Haberler

Davutoğlu: Bu Bir Veda Kongresi Değil, Vefa Kongresi

AK Parti Genel Başkan Adayı Ahmet Davutoğlu, "Bu bir veda kongresi değil bir vefa kongresi, bir ahitleşme kongresidir.

AK Parti Genel Başkan Adayı Ahmet Davutoğlu, "Bu bir veda kongresi değil bir vefa kongresi, bir ahitleşme kongresidir. Cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödüyoruz. Onun bıraktığı miras bizim için şeref meselesidir, o miras bizim şerefimizdir ve sonuna kadar korunacaktır" dedi.

Davutoğlu, Arena Spor Salonu'nda düzenlenen AK Parti'nin 1. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde yaptığı konuşmada, bunun bir veda kongresi değil, bir vefa kongresi olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanımıza vefa borcumuzu ödüyoruz. Onun bıraktığı miras bizim için şeref meselesidir, o miras bizim şerefimizdir ve sonuna kadar korunacaktır. Bir büyük yeni Türkiye yürüyüşünün aferesindeyiz. Bu tarihi yürüyüş, sadece bir aşamadadır. Bu yürüyüşü bizden sonrakilere devredebilmek ve AK Parti hareketini hedefe ulaştırabilmek için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Bundan sonra da bu kadrolar Cumhurbaşkanımızla birlikte bu yolda yürüyecektir. Hiçbir güç, hiçbir odağın bu saflara fitne sokmaya gücü yetmeyecek. Son 12 yılda büyük devrimlere imza attık. Bütün bu başarıların arkasındaki temel saik, milletin özgüveninin tekrar kazanılmasıdır."

-"ÇÖZÜM SÜRECİNİ BAŞARIYA ULAŞTIRANA KADAR BİZE UYKU HARAM"-

17-25 Aralık operasyonlarının ve Gezi protestolarının amacının milletin kazandığı özgüveni kaybettirmek olduğunu savunan Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Davos'ta özgüvenimizin bir timsali olarak, o gün İstanbul'da yaptığı konuşmada bunun işaretini verdi. İşte bir milletin ayağa kalkmasının simgesi bu konuşmadır. Hiç kimse bu yürüyüşe dur diyemeyecek. Biz yeni bir Türkiye rüyası görüyoruz. Bu rüyayı göremeyenler utansın. Eğer bir toplumda devlet bir grup vatandaşını dışlamış ötekileştirmişse o gün aidiyetin kaybetmiştir.

Cumhurbaşkanımızın yeni döneme yönelik hükümetimize bir emanet gibi bıraktığı çözüm sürecini başarıya ulaştırana kadar bize uyku haramdır. Bu millet arasına ekilmiş fitne tohumları yok olana kadar, bu millet her etnik ve mezhebi grupla omuz omuza bu kutlu yürüyüşe çıkana kadar gece gündüz çalışacağız.

Gayrimüslim vatandaşlarımızın da eşit vatandaşlık haklarını koruyacağız. İnsan onuru insanın eşrefi mahlukat olma özelliğinden gelir. Bu onuru koruyacağız. Türkiye'de düşünce ifade, girişim özgürlüğü AK Parti teminatı altındadır. Sandığı namusu gibi gören milletin emanetine sahip çıkacağız, millet iradesinin hafife alınmasına izin vermeyeceğiz."

Kaynak: ANKA / Güncel

Ahmet Davutoğlu Ak Parti Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title