Haberler

Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı Komandolar Koruyacak

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Beştepe'deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı özel bir komando birliği koruyacak.

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nı özel bir komando birliğinin koruyacağını açıkladı. CHP Mersin Milletvekili Vahap Seçer'in Çankaya Köşkü'ndeki Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın yeni yerleşkeye taşınıp taşınmayacağı hakkındaki sorularını yanıtlayan Yılmaz, "Cumhurbaşkanlığı makamının yeni yerleşkesine taşınacak olması ve yeni yerleşkenin çevre güvenliğinin alınması maksadıyla Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alay Komutanlığı'na doğrudan bağlı 'Köşk Muhafız Komando Birlik Komutanlığı' teşkil edilmiştir" dedi.

MUHAFIZ ALAYI KALDIRILMAYACAK ANCAK YENİ SARAYA DA TAŞINMAYACAK

Bakan Yılmaz'ın verdiği bilgiye göre Muhafız Alayı kaldırılmayacak ancak yeni saraya da taşınmayacak. Alaya göre mevcudu daha az olan özel eğitimli komando birliği yerleşkeye gelecek ve çevre güvenliğinde görev alacak. Muhafız Alayı'nın Tören Bölüğü ise Papa'nın karşılanmasında olduğu gibi özel törenlerde görev yapmak üzere Çankaya Köşkü'nden araçlarla taşınacak.

"CUMHURBAŞKANI, MUHAFIZ ALAYI'NA GÜVENMİYOR MU?"

Bütçe görüşmelerinde gündeme gelen konuyla ilgili CHP'li Vahap Seçer, "Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın yerleşeceği bir yapının, binanın ya da yerin olmadığı haberi var. Acaba Sayın Cumhurbaşkanı, Muhafız Alayı'na güvenmiyor mu? Yani uzun vadede bir değişiklikle 'Hayır, beni artık asker korumasın, onu lağvediyorum, beni Emniyet mensupları korusun' gibi yeni bir konsepte mi geçilecek?" diye sormuştu.

ATATÜRK'ÜN GÜVENLİĞİNİ SAĞLAMAK İÇİN KURULMUŞTU

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün güvenliğini sağlamak amacıyla 94 yıl önce kurulan Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı'nın statüsü yıllar içinde değişti. Başlangıçta TBMM Muhafız ve Tören Taburu'na bağlı olan bu birlik, cumhuriyetin ilanıyla alay düzeyine çıkarıldı. TBMM Tören Taburu da 2011 yılına kadar bu birliğe bağlı görev yaptı ve onlarca yıl Meclis yerleşkesinin güvenliğini sağladı. Sivilleştirme kapsamında Tören Taburu Meclis'ten çıkarılarak Çankaya Köşkü'ne gönderildi. 11'inci Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, 2012'de imzaladığı kararnameyle Meclis'te olduğu gibi Çankaya Köşkü'nde de Muhafız Alayı'nın koruma-güvenlik görevine son verdi. Alayın görevleri, resmi törenler, Başkomutanlık Karargâhı'nda temsil ve saygı nöbetleri ile sınırlandırıldı. Cumhurbaşkanlığı yerleşkelerini koruma görevi Emniyet Genel Müdürlüğü personelinden oluşan Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı'na bırakıldı.

DOĞRUDAN KARARGAHA BAĞLI TEK ALAY

Doğrudan Genelkurmay Karargahı'na bağlı temsil özellikli tek alay olan birlik, Cumhurbaşkanlığı'nın yanı sıra Genelkurmay, Başbakanlık ve Meclis'teki resmi karşılamalarda tören birliği olarak görev yapıyor. Kara, deniz ve hava kuvvetlerinden subay, astsubay ve erlerden oluşan alaya uzun boylu, eğitimli, ruh ve beden sağlığı yerinde olan askerler subaylarınca eğitim birliklerinden seçilerek gönderiliyor. Muhafız Alayı, üniformalarıyla da diğer birliklerden ayrılıyor. Yeni oluşumla özel eğitimli komando bölüğü alaya ilk kez katılacak. Cumhurbaşkanı'nın yakın korumalığını şimdiye kadar olduğu gibi yine polislerden oluşan Cumhurbaşkanlığı Koruma Başkanlığı yürütecek. Ancak şehrin içinde kalan Beştepe Yerleşkesi'nde 24 saat esasına göre nöbet ve çevre güvenliğini komandolar üstlenecek. Olası saldırı ve eylemlere karşı 'ani müdahale mangaları' görevlendirilecek. (Kaynak: Hürriyet)

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Çankaya Köşkü Ak Saray Beştepe Güncel Haberler

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Hakimlerin başörtüsünü gören avukat reddi hakim istedi! Uyuşturucu davası ertelendi

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Audi A8 makam aracına veda etti

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen 'Yalancılar' sesiyle irkildi

İsrail'in soykırım yapmadığını savunuyordu, arkadan gelen "Yalancılar" sesiyle irkildi

Bakmadan Geçme

16-17 Mayıs hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Antalyaspor Adana Demirspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs Antalyaspor ADS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Ateş Kuşları yok mu, Ateş Kuşları final mi yaptı? Indiana Pacers New York Knicks NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 18 Mayıs Basketbol NBA CANLI İZLE! 17-18 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? İstanbulspor Sivasspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) İstanbulspor Sivasspor maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Kemerburgaz son hali nasıl, Galatasaray antrenman tesisi bitti mi 2024? Gaddar 18. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 675. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 17 Mayıs Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! İstanbulspor Sivasspor maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Karaağaç Destanı 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 8 Mayıs Karaağaç Destanı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İstanbulspor Sivasspor maçı CANLI izle! 17 Mayıs İstanbulspor Sivasspor maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Survivor kaptan kim oldu? Mavi Takım Kırmızı Takım kaptanları kim oldu 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor dokunulmazlık oyununu kim kazandı 17 Mayıs Cuma 2024? Survivor kim kazandı? 17 Mayıs Cuma Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı?
Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

Tahliye olan Çetin Doğan'ın ilk sözleri: Bu bir af değil, anayasal bir görevin Cumhurbaşkanı tarafından geç yerine getirilmesidir

500

Yorumlar (31)

al:

inşallah fazla orda kalmayacaksın

19
25
yanıtYanıtla
İsmail Şahin:

Komandolar korusun . . . En önemlisi Allah c. c korusun Cumhur başkanımızı ve Ülkemizi .

11
23
yanıtYanıtla
Türkiyeli:

Vatandaslar bu Saray senin benim RTE da deyil Türkiyenin neden hazmedemiyorsunuz böyle görkemli bir Sarayin yapilmasina nedense her hizmete karsisiniz sizin kaninizda geninizde süphe var

6
26
yanıtYanıtla
Az bile yapmış...:

Yakışır uzun adama. . . Türkiye ye itibar kazandıran bu adamı Allah korusun. . . Zira Ecevit ve önceki zamanındaki itibarımız yerlerde idi. . .

10
21
yanıtYanıtla
NE KORKAK ADAM:

BU ADAMDAKİ ÖLÜM KORKUSU KİMSEDE YOK YA FİRAVUN RESMEN

22
7
yanıtYanıtla
ahmet kurt:

türk halkı vatan haini olrak bilidği için kendi ni halkından korumak için komandolarla gezicek halk ak sarayı başına geçirekcek hain erdoğan

21
6
yanıtYanıtla
Kamelya Mobil-IOS:

Bu dünyada kaçış var Ahirette kim koruyacak onu sağlama alsın

17
7
yanıtYanıtla
MAALESEF Kİ:

Ölümün Allah''tan geldiğine inanan birinin bu denli korkak olması mümkün değildir. . .

17
5
yanıtYanıtla
Vatandas der kimobilWeb@haberler.com:

Kendi halkından kendisini koruyor FÌRAVUN Sanıyor kendini. Yazıklar olsun bunu adam sanıp oy veren kardeşlerime, malesef.

16
6
yanıtYanıtla
Vatandas der kimobilWeb@haberler.com:

Bu sarayda yok yok Haremi bile olabilir. Osmanlı hesabı.

12
9
yanıtYanıtla
Tüm 31 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title