Haberler

Cumartesi Gecesi Çeşme V1 Challenge ile Isındı!

V1 Challenge'ın ikinci yarışı 16 Temmuz Cumartesi akşamı Çeşme'de koşuldu.

Son derece çekişmeli geçen ikinci yarışta zafere 22 yaşındaki genç pilot Kadir Akça ulaştı.

VOLKICAR'ın başrolde olduğu, yarış formatı ve ödüllendirme sistemiyle motorsporları heyecanını şehir merkezlerine taşıyan V1 Challenge'ın 2011 sezonu ikinci yarışı Çeşme'de gece yarışı olarak gerçekleştirildi. Yarış alanını dolduran seyirciler V1 Challenge pilotlarının sergilediği yüksek performansın yanında Türkiye'nin ralli efsanesi ve V1 Challenge'ın baş mimarı Volkan Işık'ın yaptığı şovlar ile tadına doyulmaz bir yarış keyfi yaşadı.

V1 Challenge'ın Çeşme ayağında yarışmacılar ikili kalkışlı eleme sistemi ile finale kalma esasına göre 4 yarış gerçekleştirdi. Bu yarışların sonuçlarına göre en iyi 4 zamanı yapan Kadir Akça, Can Tolon, Ünal Şenbahar ve Burak Çukurova yarı final mücadelesine katılmaya hak kazandı. Bu dört hızlı pilot ikişerli eşleşmelerle yarıştı ve Kadir Akça ile Can Tolon rakiplerine 2 kez üstünlük sağlayarak finale çıktı. Final öncesi koşulan üçüncülük yarışında zafer Ünal Şenbahar'ın oldu. Final yarışında Kadir Akça ve Can Tolon zorlu etabı en hızlı şekilde bitirmek için gaza bastı. Nefes nefese geçen mücadele sonunda Kadir Akça rakibine 2 kez üstünlük sağladı ve Çeşme ayağının birincisi oldu.

Yurtiçi Kargo destekli aracıyla zafere ulaşan Kadir Akça'nın ardından ikinciliği Active Academy pilotu Can Tolon üçüncülüğü ise TV8 aracında yarışan Ünal Şenbahar kazandı. V1 Challenge'ın ödüllendirme sistemi gereği, Kadir Akça 3.000 TL. Can Tolon 2.000 TL ve Ünal Şenbahar da 1.000 TL'lik para ödülünün sahibi oldu.

Lassa, Telia Sonera, ISS Catering Services'in co-sponsorluk yaptığı V1 Challenge'ta Vakkorama, CMS, Power FM ve Medline destek co-sponsoru olarak katkı yapıyor. Yurtiçi Kargo, Tefal, Team 47, KYK, Ece Türkiye A.Ş, Derimod, Kaşmir Halı, Polimeks İnşaat, Serencebey, Active Academy, TV8, Little Ceasers, Nescafe Xpress, Dedeman gibi sektörlerinin önde gelen şirketleri ise araç sponsorluğu yapıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title