'ın karaciğerinin bir bölümü, Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi'nde annesi Sabire Durgu'ya nakledildi.

Yaklaşık 10 yıldır karaciğer sirozu hastalığı olduğunu söyleyen Sabire Durgu, "Karaciğerim yeterli gelmeyince zorluklar yaşamaya başladım. Sağ olsun güzel kızım bana yeniden hayat vermiş oldu. Kızım sayesinde sağlığıma kavuştuğum için çok mutluyum. Bu bana en güzel Anneler Günü hediyesi oldu. Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi çalışanlarına teşekkür ediyorum. Çok başarılı ve çok ilgililer" diye konuştu.

Bağışladığı karaciğerinin bir parçası ile annesini hayata bağlayan balerin Gözde Kırbıyık, "Karaciğerimin bir parçasını anneme vererek onu sağlığına kavuşturma fırsatım olduğu için ben de çok şanslıyım" dedi. Gözde Kırbıyık, "Annemin Hepatit B taşıyıcılığına bağlı siroz hastalığı vardı. Bu durumdan dolayı rahatsızlığı çok arttı. Anneme bağışçı olmaya karar verdim. Bu benim Anneler Günü hediyem oldu. O da sağlığına kavuştu" diye konuştu.

Bağıştan sonra ilk haftanın zor geçtiğini anlatan Kırbıyık, "Bir hafta sonunda taburcu oldum. Bir ay sonunda da eski halime dönmüş olacağım. Sağlığım açısından sıkıntı yok. Aksine daha sağlıklı olmayı öğreniyorsunuz. Çünkü daha iyi beslenmeyi daha çok vücudunuzu tanımayı öğreniyorsunuz. O yüzden bundan sonraki hayatım, belki bu ameliyatı olmasaydım daha sağlıksız geçebilirdi. Şimdi eminim ki daha sağlıklı geçecektir. Bale sanatıyla uğraşıyorum. O yüzden bedenim çok önemli. Ona rağmen bu operasyonun başka bir operasyondan farkı olmadığını düşünüyorum" dedi.

BAĞIŞ BALE YAPMAYA ENGEL DEĞİL

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Başhekimi ve Organ Nakli Merkez Müdürü Prof. Dr. Bülent Aydınlı, "Aktif olarak sanat yaşamını sürdüren balerin arkadaşımız annesine karaciğerinin bir bölümünü verdi. Çok aktif spor yapan, çok çalışan insanlar da artık verici olabilir. Çünkü biz ona çok küçük bir ameliyat kesisi yaptık, estetik olarak dikiş attık. Ülkemizin özellikle merkezimizin geldiği noktada insanlara sıkıntı vermeden, zarar vermeden, problem oluşturmadan karaciğer nakli gibi çok büyük ameliyatlar bile yapılabiliyor" diye konuştu.

Organ bağışının önemli bir güne rastlamasının tesadüf olmadığını aktaran Prof. Dr. Bülent Aydınlı, "Çocukların da annelerine herhalde böyle bir günde bir hediye vermeleri gerekir. Anlamlı bir hediye de ancak böyle olur" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (1)

--------------------

Kız ve anneden detay görüntü

Annenin açıklaması

Kız ve anneden detay görüntü

Kızın açıklaması

Detay görüntü

//////////////////

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ (2)

-----------------

Gözde Kırbıyık'ın bale provasından kısa görüntü

Haber- Kamera: Erol AKKIR/ANTALYA,

=============================================

Antalya yaz ve kışı aynı anda yaşıyor (2) (Geniş Haber)

TÜRKİYE'nin turizmdeki gözbebeği Antalya'da bir günde 2 mevsim yaşanıyor. Hava sıcaklığının 30 dereceyi bulduğu sahiller yaza hazırlanırken, yaylalarda ise belediye ekipleri kar kalınlığı 5 metreye ulaşan yolları açmaya çalışıyor.

Türkiye'nin turizm başkenti Antalya'da hava sıcaklıkları artmaya devam ediyor. 30 dereceyi aşan hava sıcaklığının ardından sahiller yerli ve yabancı turistlerin yanı sıra, Antalya'da yaşayanların akınına uğramaya başladı.

Antalya'nın yaylarında ise başka bir güzellik yaşanıyor. Kış aylarında yağan kar nedeniyle bazı yaylalarda karın hakimiyeti devam ediyor. Gündoğmuş İlçesi'ndeki Söbüçimen Yaylası'nda Antalya Büyükşehir Belediyesi ekipleri, mayıs sıcaklıklarına rağmen yer yer kalındığı 5 metreye ulaşan kar nedeniyle yolları açmak için çalışmalarını sürdürüyor. Belediye ekipleri, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yazın mera olarak kullandığı yaylanın karla kaplı yollarını göç zamanından önce ulaşıma açabilmek için seferberlik başlattı.

KAR KALINLIĞI 5 METRE

Antalya Büyükşehir Belediyesi İlçeler Koordinatörü İsa Akdemir, 10 köyün kullandığı yayla yolunu yerinde inceledi. İsa Akdemir, Antalya deyince insanların aklına sahil ve denizin geldiğini, kentin arka yüzünde ise karla mücadele verdiklerini söyledi. 2 bin metrede yolların açılması için karla mücadele ettiklerini kaydeden Yıldırım, "Bir aydır yol açma çalışmaları yapıyoruz. Genelde Yörükler bu yolu kullanıyor. Yörüklerin göç zamanı da geldi. 2 büyük araçla ve 10 kişilik ekiple çalışmaları yoğun şekilde devam ediyor. Bazı alanlarda kardan tüneller açarak yolumuza devam ediyoruz. Karın kalınlığının 4- 5 metreyi aştığı bölgeler var. Zor şartlar altında çalışmalarımızı 15 güne kadar tamamlamayı planlıyoruz" diye konuştu.

Gündoğmuş'ta yaşayan ve aynı zamanda Gündoğmuş Belediyesi Meclis üyesi olan Ali Gülen de bu yıl tarihi bir kara şahit olduklarını söyledi. Önceki yıllarda mart ayında karla mücadelenin sona erdiğini hatırlatan Gülen, "Mayısın ortasına gelmemize rağmen karla mücadele devam ediyor. Marta kadar sürekli kar yağdı. Mayısın 20'sinden sonra göçebeler bu yaylaya gelecek. Yörükler yolların bir an önce açılmasını bekliyor. Antalya'nın bu yüz pek bilinmiyor" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------

Araçların karla kaplı yoldan geçmeleri

İş makinasının çalışmasından görüntü

RÖP 1: İsa Akdemir

RÖP 2: Ali Gülen

Yayla evlerinden görüntü

DHA Muhabiri Hasan Demirbaş anons 1

Kar kalınlığının 5 metreyi bulduğu alandan araçların geçerken görüntüsü

DHA muhabiri Hasan Demirbaş anons 2

Konyaaltı sahilinden genel görüntü

Denize girenlerin görüntüsü

Detaylar

Haber: Hasan DEMİRBAŞ-Kamera: MehmetKILIÇASLAN/ANTALYA,

===========================================

Elazığ'da 10'uncu Çayda Çıra Sinema Festivali başladı

ELAZIĞ'da her yıl düzenlenen ve geleneksel hale gelen Çayda Çıra Film Festivali'nin 10'uncusu başladı. Festivale çok sayıda Yeşilçam sinemasının ünlü isimleri katıldı

Festival kapsamında Elazığ'a gelen sinema sanatçıları, kapalı cezaevinde mahkumlarla biraaraya gelerek yaptıkları sohbetin ardından, tarihi Harput'u gezdi. Akşam saatlerinde özel bir otelde verilen yemekte, festivale katılarak destek veren sanatçılara plaket verildi.

Sinema sanatçısı Nuri Alço, Elazığ'ın bir kültür şehri olduğunu belirterek, "Çok güzel bir şehre sahipsiniz. Sanatın ve kültürün olduğu bir şehir. Bu Elazığ'ın bir kültür şehri bu bölgesi sağ olsunlar Harput'a gittik, kalesine çıktık ve cezaevine gittik. Pırıl pırıl bir cezaevi var. Tertemiz, çok güzel sohbetler ettik. Gerçekten sizleri kutluyorum. İnşallah burada güzel projeler olur, güzel senaryolar olur ve bu şehri daha ileriye doğru tanıtmış oluruz. Turizme açık bir şehir gerçekten belediye başkanımızı da ayrıca kutluyorum. Caddeler, sokaklar pırıl pırıl olmuş. Sevgilerimi, saygılarımı sunuyorum. Hepinize iyi akşamlar diliyorum" dedi.

Festivale katılan Perihan Savaş, kendisine verilen ödülü Yeşilçam adına aldığını ve 1973 yılında Elazığ'da çektikleri Bedrana filimi ile Antalya'da en iyi kadın ödülünü aldığını hatırlatarak, "1973 yılı ben o zaman ya 14 yada 15 yaşındaydım. Elazığ'a geldim. Bedrana filmini çekmeye. O zaman Elazığ'da 1 tane otel vardı. Bir müddet burada çalıştıktan sonra Palu'ya gittik. Palu'da otel yoktu. Palu'da bir ilkokul vardı. Bütün evlerden yatak, yorgan topladılar, sınıfları boşalttılar. 2 sınıf vardı zaten, 1 sınıfta erkekler, 1 sınıfta kadınlar kaldık ve biz aşağı yukarı 1.5 ay boyunca Bedrana filmini çektik burada. ve benim sinemadaki hayatımın dönüm noktasıdır Bedrana filmi. Bana Antalya film festivalinde en iyi kadın oyuncu ödülünü kazandırdı. O yüzden Elazığ'ın uğuruna çok inanıyorum. İnşallah bugün aradan çok uzun bir zaman geçtikten sonra tekrar buraya geldim, çok güzelleştiğini gördüm. Çok emek harcandığını gördüm. Yeşilçam adına çok önemli bir şey yapıyor. Yeşilçam çok önemli. Yeşilçam'da oynamaktan, Yeşilçam'da olmaktan her zaman onur duyuyorum. Bazıları Yeşilçam deyince ağzını burnunu büküyor. Bazı Yeşilçam'dan gelme insanlar bugün prodüktör olup, 'ben Yeşilçamlıyla çalışmam' diyor. Onları şiddetle kınıyorum" diye konuştu.

Elazığ Vali Yardımcısı Mehmet Fevzi Dönmez de yaptığı konuşmada, festivale katılarak destek veren tüm sanatçılara teşekkür etti.

Çayda Çıra Sinema Festivali 16 Mayıs'a kadar çeşitli etkinliklerle devam edecek.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

Sanatçılardan detay

Kürsübaşı müziği

Salondan detay

Sanatçılara ödüllerinin verilmesi

Sanatçıların konuşması

Vali yardımcı konuşma

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Şahismail GEZİCİ/ELAZIĞ, -

==============================================

Okul yararına konser

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, bir ilkokul yararına 'Avni Anıl'dan Ezgiler ile Anneler Günü' adlı konser düzenlendi.

Turgutreis Belediye Konservatuar Derneği tarafından Bodrum Belediyesinin desteğiyle, Dr. Mümtaz Ataman İlkokulu yararına, Heredot Kültür Merkezi'nde konser verildi. Ayşe Yazgan Batıgün ve Ahmet Basmacı şefliğinde koro, birbirinden güzel Türk Sanat müziği parçaları seslendirdi. Solo parçaların da seslendirildiği konseri izleyenler, keyifli saatler geçirdi. Turgutreis Belediye Konservatuar Dernek Başkanı Erdal Kadeifçi, konseri izlemeye gelen herkese teşekkür ederek iyi seyirler diledi. İki saat süren konseri yaklaşık 600 kişi izledi. Koro konser sonunda izleyicilerden büyük alkış aldı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

Konserden ve izleyenlerden görüntü

Genel ve Detay görüntü

Haber: Hülya ELTEŞ -Kamera: Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla),

===================================================

Manavgat'ta kaza: 1 yaralı

ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde hafif ticari aracın yol çizgisi boyama çalışması yapan kamyona çarptığı kazada 1 kişi yaralandı.

Manavgat Gündoğdu Mahallesi D400 karayolunda dün saat 12.30 sıralarında meydana gelen kazada, karayolunda yol boyama çalışması yapan Kemal Çelik'in kullandığı 72 AF 843 plakalı kamyona Nazif Yıldız'ın kullandığı 07 KCT 68 plakalı hafif ticari araç sürücüsünün kontrolünü kaybetmesi sonucu arkadan çarptı. Araçta sıkışan Nazif Yıldız, yoldan geçen diğer sürücülerin haber vermesiyle olay yerine gelen Büyükşehir Belediyesi'ne itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla çıkarıldı. Ambulansla Manavgat Devlet Hastanesi'ne götürülen sürücü tedaviye alındı.

Kaza nedeniyle D400 karayolunda ulaşım bir süre kontrollü olarak tek şeritten verildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

------------------

Kaza yerinden görüntü

Kaza yapan aracın çekiciye bindirilmesi

Haber- Kamera: Mithat ABAKAN/MANAVGAT(Antalya),

====================================================

Göl için basketbol turnuvası

BURDUR Belediyesi tarafından Burdur Gölü'nün kurumasına dikkati çekmek amacıyla düzenlenen Göller Arası Basketbol Turnuvası kortej yürüyüşüyle başladı.

Köprübaşı'ndan Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüşe Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz, meclis üyeleri, turnuvaya katılacak takım sporcuları ve belediye personeli katıldı. Başkan Ercengiz, turnuvanın açılışında yaptığı konuşmada bir sosyal sorumluluk projesini hayat geçirdiklerine dikkati çekti. Burdur Gölü'nün kurumaya yüz tuttuğunun altını çizen Ercengiz, "Burdur Gölü son 40 yılda hacminin yüzde 40'ını kaybetti. Düşey eksende 18 metre çekilmiş bir gölümüz var. Burdur Gölü'nü besleyen kaynakların önünün açılmasını istiyoruz. Burdur Gölü yoksa Burdur da yok. Bunun herkes farkına varmalı" dedi.

İki gün sürecek turnuvaya Isparta- Eğirdir Gölü, Aksaray- Tuz Gölü, Pamukkale-Pamukkale Travertenler, Afyonkarahisar- Eber Gölü, Bolu- Abant Gölü, Muğla- Köyceğiz Gölü, Muğla- Bafa Gölü, Manyas- Manyas Gölü, Orhangazi- İznik Gölü, İzmit- Sapanca Gölü, İstanbul- Küçükçekmece Gölü, Ankara- Mogan Gölü ve Burdur- Salda ve Burdur Gölü takımları katılacak.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yürüyüşten detay,

-Saygı duruşu

-İstiklal marşı

-Başkan Ercengizin konuşması

Haber/Kamera: Mesut MADAN/BURDUR,

===============================================

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Anneler Günü Çukurca Elazığ PKK Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title