Haberler

Dev Köpek Balıkları Yakalandı

Antalya'da Balıkçılar, Biri 3 Metre Boyunda 263 Kilogram Ağırlığında, Diğeri 2.5 Metre Boyunda 120 Kilogram Ağırlığında İki Köpekbalığı Yakaladı.

Antalya'da balıkçı Hüseyin Kaya ile arkadaşları, biri 3 metre boyunda 263 kilogram ağırlığında, diğeri 2.5 metre boyunda 120 kilogram ağırlığında iki köpekbalığı yakaladı.

Kılıç balığı avlamak için denize açılan Hüseyin Kaya ile arkadaşları, ağlarına takılan Camgöz cinsi köpekbalıklarını 6 saat süren zorlu mücadele sonunda 16 metrelik teknelerine çekebildiklerini söyledi. Doğu Garajı'ndaki Nisa Balıkçılık'ta sergilenen Camgöz köpekbalıkları, vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi.

Köpekbalığını yakalamak için onları önce yorduklarını, ardından teknelerine çektiklerini söyleyen balıkçı Hüseyin Kaya, genellikle sürü halinde dolaşan, mezgit gibi balıkları yiyerek beslenen Camgözlere, Ege ve Marmara denizinde de zaman zaman rastlandığını söyledi. Bu tür balıkların yırtıcı olduğunu ve ağları yırttığını; bu nedenle ağla yakalamanın zor olduğunu belirten Kaya, “Bunlar bizim şansımız oldu, yakalandığı ağdan kurtulamamışlar” dedi.

Köpekbalıklarını Akdeniz açıklarında yaklaşık 100 metre derinlikte yakaladıklarını dile getiren Hüseyin Kaya, “Camgözün müşterileri genellikle Uzakdoğu ülkeleri. Kanat ve kuyrukları çok değerlidir. Etini biz tüketmeyiz, ancak lezzetli olduğu da bilinir. Kilosu 5 liradan satılıyor” dedi.

BOYLARI 15 METREYİ BULUYOR

Sıcak ve ılık denizlerin 100 metrenin altındaki serin sularında genellikle tek başına yaşayan ‘Camgöz’ köpekbalıklarının boyları 3 metreden 15 metreye değişiyor. Camgözler, omurgasız (mürekkep balığı, ahtapot, medusalar) ve sürü halindeki küçük balıkları yiyerek besleniyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title