Haberler

Demremde Yardımlarına Koşan 'üsküdar'ın Adını Köylerine Veriyorlar

Van'ın Güveçli Köyü, depremin hemen ardından kendilerine sahip çıkıp, yardım getiren İstanbul Üsküdar Belediyesi'ne jest yaparak hem meydanlarının, hem de köyün adının 'Üsküdar' olarak değiştirilmesi için harekete geçti.

Van'ın Güveçli Köyü, depremin hemen ardından kendilerine sahip çıkıp, yardım getiren İstanbul Üsküdar Belediyesi'ne jest yaparak hem meydanlarının, hem de köyün adının 'Üsküdar' olarak değiştirilmesi için harekete geçti. Köyün girişine ve meydana 'Üsküdar' tabelası asıldı.

Van'daki depremin en çok vurduğu yerlerden biri olan merkeze bağlı Güveçli Köyüne en acil yardım Üsküdar Belediyesi tarafından yapılmış, çalışmalarla kardeş köy ilan edilmişti. Üsküdar Belediyesi çalışanları köylülerin çadır, tuvalet, banyo, enerji ve yemek ihtiyaçlarını kısa sürede karşıladı. Yardımlardan memnun kalan köylüler de, kendi aralarında karar alıp hem köyün hem de meydanın adının 'Üsküdar' olarak değiştirilmesi için harekete geçti. Köyün tabelasının üzerine Üsküdar yazısı asılırken, meydana da Üsküdar adı verildi.

Köyün muhtarı Süleyman Belin, "Depremde büyük zarar gördük. Çok sayıda yıkılan binamız, ölen insanımız oldu. Ama Üsküdar Belediyesi imdadımıza yetişip tüm ihtiyaçlarımızı karşıladı. Biz de bunun karşılığında ilk olarak meydanın ve köyümüzün adını Üsküdar olarak değiştirmeye karar verdik. İlk olarak tabelaları astık. Önümüzdeki günlerde de resmi işlemleri yerine getireceğiz" dedi.

Bu arada, köyde görevli Malezyalı ekibin, çadırların altına su sızmaması için strafor çalışmasına başladığı kaydedildi.

TT,MB(GG/COŞ) - Van

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title