Haberler

Des, 50 Bin Öğretmen İçin "Tütün, Alkol ve Madde Bağımlılığı Çalıştayı" Düzenliyor

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) 2014 yılı boyunca 50 bin öğretmene Antalya, Muğla ve Nevşehir illerinde düzenleyeceği "Tütün, Alkol ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Çalıştayları" eşliğinde bağımlılıklarla ilgili öğrenci ve ebeveynlerle nasıl iletişime geçecekleri ve ilişkileri ne yönde yürütmeleri gerektiği konusunda eğitim vermeyi hedefliyor.

Demokrat Eğitimciler Sendikası (DES) 2014 yılı boyunca 50 bin öğretmene Antalya, Muğla ve Nevşehir illerinde düzenleyeceği "Tütün, Alkol ve Madde Bağımlılığıyla Mücadele Çalıştayları" eşliğinde bağımlılıklarla ilgili öğrenci ve ebeveynlerle nasıl iletişime geçecekleri ve ilişkileri ne yönde yürütmeleri gerektiği konusunda eğitim vermeyi hedefliyor.

DES Genel Başkanı Gürkan Avcı yaptığı açıklamada, katılımcılardan, verilecek eğitimden dolayı hiçbir ücret talep edilmeyeceğini belirterek, "Belirleyeceğimiz tarihlerde ve sendikamız internet sitesi ve www.saglikligenclik.org adresinde yayınlanacak programlara göre öğretmenler ve eğitim çalışanlarına ders ve çalışmalarını aksatmayacak şekilde, görevlendirmelerin valiliklerce yapılıp yolluk ve yevmiyelerinin genel bütçeden karşılanarak vermeyi hedeflediğimiz "Çocuklarda ve Gençlerde Tütün, Alkol ve Madde Bağımlılığı Çalıştayları' sayesinde çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı ve güvenli ortamlarda eğitim alması devletin görevi olduğu kadar, sendikalarında yerine getirmesi gereken bir sorumluluk olduğunu göstermek istiyoruz" ifadelerine yer verdi.

-"ÇALIŞTAYLARIN ÇOK FAYDALI VE ETKİLİ OLACAĞINI DÜŞÜNÜYORUZ"-

Tütün, alkol ve madde bağımlılığının dünyada olduğu gibi Türkiye'de de başta çocuk ve gençler arasında olmak üzere herkesi etkileyebilen biyolojik, ruhsal ve sosyal boyutları olan bir sağlık sorunu olduğunu vurgulayan Avcı, şunları kaydetti:

"Son yıllarda tütün, alkol ve madde bağımlılığı ile mücadele konusunda büyük başarılara imza atan Türkiye'nin bu mücadelesini sürdürülebilir ve kontrol edilebilir kılmasının en efektif yolu öğretmenleri ve eğitimcileri bu mücadelenin en proaktif sorumlulurı haline getirmesi olacaktır. Yeşilay ve benzeri sorumluluk sahibi kuruluşlarımız Milli Eğitim Bakanlığı başta olmak üzere Gençlik ve Spor Bakanlığı gibi kurumlarımızla ortak çalışmalar düzenleyerek "Tütün, alkol ve madde bağımlılğı ile mücadele' konusunda çocuk ve gençlerimiz ile ailelerine dönük çeşitli çalışmalar organize etmişti. Fakat bu sorunla mücadelenin başarıya ulaşma konusunda en önemli aktörün öğretmenler ve eğitim çalışanları olduğuna inanıyoruz. Bu itibarla düzenleyeceğimiz çalıştayların çok faydalı ve etkili olacağını düşünüyoruz."

-"SİGARA VE ALKOL İLE TÜM MADDELERDE KULLANIM SIKLIĞINDA BİR ARTIŞ SÖZ KONUSU"-

Avcı Türkiye'deki madde kullanımının birçok ülkeyle karşılaştırıldığında düşük oranlarda olduğuna dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemizdeki genç nüfusu göz önüne aldığımızda bu düşük oranların ne kadar büyük rakamlar oluşturacağını unutmamak gerekmektedir. Yapılan onca mücadeleye rağmen sigara ve alkol ile tüm maddelerde kullanım sıklığında bir artış söz konusudur. Türkiye'de bağımlılıkla mücadele konusunda yürütülen faaliyetlerin daha çok önleme, yasak getiren düzenlemeler ve yasa uygulamaları konularında yoğunlaştığını düşünüyoruz. Bu durum, bağımlılığın halk arasında salt bir asayiş ve sağlık sorununa indirgendiği algısının doğmasına da yol açmaktadır. Bağımlılıkla mücadelede tekelci bir yaklaşım sergilemek yerine özel sektör, devlet ve sivil toplumu çözüm ortağı olarak oryante etmeyi planlıyoruz. Bu nedenlerle, 2014 yılında, geçen yıl düzenlediğimiz kongre, sempozyum ve seminerlerin ikinci toplantılarını da düzenleyecek olan sendikamız, bu yıl boyunca 50 bin eğitimcinin katılmasını hedeflediği "Çocuklarda ve Gençlerde Tütün, Alkol ve Madde Bağımlılığı Çalıştayları' düzenliyor. 2014 yılı boyunca 50 bin eğitimciye vermeyi hedeflediğimiz "Çocuklarda ve Gençlerde Tütün, Alkol ve Madde Bağımlılığı Çalıştayları' mahareti ile eğitimcilerin bağımlılıklarla ilgili öğrenci ve ebeveynlerle nasıl iletişime geçecekleri ve ilişkileri ne yönde yürütmeleri gerektiği konusunda bilgilendirilecektir."

Kaynak: ANKA / Güncel

Antalya Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title