Haberler

Öğretmenlere yönelik şiddeti önlemek için taslak hazırlandı

Güncelleme:

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını önlemek için taslak hazırladıklarını belirterek, "Taslak, eğitimcilere karşı şiddetin doğrudan tutuklama sebebi sayılarak bu fiilleri işleyenlere tutuksuz yargılanma yolunu kapatmayı öngörüyor." dedi. Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Ankara Valisi Vasip Şahin ile Ankara Atatürk Lisesi'ni ziyaret etti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, öğretmenlere yönelik şiddet olaylarını önlemek için taslak hazırladıklarını belirterek, "Taslak, eğitimcilere karşı şiddetin doğrudan tutuklama sebebi sayılarak bu fiilleri işleyenlere tutuksuz yargılanma yolunu kapatmayı öngörüyor." dedi.

Yılmaz, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Ankara Valisi Vasip Şahin ile Ankara Atatürk Lisesi'ni ziyaret etti.

Ziyaret kapsamında, bayrak törenine katılan Yılmaz ve bakanlar, öğrencilerle sohbet etti, öğretmenler odasında öğretmenlerle görüştü.

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, çocukları geleceğe hazırlayan, gönül dünyasını aydınlatan öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etme imkanı bulduklarını söyledi.

Eğitim camiasına yönelen her türlü şiddeti ülkenin geleceğine yapılan bir saldırı olarak gördüklerini ve en güçlü şekilde kınadıklarını vurgulayan Yılmaz, İstanbul'da 7 Mayıs'ta odasında uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden eğitimci İbrahim Oktugan'a Allah'tan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve tüm eğitim camiasına başsağlığı diledi.

Yılmaz, Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'ü ve görevi esnasında şehit olan öğretmenleri minnetle, şükranla yad etti, emekli veya görevi başındaki tüm öğretmenlere de sağlıklı, huzurlu ömürler diledi.

Hazreti Muhammed'in "Ben ancak bir muallim olarak gönderildim" sözleriyle toplumda şiddetin yerine şefkati, nefretin yerine merhameti inşa ettiğini hatırlatan Yılmaz, "Bizim medeniyetimiz bir merhamet medeniyetidir." dedi.

Şiddetin, özellikle öğretmenlik, doktorluk gibi "kutsal görevler" ifa edenleri hedef almasını affetmenin asla mümkün olmadığını belirten Yılmaz, eğitimin esas itibarıyla şiddete başvurmadan konuşabilmenin, yaşayabilmenin, sorun çözebilmenin yollarını, yöntemlerini de gösteren çok kutsal bir faaliyet olduğunu anlattı.

Taslak kanun, özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenleri de kapsıyor

Yılmaz, öğretmenlere şiddet olaylarını önleyecek, daha fazla caydırıcı olacak, faillere yönelik cezaları arttıran bir yasal düzenlemenin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatlarıyla gündemlerinde olduğunu bildirerek, şöyle devam etti:

"Soruna köklü ve kalıcı çözüm için hazırlıklarını zaten sürdürmekte olduğumuz Öğretmenlik Meslek Kanunu'nda öğretmenin güvencesini güçlendirici bir çerçevede hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Meclis'teki grubumuzla istişare içinde hazırlanan taslak metin, önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Millet Meclisimizin gündemine getirilecek ve takdirlerine arz edilecektir. Taslak, eğitimcilere karşı şiddetin doğrudan tutuklama sebebi sayılarak bu fiilleri işleyenlere tutuksuz yargılanma yolunu kapatmayı öngörüyor. Bu fiilleri işleyenlerin hapis cezalarının ertelenmesinin engellenmesini öngörüyor. ve bu türden fiillere karşılık ceza kanunlarında öngörülen cezaların yüzde 50 oranında artırımlı olarak verilmesini içeriyor. Bununla birlikte, özel öğretim kurumlarında görev yapan öğretmenlerin, görevleri sebebiyle kendilerine karşı işlenen suçlar bakımından kamu görevlisiyle aynı şekilde korunması yine teklif edilen hususlar arasında."

Siyasi parti farkı ayırt etmeksizin milletvekillerinin Meclis'te bu düzenlemeye sahip çıkacağına ve düzenlemenin en hızlı şekilde yürürlüğe gireceğine inandığını vurgulayan Yılmaz, sivil toplum kuruluşları, öğrenci velileri ve medya organları başta olmak üzere eğitim, öğrenimin tüm paydaşlarını şiddete karşı farkındalığı ve duyarlılığı arttıracak şekilde bu çalışmalara destek olmaya davet etti.

"Değişen ihtiyaçlara göre eğitim faaliyetlerimizin güncellenmesi çok kıymetli"

Yılmaz, sadece öğretmenlerin değil, velilerin, kurumların, medyanın, bütün kesimlerin bu konudaki katkısını çok değerli bulduklarını dile getirerek, "Rehber öğretmenlerimizin çalışmaları, okullardaki sosyal aktiviteler, değişen ihtiyaçlara göre eğitim modelimizin, müfredatımızın, eğitim faaliyetlerimizin güncellenmesi çok kıymetli. Nitekim Sayın Bakanımız da bu konuda yeni eğitim modeli konusunda çalışmaları olgunlaştırmış durumda." diye konuştu.

Çocukların başarısının önemli olduğunu ancak huzur ve uyum içinde bir hayat yaşamanın başarıdan daha önemli olduğunu ifade eden Yılmaz, tüm meslek gruplarında şiddetin her türüyle mücadele etmeye kararlılıkla devam edeceklerinin altını çizdi.

Öğretmenlerin mesleklerini icra edecekleri en rahat ve en güvenli ortamı sunmak için bütün kurumlarla gece gündüz çalışacaklarını belirten Yılmaz, şunları kaydetti:

"Ülkemizde huzur ve güven ortamı, birlik ve beraberliğimiz her şeyin üstünde. Sorunlar elbette yaşanacak. Bu kadar büyük bir camiadan, milyonlarca öğrenciden bahsediyoruz. Önemli olan dayanışma içinde, çocuklarımızın, toplumumuzun geleceğini düşünerek, el birliği içinde bu sorunlarla mücadele etmek. Bir daha inşallah böyle elim hadiseler yaşamayız, görmeyiz, duymayız. Bütün gayretimiz bunun için olacaktır. Cenabıallah tekrar böyle acılar göstermesin. Birliğimizi, beraberliğimizi, huzurumuzu daim eylesin."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, bu konudaki hassasiyetleri dolayısıyla İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'a teşekkür etti.

Kaynak: AA / Güncel

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Milli Eğitim Bakanı İçişleri Bakanı Yusuf Tekin Yılmaz Tunç Vasip Şahin Ankara Politika Güncel Haberler

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? #128680
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

title