Haberler

Des, Antalya'daki Çalıştaya Velileri de Davet Etti

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Milli Eğitim Bakanlığı’nın desteğiyle Antalya’da Nisan ayı itibariyle öğretmenler için başlattığı ‘Çocuk ve Gençlerde Tütün, Alkol ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Çalıştayları’na öğrenci velilerini ve konuya duyarlı tüm vatandaşları da davet etti.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) Milli Eğitim Bakanlığı'nın desteğiyle Antalya'da Nisan ayı itibariyle öğretmenler için başlattığı 'Çocuk ve Gençlerde Tütün, Alkol ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Çalıştayları'na öğrenci velilerini ve konuya duyarlı tüm vatandaşları da davet etti.

Resmi verilere göre sigara ve içki kullanma yaşının ilkokula kadar indiğini, alkol ve madde bağımlılığının ortaokul ve liselerde tehditkar bir boyut kazanmaya başladığını belirten DES Genel Başkanı Gürkan Avcı, "Bağımlılıklarla ilgili veli ve öğretmenlerimizin sorunlu öğrencilerle ve ilgili birimlerle nasıl iletişime geçecekleri ve ilişkileri ne yönde yürütmeleri gerektiği konusunda eğitim vereceğiz. Onları konunun bütün boyutları hakkında bilinçlendireceğiz. Sağlıklı gençlik hedefiyle gayemiz; tüm tarafları harekete geçirmek, eğitim camiası içeresinde iletişimi artırıp, bu iletişimi canlı tutarak sorunun çözümüne anne ve babaların katılımını da sağlamak, gençleri tütün, alkol ve madde bağımlılığından uzak tutmanın yollarını göstermek ve sağlık bilinci gelişmiş toplumsal bir altyapı hazırlamaktır" dedi.

Çalıştaylarda alanında en tanınmış bilim insanları, akademisyenler, spor ve sanat dünyasından ve ilgili uzmanlardan oluşan zengin bir kadro ile katılımcılara çok değerli sunum, konferans ve konuşmalar yapılacağını kaydeden Avcı, "Türkiye'de bağımlılıkla mücadele daha çok asayiş sorunu olarak algılanmakta, yürütülen faaliyetler daha çok önleme, yasak getirme uygulamalarıyla yoğunlaşmaktadır. Oysaki biz bağımlılıkla mücadelede tekelci bir yaklaşım sergilemek yerine özel sektör, devlet ve sivil toplumu çözüm ortağı olarak oryante etmeyi planlıyoruz. Yıl boyunca sürecek çalıştaylarımız sayesinde çocuk ve gençlerimizin sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim almasına katkı sunacağız. Tütün, alkol ve madde bağımlılığı konusunda öğretmen ve velilerimizi, duyarlı, ilgili tüm vatandaşlarımızı bu mücadelenin en proaktif sorumluları haline getirmek ve eğitmek için kolları sıvadık" dedi.

5 yıldızlı otellerde 4 gece 5 gün konaklamalı çalıştayımıza katılmak isteyen duyarlı velilerimiz ve ilgili vatandaşlarımız için her şey dahil konseptli katılım bedeli toplam 316 TL olacağını belirten Avcı, otel ve havaalanı arasında transfer hizmeti yapılacağını, Çalıştay katılımcılarımıza onaylı sertifika verileceğini sendikalarının resmi internet sitesi olan www.des.org.tr ye linkli www.saglikligenclik.org adresinden bilgi ve kayıt işlemlerinin gerçekleştirebileceklerini söyledi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Gürkan Avcı Antalya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title