Haberler

Değişim ve Gelişim Grubu İddialı Geliyor

İzmir Mimarlar Odası 40. Dönem Seçimlerine Hazırlanan Değişim ve Gelişim Grubu İddialı Geliyor.

Değişim ve Gelişim Grubu Dönem Başkanı Kıvılcım Keskiner, 31 Ocak'ta yapılacak seçimi kazandıklarında Mimarlar Odası İzmir Şubesi'nin yıllardan beri aynı kadrolar tarafından yönetilmesinin beraberinde getirdiği bürokratik atalet ve heyecan eksikliğini gidereceklerini söyledi.

Odaya çok emeği olmasına rağmen sadece yönetimden farklı görüşlere sahip oldukları için engellenen küskün kadroların olduğunu ve bu kadroların geriye dönüşünün sağlanmasının sinerji yaratacağını dile getiren Kıvılcım Keskiner, "Odanın yeniden birleştirici, güler yüzlü ve iyi niyetli kimliğine kavuşmasının ve herkesin odası olmasının tek yolunun değişim olacağına inanıyoruz. Gelişimi taahhüt ederek, göreve talip olduk" dedi.

Mimarlara ve Mimarlığa Hizmet Edeceğiz

İzmir Mimarlar Odası'nın Mimarların ve mimarlık sanatının sorunlarına çözüm arayan bir kuruluş olduğuna dikkat çeken Kıvılcım Keskiner, odanın faaliyetlerini yürütürken zaman zaman kuruluş amaçlarından uzaklaştığı hatta o amaçlarla ters düştüğünü görmekten üzüntü duyduklarını vurguladı. Göreve geldikleri takdirde yapacaklarını anlatan Keskiner şöyle devam etti:

"İçinde yaşadığımız zaman diliminde tüm dünyanın içinde bulunduğu kriz ortamında ülkemizin, mimarinin ve mimarın sorunlarını çözebilecek "değişime ve gelişime" açık mimarlara her zamankinden daha fazla gereksinim vardır. Mimarlar Odası, çağdaş, laik, demokrat, demokratik ve yalnızca hukuk ve tarafsızlık çerçevesinde hareket eden bir örgüt olmalıdır. Mimarlar Odası, mimarlığa ve mimarlara hizmet etmesi gereken bir kurumdur. Mimarı, toplumda güçlü kılmalı, mimarlığa nitelik kazandırmalıdır. Mimarlar Odası'nın faaliyetlerini yürütürken zaman zaman kuruluş amaçlarından uzaklaştığı hatta o amaçlarla ters düştüğünü görmek üzücüdür."

"Değişim ve Gelişim Grubu olarak amaçların gerçekleştirilmesi yolunda, yürütmede mevcut bir takım eksiklik ve yanlışlıkların giderilmesi gerekliliğine inanıyoruz. Odamız, üyelerine sorun çıkaran bir kurum değil; aksine üyelerinin sorunlarını çözen, üyelerine yardımcı ve dost bir kurum olmalı; hiç bir üyesini ayırt etmemeli, üyelerinin mimarlık eylem alanı içindeki farklı rollerinin ve ilişkilerinin düzenleyicisi, güvencesi ve izleyicisi olmalıdır. Mimarlar Odası Yönetim Kurulu, seçilmiş üyelerin oluşturduğu geçici bir kadrodur. Yönetim Kurulu üyeleri gönüllü olmalı, en fazla iki dönem üst üste yönetim kurulu üyeliği yapılmalı ve üyeler hiçbir ücret almamalıdır"

Mimarlar Odası Mali ve Yönetsel açıdan Şeffaf Olmalıdır

Mimarlar Odası'nı önemli görevleri olduğunun ve seçildikleri takdirde bu görevi layıkıyla yerine getireceklerini dile getiren Değişim ve Gelişim Grubu Dönem Başkanı Keskiner, "Mimarlar Odası'nın misyonu, ilgi ve etki alanı dâhilindeki tüm alanlarda sözünü dinletebilecek etkinlikte bir baskın grup haline gelmek olmalıdır. Mimarlar Odası, yerel yönetimlerle, üniversitelerle ve sivil toplum örgütleriyle meslek ilkeleri doğrultusunda uzlaşmalı, çözüme yönelik çalışmalar yürütmelidir. Meslek ilkeleri ve kamu yararıyla çelişen her türlü uygulamaya da tüm imkanlarıyla karşı çıkmalıdır. Gereksiz tartışma ve karşıtlıklarla kendisini ve üyelerini zor duruma düşürecek faaliyetlerden kaçınmalıdır."

"Mimarlar Odası Proje Üreten üyelerinin önündeki bürokratik uygulamalardan oluşan zaman kayıplarını, proje bedelleri üzerinde haksız rekabet oluşturan koşulları ortadan kaldırmak amaçlı geniş katılımlı, anket ve araştırma sonuçlarına dayanan çözümler geliştirmelidir. Mimarlar Odası, üyelerinin iş potansiyellerini, mesleki etkinliklerini ve saygınlıklarını arttırmayı hedefleyen çalışmalar yürütmeli, bu amaçla üyelerinin sahip oldukları yetkilerin ve sorumluluk alanlarının arttırılması ve kesin tanımlamalarla belirlenmesi için gerekli hukuki düzenlemeler için çalışmalıdır. Mimarlar Odası, değişik kesimlerde görev alan mimarların aralarındaki mesleki ve sosyal ilişkileri düzenlemeli, bu kesimlerin içinde bulunduğu koşulların tüm üyeleri tarafından anlaşılmasını sağlamalı ve ortak bilinçle bunun geliştirilmesi için çalışmalarda bulunmalıdır."

"Ana gelir kalemleri olan aidat ve harçlar mevcut ekonomik koşullar doğrultusunda yeniden hesaplanmalıdır. Ve bunların ödeme koşullarında gerekli kolaylıklar sağlanmalıdır. Mimarlar Odası her kesimde çalışan üyesinin karşılaştığı tüm mali ve hukuki sorunlarla ilgili olarak profesyonel danışmanlık hizmeti sağlamalıdır. Mimarlar Odası mali ve yönetsel olarak şeffaf olmalıdır. Bilgi gizlememeli, Yönetim Kurulu aldığı kararları üyelerine ivedilikle duyurmalıdır" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title