Haberler

Deneyimli Gazeteci Doğan Tılıç DAÜ İletişim Kadrosunda

Doğu Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, Öğretim Üyesi Kadrosuna, Deneyimli Gazeteci Doç. Dr. Doğan Tılıç'ı da Katmayı Başardı.

2010-2011 Akademik Yılı Bahar Dönemi'nden itibaren "İleri Haber Yazma" dersini vermeye başlayan Doğan Tılıç, DAÜ İletişim Fakültesi Gazatecilik bölümü öğrencileri ile derslere başladı.

Doğan Tılıç, 1997 yılında Türk ve Yunan gazeteciler üzerine yaptığı tezle doktor ünvanını aldı. Gazeteciliğe 1987 yılında "2000'e Doğru" dergisinde başladı. 1990 yılında Demokrat dergisini çıkaranlar arasında yer aldı ve derginin Ankara temsilciliğini yaptı. Gazeteci kimliği ile 1990'lı yıllarda Yugoslavya'nın parçalanma sürecine tanıklık etti. Afganistan'daki çatışmaları izledi. İlk Körfez Savaşı sırasında Irak ve Suudi Arabistan'dan haberler geçti. Azeri–Ermeni çatışmalarını izlemek üzere Azerbaycan ve Karadağ'da bulundu. Ayrıca bir dönem Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanlığı da yapan Tılıç, Birgün gazetesinin çıkışından itibaren köşe yazarlığı da yapmaya başladı. Doğan Tılıç 1996 yılında, 25 ülkeden 2500 gazeteciyi bünyesinde toplayan Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Uluslararası Yürütme Kurulu üyeliğine seçildi ve bir süre AEJ Basın Özgürlüğü İzleme Komitesi Başkanlığı'nı yaptı. Halen AEJ Yürütme Kurulu üyeliğini sürdüren Tılıç, 2010 yılında başkan yardımcılığına getirildi. Bir dönem Çağdaş Gazeteciler Derneği Başkanlığı'nı yapan Tılıç, G9 olarak bilinen gazeteci örgütleri ortak platformunun kurulmasına öncülük etti.

2002 yılında doçent ünvanını alan Dr. Doğan Tılıç, Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi'nde gazetecilik dersleri verdi ve halen ODTÜ'de gzetecilik etiği ve gazetecilik sosyolojisi dersleri veriyor. Doktora tezinden yola çıkarak yazdığı ilk kitabı olan "Utanıyorum ama Gazeteciyim: Türkiye ve Yunanistan'da Gazetecilik" kitabı Türkçe dışında Yunanca ve Almanca da basıldı. Tılıç'ın ayrıca "2000'ler Türkiye'sinde Gazetecilik ve Medyayı Anlamak", "Milliyetçiliğin Pençesindeki Kartal - Kosova", "Memleketin Halleri", "Türkiye'de Gazetecilik – Eleştirel Bir Yaklaşım" isimli kitapları da bulunmaktadır.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title