Haberler

Denizli'de Madencilik Çalıştayı

Denizli'de gerçekleştirilen 'Madencilik Çalıştayı'nda bir araya gelen sektör temsilcileri, sorunlarını ve çözüm önerilerini tartıştı.

Denizli'de gerçekleştirilen 'Madencilik Çalıştayı'nda bir araya gelen sektör temsilcileri, sorunlarını ve çözüm önerilerini tartıştı.

Karahayıt Doğa Thermal Otel'de iki gün süren çalıştaya; Denizli Madenciler ve Mermerciler Derneği Başkanı Mehmet Hikmet Çelikkol, Türkiye Madenciler Derneği Başkanı Atılgan Sökmen, Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, Maden İşleri Genel Müdür Vekili Sadi Civelekoğlu ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Nevzat Kavaklı da katıldı. Ege Maden İhracatçıları Birliği Başkanı Mevlüt Kaya, "Türkiye ekonomisine yaklaşık beş milyar dolarlık ihracat katkısı yapan madencilik sektörü yüksek potansiyeline rağmen 2015 yılında kan kaybı yaşıyor. Madencilik ruhsat izinlerinin halen Başbakanlık Genelgesi'ne bağlı olması sektörü durma noktasına getirdi. Orman ruhsat izin bedellerindeki yüzde 50 oranında indirim bizi oldukça sevindirdi. Ayrıca sektörün gelişimini engelleyen maddelerden arındırılan yeni madencilik kanunu da olumlu bir gelişme. Ancak sektörümüzün önemli bir sorunu var ve maalesef bu konuda olumlu adımlar atılmıyor. Türk madencilik sektörü kriz dönemlerinde bile yüzde 3-4 oranında bir büyüme gerçekleştirdi. Oysaki şu an kriz bitti ama ihracatımız her ay yüzde 22-23 oranında geriliyor. Bunun en önemli sebeplerinden biri 'Başbakanlık Genelgesi'ne bağlı maden izin ruhsatlarının süratle alınamaması. Sırf bu nedenle uzun vadeli yaptığımız ihracat bağlantılarını kaybediyoruz. Sorun bununla da bitmiyor aslında bu bağlantıları yaptığımız ülkeler nezdinde 'Türkiye' imajı olumsuz etkileniyor ve bu pazarları da kaybediyoruz. Uzun emekler sonucunda kazanılan bir pazarın kaybı ülke ekonomisine çok büyük zararlar veriyor" dedi.

Madencilik Çalıştayı gala yemeğiyle sürdü. 2014 yılında Ege Maden İhracatçıları Birliği üyesi olarak Denizli'den en çok maden ihracatı gerçekleştiren sektör temsilcileri ödüllendirildi. - Denizli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Karahayıt Türkiye Denizli Ege Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ünal Aysal kimdir, daha önce GS başkanı oldu mu? Ünal Aysal zengin mi, serveti ne kadar? 2 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 2 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 2 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 2 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 2 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Sasa Obradovic Zeljko Obradovic kardeş mi? Sait Toktaş kimdir? Şehit Piyade Uzman Çavuş Sait nereli, kaç yaşında, memleketi neresi? Cenaze namazı nerede kılınacak? PSG Şampiyonlar Ligi kazandı mı? PSG Şampiyonlar Ligi kupası var mı? PSG - B.Dortmund kaç kaç, maç bitti mi? PSG – B.Dortmund ÖZET – GOLLER izleme linki var mı? Süheyl Batum kimdir? Süheyl Batum zengin mi, serveti ne kadar? FED faiz kararı ne oldu? FED faiz indirdi mi, artırdı mı 1 Mayıs 2024? Ankara'da yarın okullar tatil mi 2 Mayıs Perşembe? Fenerbahçe Beko Monaco maçı hangi kanalda, saat kaçta? EUROLİG Fenerbahçe Beko Monaco Basket maçı CANLI ŞİFRESİZ izleme linki var mı? Giresun Belediye Başkanı hangi partiden? Giresun Belediye Başkanı Fuat Köse kimdir? Al Nassr Al Khaleej maçı ne zaman,sat kaçta? Al Nassr Al Khaleej CANLI izleme linki var mı, Ronaldo oynuyor mu? PSG - B.Dortmund CANLI izleme linki var mı? PSG - B.Dortmund ŞİFRESİZ yayın var mı?
500

Yorumlar (2)

Yücel YILMAZ:

Yapılan çalıştaydan kimin haberi var, neden duyurulmadı. Afyonda da aynısı yapıldı. Madencilik kanunları ve uygulama yönetmeliği tüm tarafların (bu ifadeden herkes farklı kesimleri anlıyor) katılımı sonucunda çıkmalı değilmi dir? Bu ve önceki yönetmelikleri ömründe 2 kg üretim yapmayanlar çıkardı, arazideki mühendisler uyguladı. Neresi eksik neresi fazla, neresi gereksiz, ne olmalı, nasıl olmalı bunu en iyi arazide çalışan işverenler değil, çalışanlar değil, TEKNİK ADAMLAR biliyor. Neden hala arazide çalışan mühendisler bu işe dahil edilmiyor? Böyle kendileri çalıp, kendileri oynamadan ne çıkar söyleyeyim. Körler sağırlar birbirini ağırlar. vesselam.

0
0
yanıtYanıtla
Yücel YILMAZ:

Bu çalıştay dan kimin haberi var, neden duyuru yapılmadı. ?Tıpkı AFYON da olduğu gibi. . . .

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title