Haberler

Denizli - Gazze'de Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldıla

Denizli Yeni Cami Önünde Toplanan Yaklaşık 3 Bin Kişi, İsrail'in Gazze'ye İnsani Yardım Götüren Gemilere Saldırısını Kınayarak Ölenler İçin Gıyabi Cenaze Namazı Kıldı.

Denizli Yeni Cami önünde toplanan yaklaşık 3 bin kişi, İsrail'in Gazze'ye insani yardım götüren gemilere saldırısını kınayarak ölenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı Denizli Platformu öncülüğünde, Gazze'ye yardım götüren Türk gemisi Mavi Marmara'ya yapılan saldırıda ölenler için ikindi vakti Yeni Cami'de gıyabi cenaze namazı düzenlendi. Gıyabi cenaze namazına, aralarında AKP Denizli Milletvekili Mehmet Salih Erdoğan, AKP İl Başkanı Bilal Uçar ile Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Zolan'ın da bulunduğu yaklaşık 3 bin kişi katıldı. Namaz öncesinde cami önünde toplanan kalabalık, Türk ve Filistin bayraklarıyla İsrail ve ABD'yi protesto eden dövizler taşıdı. Gazze'ye giden 'Mavi Marmara' gemisindeki Denizlili Mehmet Emin Kaya, Zeki Kaya ve Halis Akıncı'nın yakınları, birer konuşma yaparak İsrail'i kınadı.

Platform adına konuşan Hasan As ise, İsrail'in kendi gücüne değil, İslam dünyasının onuruna ve namusuna yeteri kadar sahip çıkamamasına güvendiğini ileri sürerek, "Bizler, Denizli'de, bayrak, sancak, din ve onurumuz için Kurtuluş Savaşı ateşini yakan Ahmet Müftü Hulusi Efendi'nin torunlarıyız. Düşmana nasıl karşı konulacağını biz ondan öğrendik. Maalesef, Siyonistlere karşı aynı hassasiyet geniş bir coğrafyaya sahip olan İslam dünyasında yok. Bizler ise, Siyonistlere karşı birlik ve beraberlik içinde olduğumuzu bugün burada cenaze namazı kılarak bir kez daha gösteriyoruz. Mescid'i Aksa bizim için kutsaldır. İsrail buna çıldırıyor. Gereken cezasını da mutlaka bulacak" dedi.

Konuşmaların ardından kalabalık saf tutup, gıyabi cenaze namazı kıldı. Bazı kadınların da saf tutarak gıyabi namaza katıldıkları dikkati çekti. Kalabalık, namazın ardından bir süre İsrail aleyhine slogan attıktan sonra sessizce dağıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title