Haberler

Cumhuriyet 93 Yaşında

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ : Edirne Valisi Günay Özdemir'in konuşması. Tören alanından detaylar.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ :

Edirne Valisi Günay Özdemir'in konuşması.

Tören alanından detaylar.

Öğrenci askeri erkan geçişi,

Vatandaşların korteji alkışlaması. Cumhuriyet 93 yaşında

Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da törenler düzenlendi

EDİRNE / KIRKLARELİ / 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ'da törenlerle kutlandı.

Edirne Valiliğinde başlayan kutlama programı kapsamında, Vali Günay Özdemir, tebrikleri kabul etti. Özdemir, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan ve 54. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Salim Afgün, askeri araçla Talatpaşa Asfaltı'nda oluşturulan tören alanından geçerek vatandaşları selamladı.

Edirne Belediye Bandosu eşliğinde saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Özdemir, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin 93 yıl önce Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurularak halkın desteğiyle geliştiğini söyledi.

Cumhuriyet yönetimine kolay ulaşılmadığını dile getiren Özdemir, şunları kaydetti:

"Atalarımız tarih boyunca hep mücadele içerisinde olmuşlar, sonunda Atatürk'ün önderliğinde Cumhuriyeti kurmuşlardır, bu bağımsız güzel ülkeyi bizlere emanet etmişlerdir. Atalarımızın bu emanetini bugün de Türk milleti olarak birlik ve beraberlik içerisinde koruyor ve korumaya devam ediyoruz. Nasıl ki atalarımız Çanakkale'de, Dumlupınar'da, Sakarya'da ülkenin bağımsızlığı için mücadele ettiyse 15 Temmuz'da hain darbe girişiminde de bütün halkımız hem içerideki hainlere hem de dışarıdaki destekçilerine karşı mücadele etmişlerdir, bu uğurda canlarını hiç çekinmeden feda etmişlerdir. Bu ülke için şehit olanlara ve 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı koyarak şehit olan vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet diliyorum. Halen yaralılarımız var yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."

Bayrama ilişkin şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verildiği törende, öğrenciler ve askeri birlikler geçiş yaptı.

Törene, AK Parti Edirne Milletvekili Rafet Sezen, CHP Edirne Milletvekilleri Okan Gaytancıoğlu, Erdin Bircan, kurum müdürleri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Kırklareli

Kırklareli Valiliğinde başlayan kutlama programı kapsamında Vali Esengül Civelek, tebrikleri kabul etti.

Civelek, Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu ve 55 Mekanize Piyade Tugay Komutanı Piyade Albay Mustafa Barut, Özgürlük ve Demokrasi Meydanı'ndan askeri araçla geçerek vatandaşları selamladı.

Saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı okundu.

Vali Civelek, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin ilanının 93. yıl dönümünü kutlamanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını söyledi. Cumhuriyetin büyük zorluklarla kurulduğunu belirten Civelek, ayakta kalmasındaki yegane kuvvetin, milletin kendisi olduğunu vurguladı.

Türk milletinin Cumhuriyet ile kazandığı değerleri, hayatın vazgeçilemez unsuru olarak benimsediğini dile getiren Civelek, şunları kaydetti:

"Bizlere ve gelecek nesillere düşen görev, Atatürk'ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve sonsuz emekleriyle kurulan Cumhuriyetimizi ve tüm değerlerini sonsuza dek yaşatmaktır. İç ve dış tehditlere karşı dikkatli olmak, mücadele etmek, ülkemizin aydınlık geleceği için çok çalışmak, ülkemizi Büyük Önder Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık seviyesinin üzerine çıkarmaktır. Bu duygu ve düşüncelere Cumhuriyetimizin 93. yılını kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarının eşsiz fedakarlıklar ile milletimizin gönlünde ölümsüzleşen bütün şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, şükran ve saygı ile anıyorum."

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin köklü ve güçlü bir devlet olduğunu vurgulayan Civelek, "Milli birliğimizi, beraberliğimizi, demokrasimizi yok etmeye ve vatanımızı bölmeye çalışan bölücü, yıkıcı hiçbir güç milletimizin karşısında başarılı olamayacaktır. Milli irademize karşı gerçekleştirmek istenen 15 Temmuz darbe girişimi vatandaşımız tarafından bozguna uğratılmıştır. Bu milletin birliğini hiçbir güç bozamayacaktır." diye konuştu.

Öğrenci ve askeri birliklerin geçiş yaptığı törene vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Törene, AK Parti Kırklareli Milletvekili Selahattin Minsolmaz, CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, kurum müdürleri, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Tekirdağ

Tekirdağ Valiliğinde başlayan kutlamalar kapsamında Vali Mehmet Ceylan, tebrikleri kabul etti.

Valilik önünde oluşturulan tören alanında, vatandaşların bayramını kutlayan Ceylan, burada yaptığı konuşmada, Cumhuriyetin Türk milletine emanet edilen vazgeçilemez bir değer olduğunu söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk tarafından emanet edilen değere herkesin sahip çıkması gerektiğini belirten Ceylan, şunları kaydetti:

"Cumhuriyet Türk milleti için en iyi sistemdir. Bunun için Mustafa Kemal Atatürk Türk adetlerine en uygun yönetim biçimi olan cumhuriyeti seçmiştir. Egemenliğin millete verildiği tek sistem cumhuriyettir. Milletimiz cumhuriyetle birlikte milli bir devletin onurlu duruşunu sergilemiştir. Cumhuriyetle birlikte bağımsız özgür demokratik bir biçimde düşünme yolu bize gösterilmiştir. Bu sistemle birlikte yüce milletimiz devletin tek ve gerçek sahibi olmuştur. Bu duygu ve düşüncelerle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramınızı kutluyor, saygılar sunuyorum."

Ceylan, konuşmasının ardından şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediye verdi.

Öğrenciler ve askeri birliklerin geçiş yaptığı törene vatandaşlar ilgi gösterdi.

Törene, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Garnizon Komutanı Kemal Cöne, kurum müdürleri, askeri ve mülki erkan, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Esengül Civelek Kırklareli Politika Güncel Haberler

title