Haberler

Çin İşi Oyuncağa Yozgat'tan 'MİLLİ' Darbe

Güncelleme:

Türkiye'nin yüzde 90'a yakın oranda Çin'e kaptırdığı Oyuncak sektörünü canlandırmak için yeni yeni adımlar atılıyor.


Bunların en güzel örneğini Yozgat Organize Sanayi Bölgesi'nde (YOSB)1999 yılında kurulan ve kapasitesini her geçen gün artırarak üretimine devam eden Uçarkid Oyuncak oluşturuyor.

YOSB'de 3 bin metre kare kapalı, 5 bin metre kare açık alan olmak üzere 8 bin metre kare üzerine kurulmuş olan Uçarkid Oyuncak, bünyesinde 25 kişiye istihdam sağlıyor. Yüzde yüz Türk malı olarak ürettiği oyuncakların hammaddesi de Türkiye'de üretiliyor. Edirne'den Kars'a Türkiye'nin dört bir köşesine gönderdiği oyuncaklar, çocukların dış dünyayı algılamaya başladıkları ilk andan itibaren hayatlarının vazgeçilmez parçası oluyor.

Miniklerin Oyuncağı Yozgat'tan

Teşvikleri, fırsatları ve Türkiye'nin dört bir yanına ulaşım kolaylığının olmasından dolayı fabrikanın YOSB'ye kurulduğunu söyleyen fabrika müdürü İlhan Sarı"Fabrikamızı Yozgat'a kurduk ve şuan 25 elemanla çalışmaktayız. Türkiye'nin her yerine oyuncaklarımız ulaşarak çocuklarla buluşuyor. Son teknolojiye sahip makinelerimizle ürettiğimiz oyuncaklarımız 03-14 yaş grubuna hitap ediyor. Şuanda dozer, traktör, kamyon çeşitleri üretmekteyiz. İleriye dönük hedeflerimizde kapasitemizi artırarak 25 olan eleman sayımızı 150'ye çıkartmak ve ürün çeşitliliğini artırmak var" dedi.

Yüzde Yüz Türk Malı Oyuncaklar

Oyuncakların insan hayatında çok önemli bir yeri olduğuna değinen Sarı, "Çocuğun dünyayı, yaşamı, insanları ve kendisinin dünya içerisindeki konumunu güvenli bir ortamda keşfetmesini sağlar. Çocuğun fiziksel, zihinsel, sosyal ve duygusal gelişiminin en önemli kaynağı oyun ve oyuncaklardır. Çocukların işi oyun oynamaktır. Bu yüzden oyuncak seçmek hayati öneme sahiptir. Biz üretim yaparken kendi çocuklarımızı ve çocuklarımızın sağlığını düşünerek adım atıyoruz. Türk malı ürünler ortaya koyuyoruz. Türk malı hem sağlam hem de sağlıklı olmalı. Bu bilinçle hareket ediyoruz. Düzenli olarak tüm denetimleri yapıyor ve sağlık bakımından gerekli tüm belgelerimizi alıyoruz" şeklinde konuştu.

Çin Malıyla Mücadele

Yozgat'ta bir yandan üretim yapmaya çalışırken bir yandan da Çin malıyla mücadele ettiklerini söyleyen İlhan Sarı, "bizler üretime başlamadan önce Türkiye'de oyuncak pazarının yüzde 90'ına yakın bir orana Çin malı hakimdi. Hem üretim yaptık hem de Çin malıyla mücadele ettik. Oyuncakların her zaman masum olmadığını unutmamak lazım. İnsan sağlığına zarar verdiği tespit edilen Çin malı oyuncaklar, kesinlikle satın alınmamalı. Vatandaşlar, satın aldığı bu ürünlerin üzerinde ya da ambalajında uluslararası standartlara uygunluğunu gösteren 'CE' işaretini aramalıdırlar. Bizim Yozgat'ta ürettiğimiz ürünlerimiz 'CE' işaretiyle hedef kitlesine ulaşıyor. CE işareti, oyuncak üreticisinin oyuncağın AB'nin ve ülkemizin güvenlik ve standart konusundaki ortak kurallarına uygun olduğuna ilişkin verdiği garanti anlamına gelir. Tüm oyuncakların CE işaretini taşıması gerekmektedir. Üstünde CE işareti olmayan oyuncakların alınmaması gerekiyor. Aksi takdirde gözümüzden sakındığımız çocuklarımızı büyük bir tehlikeye atmış oluruz" dedi.

Kültürümüzü Çin'e Teslim Etmeyelim

Sarı, "Diğer yandan oyuncak, çocuklarımıza kültürümüzü aktarmanın en önemli enstrümanı. Bu durumda kültürümüzü de Çin'e teslim etmeyi düşünmüyoruz. Bu yüzden sağlıklı ve dayanıklı oyuncaklar yaparak üretimimizi devam ettiriyoruz" diye konuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Malı Türkiye Yozgat Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği'ni yayımladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seferberlik ve Savaş Hâli Yönetmeliği"ni yayımladı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title