Haberler

Defilede Anadolu Bodrum' A Geldi

El emeği giysiyle takıların yer aldığı, 'Benden Anadolu'ya Selam Söyle' adlı defile izleyenleri adeta büyüledi.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde modacı Aybüke Baran'ın, 7 yıldır düzenlediği ve Anadolu'nun her köşesinin özelliklerini taşıyan el emeği giysiyle takıların yer aldığı, 'Benden Anadolu'ya Selam Söyle' adlı defile izleyenleri adeta büyüledi. Yabancı turistlerin de büyük ilgi gösterdiği defile öncesinde açıklama yapan Baran, "Amacım Cumhuriyet kurulduğu yıllardan itibaren Anadolu'nun köyünden kentine, günlük yaşamından düğününe kadar kadınlarımızın giydiği kıyafetlerin yaşatılmasını sağlamak" dedi.

Bodrum İlçesi'ne bağlı Yalıkavak Beldesi'nde yaşayan ünlü modacı Aybüke Baran'ın, 7 yıldır düzenlediği 'Benden Anadolu'ya Selam Söyle' adlı defilesinin bu yılki adresi Azeri işadamı Mübariz Mansimov'a ait Palmarin Marina oldu. Havuz başında düzenlenen defilede İzmir Şafak Fişek Manken Ajansı'ndan 10 manken göre yaptı. Yerli ve yabancı turistlerin de büyük ilgiyle izlediği defilede Cumhuriyet'in kuruluşundan itibaren Anadolu'nun köy ve kentlerinde Türk kadınının günlük yaşamıyla özel günlerinde giydiği el yapımı dantel işlemeli, boncuk, altın, gümüş, bakır objeler ve takılarla süslü 70 kıyafeti mankenler Çökertme Türküsü, Zeybek ve oryantal müziklerle sundu.

Yaklaşık 45 dakika süren defilenin sonunda mankenler, marinanın sahibi Azeri işadamına küçük bir fest yapan Baran ile sahneye Türk ve Azerbaycan bayrakları açarak çıktı. Defileyi izleyenlerin dakikalarca ayakta alkışladığı Baran, "Yıllardır Türk el sanatlarını koruma, tanıtma ve değerlendirmek için mücadele veriyorum. Türk el sanatlarının sonsuzluğunu anlatmayı önemsemekteyim. Bu kültür objeleri bir saray kültürü değildir. Ben saray kültürünü Türk'ün yaşam mücadelesiyle özdeşleştiremediğim için özümsemedim. Türk Anadolu kadının nakışlarla işlediği çilelerini, sevinçlerini, aşklarını ve tüm öz duyuşlarını anlatmaya çalıştım. Amacım Cumhuriyet döneminin kurulduğu yıllardan itibaren Anadolu'nun köyünden kentine, günlük yaşamından düğününe kadar kadınlarımızın giydiği kıyafetlerin yaşatılmasını sağlamak" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title