Haberler

Denizli Milli Mücadele'nin 93'üncü Yılını Kutladı

Milli Mücadele'nin 93'üncü yılı Denizli'de coşkuyla kutlandı.

Milli Mücadele'nin 93'üncü yılı Denizli'de coşkuyla kutlandı.

Kutlamalar kapsamında Vali Abdülkadir Demir, Ak Partili Belediye Başkanı Osman Zolan, protokol üyeleri, siyasi partiler ve sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar Kayalık Camisi önünden Bayramyeri'ne kadar yürüdü. Burada halk oyunları ekibi ve Mehteran Takımı gösteri yaptı. AK Partili Belediye Başkanı Osman Zolan, düşman kuvvetlerinin İzmir'i işgal ettiği 15 Mayıs 1919'da, Denizli'den Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin fetvasıyla milli mücadelenin başlatıldığını hatırlattı. Zolan, 800 yıl boyunca Denizli'ye düşman postalının basmadığını ancak Yunan ordusunun İzmir'e girdiği gün yurt genelinde olduğu gibi Denizli'de de milli mücadelenin başlatıldığını belirterek, "Denizli halkı, ulusal onuru için direnen, bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çıkan, yurt sevgisini canından üstün tutan, birlik ve bütünlük içinde tutsaklığa karşı koyanların yazdığı Kurtuluş Destanı'na dönemin Denizli Müftüsü olan Ahmet Hulusi Efendi'nin önderliğinde İzmir'in işgalinden sadece dört saat sonra katıldı. Çocuklarımıza vatanın değerini bilsinler, atalarını tanısınlar diye her yıl Milli Mücadele Günü kutluyoruz" dedi.

Denizli'deki Milli Mücadele Günü etkinliklerine yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Milli Mücadele Günü Denizli'de 7 yıldır kutlanıyor. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Hulusi Osman Zolan Denizli İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title