Haberler

Çiftlik Cinayeti Sanıklarına Ceza Yağdı

İZMİR (İHA) – İzmir'de çiftlik evinde 4 kişiyi işkence ederek öldürdükleri iddiasıyla yargılanan sanıklara ceza yağdı.

İZMİR (İHA) – İzmir'de çiftlik evinde 4 kişiyi işkence ederek öldürdükleri iddiasıyla yargılanan sanıklara ceza yağdı. Çete lideri ile birlikte 6 sanık 4'er kez, 2 sanık 2'şer kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

İzmir 8'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde, İzmir'de 2007 ve 2009 yıllarında cezaevinde bulunan Beşok Çetesi'nin yerine silahlı faaliyette bulunup çiftlikte işkence yaptıkları Mustafa Dinç, Cenk Çelik, Fevzi Aluç ve Mehmet Özer'i öldürüldükleri iddia edilen 7'si tutuklu 15 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Son duruşmaya tutuklu yargılanan Y.Ö., İ.Ü., İ. Y.Y., E.E., H.S., M.Y. ve H.G. bazı tutuksuz sanık ile tarafların avukatları katıldı. Avukatların ve sanıkların son taleplerin alan mahkeme heyeti, karar için iki saat ara verdi. Mahkeme heyeti, çete lideri Y.Ö.'yü 4 kez ağırlaştırılmış ve 81 yıl 6 ay, İ.Y.Y., M.Y., A.Ç., H.S. ve E.E'yi de 4'er kez ağırlaştırılmış, H.G. ve İ.Ü.'yü 2 kez ağırlaştırılmış ömür boyu ve 48 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme sanıklar H.K. ile S.P.'nin beraatına, ölen sanıklar Ali Başer ve Esat Beşok'un davasının düşmesine, A.Ç.'nin tutuklanma ve yakalanmasına karar verdi. Mahkeme heyeti sanıklara iyi hal indirimi yapmadı. Cezayı çok bulan sanıklar kararı bozmak için Yargıtay'a başvuracakları avukatları tarafından açıklandı. - İZMİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Dinç İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title