Haberler

Çin Dışişleri Bakanı: Hollanda ile Çin Karşılıklı Faydaya Dayalı Büyük Ticaret Ortakları Haline Geldi

Güncelleme:

YENİ DELHİ, 3 Mart (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang, Çin ile Hollanda'nın karşılıklı fayda temelinde büyük ticaret ortakları haline geldiğini söyledi.

YENİ DELHİ, 3 Mart (Xinhua) -- Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang, Çin ile Hollanda'nın karşılıklı fayda temelinde büyük ticaret ortakları haline geldiğini söyledi.

Hindistan'ın başkenti Yeni Delhi'deki G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı sırasında Perşembe günü Hollanda Dışişleri Bakanı Wopke Hoekstra ile biraraya gelen Qin, iki tarafın çeşitli alanlarda ve her seviyede aktif alışverişi sürdürdüğünü kaydetti. Bakan, bunun yüksek karşılıklı güven ile ikili ilişkilerin canlılığının bir göstergesi olduğunu ifade etti.

Ülkesinin Hollanda'nın "ayrışmaya" karşı tutumunu takdir ettiğini söyleyen Qin, Çin'in her iki ülkenin ve iki tarafın şirketlerinin müşterek çıkarlarını korumak için ortaklaşa bir şekilde küresel sanayi zincirinin istikrarını sağlamakta istekli olduğunu kaydetti.

Hollanda ve Tacikistan'ın ortaklaşa ev sahipliği yapacağı 2023 Birleşmiş Milletler Su Konferansı'na Çin'in büyük önem atfettiğini söyleyen Qin, konferansa üst düzey bir temsilci göndereceklerini ve Avrupa Birliği ile birlikte "sürdürülebilir kalkınma için su" başlıklı interaktif bir diyaloğa ev sahipliği yapacaklarını ekledi.

Hollanda ile Çin'in eşitlik ve karşılıklı fayda temelinde tatbiki işbirliği içinde olduğunu söyleyen Hollanda Dışişleri Bakanı Hoekstra ise ülkesinin Çin ile daha yakın üst düzey alışveriş ve yapıcı diyalog sürdürmeyi dört gözle beklediğini söyledi.

Ukrayna'daki duruma ilişkin endişelerini de paylaşan Hoekstra, Hollanda'nın Ukrayna krizini çözmek için güçlendirilmiş diplomatik çabaları desteklediğini ve Çin'in krizin tırmanmasını önlemede kilit bir rol oynamasını beklediğini ekledi.

Qin ise, ülkesinin Avrupa'da savaşın yayıldığını görmek istemediğini söyledi. Çin Dışişleri Bakanı, Ukrayna'daki çatışmanın ilk gününden bu yana krize karşı siyasi bir çözüm için çağrıda bulunduklarını kaydederken, Çin'in duruşunun her daim barış görüşmelerini teşvik etmek olduğunu ifade etti.

Qin, "Barışın, hakkaniyetin ve adaletin tarafında olmayı sürdüreceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Yeni Delhi Hollanda Delhi Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title