Haberler

D-8 Genel Sekreteri Musavi, Başkan Akyürek'i Ziyaret Etti

Güncelleme:

D-8 Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

Musavi, Hazreti Mevlana nedeniyle çocukken hayalini kurduğu Konya'ya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade etti. D-8 oluşumunun çağın en önemli projelerinden biri olduğunu vurgulayan Başkan Akyürek, Konya'nın da D-8'in çalışmalarında önemli bir sorumluluk üstlenebileceğini söyledi.

Konya Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Konya'ya gelen D-8 Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i ziyaret etti.

Konya'da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu ifade eden D-8 Genel Sekreteri Seyid Ali Muhammed Musavi, D-8'in önümüzdeki dönemdeki gerçekleştireceği çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Çocukken Mevlana'nın şiirlerini okuduğunu ve Konya'ya gitmeyi hayal ettiğini belirten Musavi, bunu gerçekleştirmekten dolayı memnun olduğunu söyledi. İlk kez geldiği Konya'yı çok beğendiğini dile getiren Musavi, "Mevlana sizlere bir ruh ve güç vermiş ki, çok başarılı bir şehir olduğunuzu görüyorum. İnşallah tekrar Konya'ya gelmeyi istiyorum" dedi.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise, D-8 oluşumunun çağın en önemli projelerinden biri olduğunu vurgulayarak, D-8'in flamasındaki ilkelerin insanlığın kurtuluşu için gerekli olan ilkeler olduğunu vurguladı. Bugün de savaşın yerini barışın, çatışmanın yerini diyaloğun, üstünlüğün yerini eşitliğin, sömürünün yerini adaletli bir düzenin almasını canı gönülden istediklerini kaydeden Başkan Akyürek, bu ilkeler doğrultusunda çalışmaya devam etmek gerektiğini ifade etti.

Konya'nın da bu çalışmalarda önemli bir sorumluluk üstlenebileceğini belirten Başkan Akyürek, "Konya aynı zamanda Türkiye'nin bir özeti konumunda. Toprak alanı olarak Türkiye'nin en büyük şehri. Tarımsal üretimin neredeyse 5'te birini karşılayan bir şehir. Aynı zamanda sanayi, eğitim, sağlık gibi alanlarda da Türkiye'nin en önemli şehirlerinden biri konumunda" diye konuştu.

D-8 ülkelerinin bazı etkinliklerine Konya olarak ev sahipliği yapmaktan büyük bir mutluluk duyacaklarını vurgulayan Başkan Akyürek, ziyaretin, ilişkilerin güçlenmesine vesile olmasını diledi.

AK Parti İl Başkanı Ahmet Sorgun da, İslam İşbirliği Teşkilatı bir vücutsa, D-8'in bunun beyni ve kalbi mesabesinde olduğunu kaydederek, D-8 ülkeleri arasındaki ilişkilerin yeterli düzeye gelmesi ve dünyada adaletin teminine öncülük etmesi için herkese sorumluluk düştüğünü söyledi.

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu'nun da bulunduğu ziyaretin sonunda Genel Sekreter Musavi'ye Başkan Akyürek çini sikke, Milletvekili Türkmenoğlu ve İl Başkanı Sorgun Mesnevi hediye etti. Musavi de Başkan Akyürek'e plaket takdim etti.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Tahir Akyürek Musavi Konya D 8 Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title