Haberler

Davutoğlu'nun "Medeniyetler ve Şehirler" Kitabı Saraybosna'da Tanıtıldı

AK Parti Konya Milletvekili ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Saraybosna'da, Boşnakçaya çevrilen kitabı "Medeniyetler ve Şehirler"in tanıtım toplantısına katıldı.

AK Parti Konya Milletvekili ve eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Saraybosna'da, Boşnakçaya çevrilen kitabı "Medeniyetler ve Şehirler"in tanıtım toplantısına katıldı.

Davutoğlu'nun Boşnakçaya çevrilen kitabının Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da bir otelde gerçekleşen tanıtımına, eski Yugoslavya Başkanlık Konseyi Bosna Hersek üyesi Bogic Bogicevic, Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS) Rektörü Prof. Dr. Tahsin Erkan Türe, Saraybosna Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Görevlisi Fikret Karcic, Gazeteci Mufid Memija, üniversite öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Davutoğlu, şehirlerin adeta birer öğretmen olduğunu belirterek, insanlara kültürü ve hayatı öğrettiğini söyledi.

Doğduğu şehir Konya'nın kendisinin ilk öğretmeni olduğuna dikkati çeken Davutoğlu, ikinci öğretmeninin ise gençliğinde orada bulunduğu ve üniversite eğitimini aldığı İstanbul olduğunu dile getirdi.

Davutoğlu, Konya ve İstanbul'da olduğu gibi Saraybosna'da bir tecrübe geçirmiş olmasa da bu şehrin de kendisi için bir öğretmen olduğunu vurguladı.

Geçen yıllarda Bosna Hersek'e gerçekleştirdiği bir ziyareti anımsatan Davutoğlu, buradaki insanlara "Eğer insanlığın bütün şehirleri yıkılmış olsa ve sadece Saraybosna ayakta kalsa, insanlık Saraybosna ile birlikte tekrar ayağa kalkabilir." dediğini aktardı.

Davutoğlu, gerçek şehirlerde, şehir mimarisi ve topografya arasında bir uyum olduğunu ve insanlar arasında da bir ahenk bulunduğunu belirterek, bu anlamda Saraybosna'nın "ruhu olan" örnek bir şehir olduğunu kaydetti.

Şehirlerin adeta bir aile gibi olduğunu dile getiren Davutoğlu, "İnsanları buralarda birbirinden ayıramazsın, dışlayamazsın." dedi.

Bogicevic de Davutoğlu'nun "Medeniyetler ve Şehirler" kitabının Boşnakça olarak yayınlanmasının Bosna Hersek için büyük kültürel olay olduğuna işaret ederek, kitabın yeni nesillere, kendilerine ve dünyaya çok boyutlu bakabilmelerine yardımcı olacağını söyledi.

Ahmet Davutoğlu daha sonra "Medeniyetler ve Şehirler" kitabını okurları için imzaladı.

Dobra Knija Kitabevi'nin basımını üstlendiği "Medeniyetler ve Şehirler" kitabının Türkçeden Boşnakçaya çevirisini ise Mirsad Turanovic üstlendi.

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Saraybosna Ak Parti Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title