Haberler

Dha Yurt Bülteni-10

Lapseki'de yağmur ve fırtına etkili oldu /EKÇANAKKALE'nin Lapseki İlçesi'nde öğle saatlerinde başlayan şiddetli fırtına ile sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev, işyeri ve tarım arazisini su bastı.

Lapseki'de yağmur ve fırtına etkili oldu /EK

ÇANAKKALE'nin Lapseki İlçesi'nde öğle saatlerinde başlayan şiddetli fırtına ile sağanak yağış nedeniyle çok sayıda ev, işyeri ve tarım arazisini su bastı.

Lapseki İlçesi'nde 10 dakika süren sağanak yağış ve fırtına gündelik yaşamı olumsuz etkiledi. Ev ve iş yerlerinin yanı sıra ekili tarım arazileri sağanak yağıştan zarar gördü. İşyeri sahipleri ve vatandaşlar sağanak yağışa hazırlıksız yakalandı. Şehir stadyumundaki tribünlerin bir kısmı çöktü. Fırtına bazı ağaçları kökünden sökerken, bazı ağaçların dalları ise kırıldı. Lapseki Belediyesi ekipleri cadde ve sokaklarda oluşan su birikintilerini gidermek için yoğun çalışma başlattı. Fırtına ve yağmurun ardından hasar gören bölgelerde inceleme yapan AK Partili Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, "Hepimize geçmiş olsun. Bugün fırtına, yağmur ve doluyla birlikte bir felaket atlattık. Bunu yaşayan herkese geçmiş olsun. Allah'tan can kaybımız yok. Maddi hasar oldukça fazla. Bölgeyi dolaşıyoruz. Genelde birinci kat evleri ve iş yerlerine sular basmış, ağaçlar yıkılmış durumda. Deniz kenarındaki iş yerlerinde fazla zarar var. Allah beterinden saklasın. Şuanda inceleme ile hasar tespitlerimizi yapıyoruz" dedi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-Yağış sonrası su basan yerlerden görüntü.

Haber-Kamera: Orhan AKTUĞ / LAPSEKİ (Çanakkale),

===============================================

Fırtına, Marmara ve Avşa'daki tatilcileri korkuttu

MARMARA Denizi'nde etkili olan fırtına ve sağanak yağış, Balıkesir'e bağlı olan Marmara ve Avşa adalarında yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

Bugün öğleden sonra bir anda bastıran fırtına ve yağmur Marmara ilçesinde kurulan pazardaki tezgahların devrilmesine neden oldu. Denize giren vatandaşlar kapalı alanlara girmek zorunda kaldı. Marmara Adalar Belediye Başkanı Süleyman Aksoy, "Önce dolu bastırdı. Sonra sağanak yağmur ve fırtına 15 dakika sürdü. İlçede açık pazar yerindeki bazı tezgahların fırtına nedeniyle devrildiğini duyduk. Başkada önemli bir şey yok" dedi.

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Avşa sahilinden görüntü

-Marmaradan görüntüler

-Detaylar

Haber: BAKİ- Emir YILDIZ/ MARMARA( Balıkesir )

==================================================

Alevler toplam 15 dönüm maki ve tarım arazisini küle çevirdi

MANİSA'nın Turgutlu ilçesinde çıkan yangında toplam 15 dönümlük makilik alan ve tarım arazisi küle döndü. Alevler iftaiye ekipleri tarafından, köylülerin de desteğiyle daha fazla büyümeden söndürüldü.

Turgutlu'nun kırsal Kurudere Mahallesi Yardibi ve Güpyar Mevkileri arasından, bugün saat 14.00 sıralarında dumanlar yükselmeye başladı. Alevler, otların kuru olması ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Alevler yakındaki bazı tarım arazilerine de sıçradı. Bölgeye Manisa Büyükşehir Belediyesi ve Turgutlu İtfaiye Grupları'ndan toplam 5 söndürme aracı, Manisa Orman İşletme Müdürlüğü'ne ait 2 arazöz ve 1 söndürme helikopteri sevk edildi. Köylüler de traktörlerinin arkasına bağladıkları su tankerleri ve kovalarla su taşıyarak, söndürme çalışmalarına destek verdi. Alevler, havadan ve karadan müdahale ile 2 saatte söndürülürken, 10 dönüm makilik alan ve 5 dönüm tarım arazisi zarar gördü. Yangının çıkış nedeni araştırılırken, jandarma soruşturma başlattı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

-----------------------------------

-Yangından görüntü

-Söndürme çalışmalarından görüntü

-Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Doğan ÇİZMECİ / TURGUTLU (Manisa),

=====================================================

Esrarengiz kazıda gizem ve göçük büyüyor

MERSİN'in Tarsus İlçesi'nde 256 gündür devam eden esrarengiz kazıda gizem ve göçük büyüyor.

Tarsus 82 Evler Mahallesi'nde bulunan, büyük gizlilik içinde sürdürülen ve polisler tarafından korunan evin bahçesinde yapılan kazı büyüdükçe mahallede göçükler meydana geldi. İlk etapta çevredeki bir evin duvarının yıkılmasına sebep olan göçük, ardından da sokağın bulunduğu yolun çökmesine yol açtı. Yola dolgu malzemesi dökülerek onarım yapılırken, mahalleliyi de yeni bir tedirginlik sardı. Kazının genişlemesi ve derinleştirilmesi ile birlikte yaşanan göçükler, kazının yol açtığı endişeye yeni bir boyut kazandırdı. Evlerinin yıkılmasından korkan mahalleli, muhtar aracılığıyla korkularını yetkililere duyurmaya çalıştı. 13 Kasım 2016 tarihinden bu yana süren kazıya ilişkin yetkililer herhangi bir bilgi vermezken, kazının süreci ise gizemin ve çökmelerin artmasına neden oluyor.

VATANDAŞLAR ÇÖKMEDEN DOLAYI ÇOK ENDİŞELİ

82 Evler Mahalle Muhtarı İsmet Altunkanat, kazının yapıldığı yerde oturan vatandaşların bilgi almak istediğini ama karşılarında yetkili bulamadıklarını söyledi. Yaşanan çökmelerle ilgili vatandaşın çok endişeli olduğunu, hatta Türkiye genelinden arayıp kazı ile ilgili kendilerine soruları sorulduğunu kaydeden Altunkanat, "Kazıyla ilgili kimse bilgi vermiyor ama. Vatandaşlar büyük bir endişe içinde. Etrafta sürekli polisin olmasından biraz rahatsızlar. Biran evvel kazının gerçekleştirilmesi lazım. ya vatandaşı oradan taşıyıp tamamen kazıya başlasınlar ya da insanlar tedirgin olmaya devam edecek. Kazı yapılıyor ama ne tarafa gittiği belli değil. Sokakta çöken yerler var. Oradaki evler eski ve çökme yaşanabilir. Yetkililer bir ara vatandaşların oradan taşınacağını söylemişti. Vatandaş bize geliyor, toplanıp valiliğe gitmek sesini duyurmak istiyor. Ailece huzursuz olduklarını söylüyorlar. Pencerelerin açılmasını bile yasaklıyorlar. Devlet elbette kazsın ama insanlar mağdur olmasın" dedi.

Mahalle sakinlerinden Tolga Salih, "Aylardır bu kazı devam ediyor ama hala bir sonuca varılamadı. Arka tarafta polis korumasında sürüyor. Biz de endişeleniyoruz artık. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Bir açıklama yapılmasını, bizi bilgilendirmelerini istiyoruz. Burada ne olduğu belli değil" diye konuştu.

Aynı sokakta esnaf olan Erkan Uzunlar ise, "Bize hiç bir bilgi vermiyorlar. Polisler sürekli gidip geliyor. İçeride ne olduğunu bilmiyoruz ve bu bizi endişelendiriyor. Halk arasında tarihi eser, hazine olduğu söyleniyor. Ama ne olup bitiyor kimse bilmiyor. Endişe verici bir durum" ifadelerini kullandı.

GÖRÜNTÜ GEÇİLİYOR

Haber-Kamera: İbrahim MAŞE/ Tolunay DUMAN/ TARSUS, (MERSİN),

=====================================================

Yanan köyde hasar tespit çalışmalarına başlandı

YANGIN sonucu evlerin üçte biri yok olan Çankırı'nın Yapraklı İlçesi'ne bağlı Müsellim Köyü'nde Afet ve Acil Durum (AFAD) İl Müdürlüğü ekiplerince hasar tespit çalışmalarına başlandı. Sahiplerinin çoğu Ankara ve Çankırı'da yaşayan, genellikle de yaz aylarında yazlık olarak kullanılan 80 ev bulunan Müsellim Köyü'nde, ahşap evlerden birinde elektrik kontağından çıktığı belirtilen yangında, 27 ev tamamen ya da kısmen yandı.

Köy Muhtarı Ali Mülayim yangının elektrik kontağından çıktığını belirterek, rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdüğünü ve çoğunluğu ahşap olan evlerin alevlerin etkisiyle yandığını söyledi. Muhtar Mülayim, AFAD ekiplerince her biri üç bölmeli 18 çadır kurulduğunu ve Yapraklı Kaymakamlığı'nca da yemek temin edildiğini belirterek şöyle dedi:

"Şu an için yapılabilecek her şey yapılıyor. Herhangi bir sıkıntımız yok. Hasar tespit çalışmalarının ardından oluşan zararlar belirlenecek ve devletimizin şefkati ile yaralarımızın sarılacağına inanıyoruz."

Görüntü Dökümü

-----------------------

-Yangından görüntüler

-detaylar

Haber: Ethem YENİGÜRBÜZ/ÇANKIRI, -

===============================

5'inci kat balkonundan otomobil üzerine düşen kadın öldü

BALIKESİR'in Ayvalık ilçesinde 5'inci kattaki evinin balkonundan düşen 45 yaşındaki İçim Tiryakioğlu yaşamını yitirdi. Polis, yalnız yaşayan Tiryakioğlu'nun düşme sonucu mu öldüğünün yoksa intihar mı ettiğinin araştırıldığını bildirdi.

Aslen İstanbullu olan İçim Tiryakioğlu, dün saat 20.30 sıralarında, Hayrettinpaşa Mahallesi, Atatürk Caddesi'ndeki, Yalı Apartmanı'nın 5'inci katındaki evinin balkonundan park halindeki bir otomobilin üzerine düştü. Tiryakioğlu, ağır yaralandı. Gürültüye koşan çevredekilerin haber vermesi üzerine gelen 112 Acil Servis ambulası ile Ayvalık Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Tiryakioğlu, doktorların müdahalesine rağmen kurtarılamadı. Polis, 30 yıldır Ayvalık'ta yaşadığı öğrenilen Tiryakioğlu'nun balkondan atlamış olabileceği ihtimali üzerinde de durulduğunu bildirdi. Tiryakioğlu'nun cesedi polis ve savcının olay yerindeki incelemelerinini ardından otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Tiryakioğlu'nun olaydan bir süre önce market alışverişi için ayrıldığı eve döndüğünde acı haberi alan erkek arkadaşı Kaya Aytanç, sinir krizi geçirdi. Aytanç'ı polisler ve çevredekiler sakinleştirdi. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Haber: Kadri KAYA / AYVALIK ( Balıkesir ),

====================================================

Gönen'de trafik kazası: 2 ölü, 3 yaralı

BALIKESİR'in Gönen İlçesi'nde iki kamyonetin kafa kafaya çarpışması sonucu meydana gelen trafik kazasında 2 kişi öldü, 3 kişi yaralandı.

Gönen İlçesi Sarıköy Mahallesi'nde bulunan mezbahaya büyükbaş hayvan getirdikten sonra dönüş yapan 17 YE 082 plakalı kamyonet ile karşı yönden gelen 10 SB 845 kamyonet kafa kafaya çarpıştı. Çarpışmanın etkisiyle araçlardan biri şarampole yuvarlanırken, Selim Yaman (58) ile diğer araçtaki Ülfet Uçan öldü. Samet Korkusuz ve Seçkin Karaca ve Turan Yaman yaralandı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Gönen İtfaiye Grup Amirliği'ne bağlı itfaiye ekipleri ile 112 ekiplerinin müdahale ettiği kazada, yaralanan 3 kişi ambulansla Gönen Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.  Kazayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Haber: Ahmet ILGAZLI / GÖNEN(Balıkesir),

==================================================

Şanlıurfa'da otomobil devrildi: 2 yaralı

ŞANLIURFA'da, otomobilin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 2 kişi yaralandı.

Kaza, öğle saatlerinde Sırrın Mahallesi'nde meydana geldi. Ahmet Besleyici yönetimindeki 63 M 8030 plakalı otomobil, virajı almak isterken sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu kaldırıma çarparak devrildi. Kazada yaralanan sürücü ile yanında bulunan Aydın Yorguna, çağırılan ambulansla tedavi için hastaneye götürüldü.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kaza yapan otomobil

Sağlık ekiplerinin gelmesi

Yaralılara müdahale etmesi

Yaralıları ambulansa taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 94 MB

==================================================

Anneleri telef olan 3 leylek korumaya alındı

ISPARTA'nın Şarkikaraağaç İlçesi'nde anneleri elektrik akımına kapılıp telef olan 3 yavru leylek, itfaiye tarafından kurtarıldıktan sonra korumaya alındı.

Şarkikaraağaç'a bağlı Çiçekpınar Beldesi'nde elektrik direği üzerine yuva yapan anne leylek, 2 gün önce akıma kapılarak telef oldu. Leyleğin öldüğünü gören bölge halkı 3 yavrusu için itfaiyeden yardım istedi. Olay yerine gelen Çiçekpınar Belediyesi itfaiye ekipleri, merdivenle yuvaya ulaştıktan sonra 3 yavruyu bir kutuya koyup indirdi. Yavru leyleklere mahalleli kadınlar tarafından su verilirken, Isparta Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü'ne bağlı ekipler gelerek hayvanları teslim aldı. Açlık ve susuzluk nedeniyle bitkin durumdaki hayvanların, tedavilerinin ardından doğaya salınacağı belirtildi.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------

Yavru leyleklerin itfaiye tarafından yuvadan alınması (cep telefonu)

Kadınların leyleklere su vermesi (cep telefonu)

81.3 MB /// 01.04

HABER- KAMERA: Hasan UĞUR/ŞARKİKARAAĞAÇ (Isparta),

==================================================

Küçük basketçiler sertifikalarını aldı

TAHİNCİOĞLU Basketbol Süper Ligi takımlarından Gaziantep Basketbol'un yaz spor okuluna katılan minik basketçiler sertifikalarını aldı.

Kentteki gençlerin spor sevgisini arttırmak ve basketbol branşının güçlendirilmesi için Gaziantep Basketbol takımı tarafından düzenlenen yaz spor okulunda eğitimler tamamlandı. 3 hafta süren basketbol eğitim programına katılanlara sertifika verilmek için tören düzenlendi. Gaziantep Üniversitesi 15 Temmuz Yerleşkesi Spor Salonu'nda düzenlenen törene; Gaziantep Basketbol Kulüp Başkanı Deniz Köken, kulüp yöneticileri, antrenörler ve öğrenciler ile aileleri katıldı. Basketbol eğitimi alan çocuklara sertifikalarını veren kulüp başkanı Deniz Köken, çocuk ve gençleri sporla buluşturmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, şunları dedi:

"Yaz okullarıyla aslında gençlerin sporla buluşması onu sevmesi hem normal hayatına başka alanlarda ilgilenirken sporcu kimliğiyle daha başarılı olacağına inanıyoruz. Hem sosyal faaliyetlerini geliştirmiş oluyorlar hem de Türkiye'de spor branşlarında milli takımın özellikle futbol dışındaki spor branşlarının çok sıkıntı çektiğini hep beraber görüyoruz. Maalesef bütün sporun gücü futbol tarafına futboldan arta kalanlara diğer işlerle ilgileniliyor. Ama bütün gençliğin spor yapmasını istiyoruz. Bu da hedef koyarsak olur. İyi takımlar olursa iyi milli takım olursa Avrupa'da Dünya'da boy gösteren takımlar olursa, o zaman da aileler o branşlara çocuklarını yönlendirmeye başlıyorlar. Büyük başarılar elde edilmiyorsa veliler oraya da yönelmiyorlar. O yüzden basketbolu bu şehirde belli bir noktaya getirdik. O zaman bunu halka yaymamız lazım. Gaziantep'te ilk, orta ve lise deki öğrenci sayısı 550 binin üzerinde. Bunun yüzde 10'u sporla basketle hemhal olsa 50 bin yapar. Yüzde 5'i ilgilense 25 bin yapar. Yüzde 5'in yüzde 5'i 2 bin 500 yapar. Maalesef basket topuyla tanışmadan liseyi bitiriyorlar. Bu iyi bir şey değil. Dünyada spor sadece futbol değil. o yüzden binlerce branş var. Bizim de elimizden geldiğince bunu çocuklarla buluşturmamız lazım. Burada veli, kurumlar, hem büyükşehir belediyesi, hem Gaziantep Basketbol takımımız bu yıl basketbolu bu şehirde konuşulur hale getirmek istiyoruz. Biz alt yapıyı hazırlayacağız velilerde çocuklarını bizlerle buluşturacak ve ortaya iyi şeyler çıkacak diye düşünüyorum."

Sertifikalarını alan çocuklar, basketbolu sevdiklerini ve ileri de iyi basketçiler olacaklarını kaydetti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

----------------------------------

Kaza yapan otomobil

Sağlık ekiplerinin gelmesi

Yaralılara müdahale etmesi

Yaralıları ambulansa taşınması

Genel ve detay görüntüler

Haber-Kamera: Ömer ŞULUL-ŞANLIURFA,

GÖRÜNTÜ BOYUTU: 94 MB

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balıkesir Lapseki Tarsus Gönen Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

MÜGE ANLI CANLI İZLE! #128204 9 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Resmi Gazete bugün (9 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Okul müdürünü öldüren Iraklı öğrenciyi savundu! Sevan Nişanyan kimdir? Atatürk'e neden hakaret etti? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 9 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title